Het verschil tussen remanufactured en compatible

Door , donderdag 2 mei 2013 om 12:30 - Tutorials

Een van de meest iconische  huismerken – Euroshopper.
Een van de meest iconische huismerken – Euroshopper.

Naast originele producten van fabrikanten zelf, verkopen wij ook “huismerk cartridges”. Huismerk cartridges zijn producten die niet gemaakt zijn door de grote fabrikanten (HP, Canon, Epson e.d.) voor in hun eigen merk printers, maar door een derde partij. Dit is in te delen in remanufactured cartridges en compatible cartridges. Vergelijkbaar met een Albert Heijn die een alternatief merk zoals Euroshopper aanbiedt.

Remanufactured cartridges

Simpel gezegd is een remanufactured (reman) cartridge een tweedehands product. In het geval van inkt cartridges en toners zijn dit gebruikte originele cartridges die grondig zijn geïnspecteerd en schoongemaakt. Hierna worden ze opnieuw gevuld en getest op lekken waarna uiteindelijk de cartridge opnieuw geseald en verkocht kan worden.

Dit gebeurt veel voor cartridges met een printkop of toner cartridges, omdat het wegens patentrechten niet mogelijk is om een één op één kopieën te maken. Voor die reden worden er dus cartridges gerecycled. Hierdoor is helaas de foutmarge van deze producten hoger.

hp-cartridges

Compatible cartridges

Een compatible (als in “geschikt voor”) is een cartridge die is (na)gemaakt om te werken in een bepaalde printer. Over het algemeen zijn deze van betere kwaliteit dan remans, omdat deze producten 100% nieuw worden gemaakt wat de kans van defecten in het product verkleint.

Is huismerk minderwaardig ten opzichte van origineel?

De fabrikanten hebben natuurlijk het liefst dat jij print met de producten die zijzelf verkopen. Er wordt vaak beargumenteerd dat de kwaliteit veel beter is. Dit onderwerp is een artikel op zichzelf, maar in de meeste gevallen wel waar. De kwaliteit van originele producten is beter en die van huismerk vergelijkbaar.

Met simpele documenten merk je het verschil waarschijnlijk niet eens. Print je foto’s en leg je deze naast elkaar? Dan kies je het originele product er inderdaad uit. Voor het uitprinten van foto’s zou ik dan ook adviseren om origineel te printen, voor overig gebruik volstaat huismerk 9 van de 10 keer.

Wat hierbij belangrijk om te weten is, is dat niet elke cartridge van dezelfde kwaliteit is. In de kwaliteit van huismerk cartridges zit ook kwaliteitsverschil. Er zijn goedkope leveranciers, en leveranciers welke achter hun producten staan. Wij zijn dan ook van mening dat als er een alternatief wordt geboden deze zo dicht mogelijk tegen de kwaliteit van het origineel moet zitten. Niet alleen op het gebied van printresultaat maar ook comptabiliteit en gebruiksgemak.

About Martijn Oud

Marketing manager en liefhebber van merchandise.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

4 reacties

 1. james schreef:

  mijn HP desk jet 3070 A print al 4 jaar op huismerkinkt van 123 inkt zonder problemen met een rato van 3@5 x per week 80% docu 20% foto.
  printkoppen zijn nog NOOIT gereinigd ,
  werk momenteel voor 100% .

 2. Evert Roest schreef:

  Mijn vorige twee printers waren Epsons. De eerste, ik meen uit de 3000-serie, deed het perfect op inkt van 123inkt. De tweede, een 405SX, weigerde pertinent op niet-originele inkt te werken of moest voortdurend schoonmaken. Dat werkte niet lekker, ik las trouwens op internet dat Epson dat met opzet inbouwt. Overigens bestelde ik daarna originele inkt via 123inkt en ook dat scheelde wel in prijs met de plaatselijke BCC of Dixons. Nu heb ik sinds een week een HP Photosmart 5524, ik twijfel of ik compatible cartrigdes zal kopen. Het prijsverschil is aanzienlijk, maar wat als ook HP haar printers zo heeft ingesteld, dat ze uitsluitend met originele inkt willen werken. Dan investeer ik toch een paar tientjes in inkt waar ik niets aan heb. Plus dat bij storingen de garantie vervalt. Heeft iemand hier ervaring mee?

 3. Peter schreef:

  helaas heb ik ook een paar keer inkt van een huismerk gekocht 123 inkt bij Opus huismerk en bij big dennis vaak heb ik lekkende cartridges gehad maar nu heb ik een storing die te wijten is aan de gebruikte inkt van hun huismerk.
  Hij herkent ze niet meer en dan blijft de printer reinigen net zolang tot ze leeg gepompt zijn
  Nu is geen reparatie meer mogelijk ivm chipsetcode Jammer voor een printer van een paar jaar

 4. Jurjen schreef:

  Mijn oude printer (Canon Pixma iP4300) heeft bijna 6 jaar prima gewerkt op compatible cartridges!! Op dit moment is het soms wel en soms niet printen. Maar wat wil je ook na 6 jaar :-) Dus mijn advies; gewoon compatible catridges gebruiken. Het prijsverschil tussen een compatible set en een originele set voor mijn nieuwe printer (Canon Pixma iP7250) is maar liefst 22 euro!