berekenen of een printer goedkoop is in printen!

Door , donderdag 29 september 2022 om 16:27 - Tutorials

printer van geld

Wat zijn de kosten precies?

Je bent op zoek naar een nieuwe printer; in de (web)winkels vind je de mooiste apparaten met prachtige functies, ontwerp en nog voor een scherpe prijs ook. Maar zoals je weet is de aanschafprijs niet alles bij een printer. Want wat kost het om te printen met dit apparaat op de lange termijn? In dit artikel geven we je enkele tips.

De cartridges zijn veelal de grootste kostenpost voor de printer. Het is dan ook belangrijk om voor de aanschaf van de printer goed te kijken naar de prijs van de cartridges. Wat kost het om te printen met een zwarte cartridge, en wat met de kleuren? Is er een voordelige compatible variant beschikbaar of een XL cartridge set?

De cartridges zijn de grootste kostenpost van een printer.

Hoe bereken je de prijs?

De prijs per pagina berekenen is eenvoudig; Prijs Cartridge / Aantal Pagina's. Een voorbeeld, de HP 364 XL Zwart kost op het moment van schrijven €15,50 en kan circa 550 pagina’s printen. De berekening is dan 15,50 / 550 = 0,0282. De uitkomst is wat het kost om een pagina te printen met een dekking van 5% (zie: Hoeveel is een 5% paginaopbrengst?).

Het is een simpele berekening met 1 probleem. Niet altijd staat de paginahoeveelheid aangegeven op de cartridge. Dit staat alleen vermeld als de printer zelf stopt na het printen van een bepaald aantal pagina’s, of als de uitgever van de cartridge berekend heeft hoeveel je kan printen met de hoeveelheid milliliter inkt in de cartridge. Indien het aantal pagina’s niet vermeld, dan is er het aantal milliliter. Neem bijvoorbeeld dezelfde HP cartridge als eerder genoemd, deze bevat 18 ml en is €15,50 wat betekent dat 1 milliliter €0,80 kost, met ongeveer 30 pagina’s per milliliter inkt.

Waarom is het moeilijk zoeken!

Ook als de printer niet print kost deze geld. In het geval van een inkjet printer moet de cartridges/printkop gereinigd worden om te voorkomen dat deze uitdrogen. Hiervoor wordt inkt gebruikt; de hoeveelheid die gebruikt wordt is ook weer afhankelijke van het type printer/cartridge. Daarnaast verschilt het stroomverbruik ook per printer. Helaas zijn deze laatste twee lastig om uit te vinden vóór de aanschaf van de printer.

Conclusie

Buiten het feit dat printers vaak best wel duur zijn kan je bij Inktweb.nl altijd betaalbare inktcartridges en toners halen. Zo verspil je geen geld aan extra dure producten en je een meer besparende printer kopen die zuiniger is met inkt en beter is voor het milieu.

About Martijn Oud

Marketing manager en liefhebber van merchandise.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

1 reactie

 1. Rick schreef:

  Sites vinden die printers vergelijken op basis kleur en andere criteria die voor de modepolitie relevant zijn is makkelijker dan sites te vinden die technische data vergelijken. (Tenminste ik moest echt zoeken).
  Nadat ik enige tijd aan het zoeken was, kwam ik onderstaande (Duitstalige) site tegen.
  http://www.druckkosten.de
  Nadat de data ingevoerd is, zal de site een overzichtelijk lijstje geven van printers en hun kosten per pagina.
  P.s. bij mij was de site wel extreem langzaam.