Hoe repareer je een vastgelopen Dymo Labelprinter?

Door , woensdag 14 september 2022 om 15:57 - Doe-het-zelf | Tutorials

Dymo Labelprinters zijn een van de meest gebruikte apparaten om adres- en verzendlabels mee te printen. Deze thermoprinters printen in een hoge snelheid tekst op stickers die vervolgens op pakketten geplakt kunnen worden. Dit is handig voor het verzenden van een grote hoeveelheid pakketjes tegelijkertijd. Het nadeel van deze printers is dat je regelmatig de rol met labels moet vervangen, en bij het vervangen kan de nieuwe rol nog wel eens vastlopen in de machine. Dit zorgt voor een ophoping van labels in de voorkant van de printer.

dymo labelprinter

“Een “Jam” kan altijd gebeuren, daarom laten we zien hoe je dit probleem oplost.”

Hoe los je dit op?

De stickers gaan aan de binnenkant van de Dymo labelprinter vastzitten. als er eenmaal een blijft hangen worden er meerdere stickers afgerold die vervolgens blijven plakken in de printer. De oplossing is simpel maar vergt wel een beetje precisie en een scherp mesje. De stickers moeten namelijk los gesneden worden van de rol waar ze op blijven plakken zonder dat je de rol zelf beschadigd met het mesje. Volg de volgende stappen om de printer zo snel mogelijk weer aan de praat te krijgen:

 1. Open de printer zodat je goed bij de verstopte labels kan.
 2. Verwijder het voorste kapje van de printer waar de labels door naar buiten komen. Nu zie je een klemmetje waar de labels zich doorheen vast trekken.
 3. Met een mesje kun je nu de labels doorsnijden. Snij voorzichtig de labels in de breedte door. Zet niet teveel kracht zodat je niet de cilinder onder de labels beschadigd.
 4. Na het doorsnijden van de labels kun je de klem waar de labels door gevoerd worden omhoog zetten. Hierdoor kun je goed bij de labels die hier onder vast zitten.
 5. Verwijder de rol met labels en snij of knip deze los van de vastgelopen stickers.
 6. Nu kun je met een tang of met de hand de vastgelopen labels los trekken uit de voorkant van de printer.

Om hier extra hulp bij te bieden hebben we een kort filmpje gemaakt waarop de handelingen duidelijk zichtbaar zijn.


We gebruiken hierbij een klein mesje omdat er een aardige hoeveelheid is vastgelopen in de printer. De klem kan niet omhoog totdat de labels die zich hier omheen hebben gevouwen los gesneden zijn. Zorg hier voor dat je niet te hard drukt en in de rubberen cilinder onder de labels snijd.

Hoe voorkom ik dit probleem?

Dit probleem wordt veroorzaakt doordat de eerste label op de rol niet goed is afgescheurd. Waarschijnlijk mist een stukje van de beschermlaag waarop de stickers geplakt zijn, hierdoor is een klein stukje van de plakkant van de sticker ontbloot en dit is genoeg om deze label vast te laten plakken aan verschillende printeronderdelen tijdens het printen. En als dat gebeurt werkt je Dymo labelprinter dus ook niet meer.

Je voorkomt dit probleem door de eerste label van een rol netjes af te knippen. Zo is er geen plakrand die zich kan vastgrijpen. Toch kan dit probleem zomaar eens voorkomen tijdens het printen. Hierbij hopen we je een duidelijk idee te hebben gegeven om dit probleem daarom ook op te lossen zodra het zich voordoet.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

1 reactie

 1. Rob schreef:

  Hartelijk dank voor al deze info, printer lag al in de electronica afvalbak!
  Vriendelijke groet,
  Rob