Hoe krijg ik inkt/toner uit mijn kleren?

Door , woensdag 14 september 2022 om 10:32 - Tutorials

Hoe krijg je inkt vlekken of toner uit je kleren? Het wil nog wel eens voor komen dat je de cartridges in je printer vervangt en dat je helemaal onder de inkt/toner zit. Of dat er een cartridge lekt. Wij hebben het internet afgespeurd om de beste tips en huismiddeltjes te verzamelen. Daarnaast is ook de nodige praktijkervaring aanwezig op kantoor…

Toner verwijderen

Bij het schoonmaken van toner is het belangrijk dat je de poeder niet verder in je kleren wrijft! Net als de meeste vlekken geld “hoe eerder (verholpen) hoe beter”. De toner-poeder is vrij gemakkelijk te verwijderen met een stukje plakband. Lichtjes aandrukken en er weer aftrekken. Ook kun je proberen de poeder weg te zuigen met een (hand)stofzuiger. De laatste optie is het afkloppen van de toner. Lukt dit allen niet? Of is de vlek al oud? Probeer dan om een wasbak te vullen met koud water en het kledingstuk te weken. Spoel het na het weken nog eens goed af en was het kledingstuk koud in de wasmachine.

inkt op wit shirt

Inkt verwijderen

Inkt uit kleren schoonmaken is lastig, maar niet onmogelijk. Net als met alle andere vlekken is het belangrijk dat je er zo snel mogelijk bij bent. De twee meest gegeven tips zijn alcohol en (koffie)melk. Je kunt kleinere inktvlekken deppen met alcohol of (koffie)melk, spiritus of wasbenzine zijn ook goede alternatieven. Een grotere vlek kun je zo klein mogelijk maken met de vorige tips en vervolgens te weken in alcohol. Daarna moet de wasmachine de rest doen.

Heb je nog extra tips of ervaringen? Deel deze in de comments hieronder.

Bronnen: Omaweetraad.com

About Martijn Oud

Marketing manager en liefhebber van merchandise.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

9 reacties

 1. Ann Pierlet schreef:

  Hallo,

  Ik heb per ongeluk een balpen in m’n trainingspak laten zitten en natuurlijk zijn er inktvlekken!😢 de vlekken zijn wel al ingedroogd daar ik het te laat heb gezien. Gaan deze vlekken er nog uit? Indien ja…graag tips

  • Hallo Ann,

   Deze vlekken zullen niet makkelijk weeggaan, maar na wat onderzoek heb ik gevonden dat HG vlekweg nr. 6 nog kan werken. Ik weet niet of dit middel ook op uw kledingstuk zal werken, maar het is het proberen waard. Ik verneem graag of het gelukt is.

 2. Erica schreef:

  Hoe krijg ik een oude printer inkt uit me spijkerbroek

  • Youp schreef:

   Dag Erica,

   Printerinkt is zeer hardnekkig, vooral als het zich al een langere tijd in de stof van uw kleding heeft gehecht. Ik heb hier zelf helaas ook ervaring mee!
   U kunt proberen de vlek te verwijderen met alcohol. Ethanol komt het meest voor in het huishouden. Anderen melden in deze reactiekolom dat sterke dranken als wodka en jenever een goed resultaat bieden wegens het hoge alcoholpercentage. Na het wassen met deze alcohol of een ander hardnekkig schoonmaakmiddel raadt ik aan de broek in de zon te laten drogen om de inkt nog meer te laten vervagen.
   We hebben tevens een recenter artikel op onze blog met extra stappen en tips voor het verwijderen van printerinkt uit kleding. Die kunt u hier teruglezen.

   Houd me op de hoogte met de stappen die u onderneemt en of het resultaat had!
   We zien u graag terug op http://www.Inktweb.nl
   Met vriendelijke groet,
   Youp

 3. Mirjam schreef:

  Een hele grote inkt-toner vlek op mijn nieuwe broek, enorm balen dus! Ik heb in eerste instantie melk erop gedaan, was nl niet thuis toen het gebeurde en dat was het enige omhanden daar. Eenmaal thuis een fles jenever, want ik had niks anders, in een emmer gedaan, hier mijn broek de hele nacht in geweekt. Volgende dag in de wasmachine en de vlek was eruit! Enorm bedankt voor de tip!! Helemaal weer blij!!

 4. Cees de Nobel schreef:

  Restant met aceton verwijderd.
  Werkt volgens mij het beste.

 5. Cees de Nobel schreef:

  Had geen alcohol, spiritus of melk bij de hand. Gebruikte toen wodka en dat ging heel redelijk.

 6. Nathalie schreef:

  Met melk kreeg ik het er biet uit en met spiritus ook niet!hebbvan alles geprobeerd nunkan ik mn dekbed overtrek weggooien helaas!jammer

 7. Judith schreef:

  Alcohol werkte heel goed, vrijwel alles is uit mijn kleren gegaan. (gelukkig werk ik bij een chemisch lab en was dit dus ook volop voor handen :))