Inktgezoomd: de labelprinter

Door , maandag 27 november 2023 om 12:15 - Algemeen

In dit blog wordt wekelijks een printersoort besproken zodat jij de geschikte printer kan vinden in het brede printassortiment. Deze week belichten wij van Inktweb.nl: De labelprinter.

Wat is een labelprinter?

Een labelprinter is niet vergelijkbaar met andere printers. Deze labelprinters printen namelijk uitsluitend kleine labels die handig zijn voor inventarisatie in bijvoorbeeld: winkels, kantoren, magazijnen of andere inpakafdelingen. Deze labelprinters zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zo heb je de optie om te kiezen voor een labelprinter die een formaat van verzendlabels uitprint: 102×150 MM of voor het kleinere formaat (vaak gebruikt als etiketten): 25 x 54 mm, 36 x 89 mm of zelfs 28 x 89mm. Er zijn naast het formaat ook keuzes te maken in de bedrading: USB of bedraad via netwerk (UTP-kabel).

Labelprinters worden momenteel aangeboden in meerdere merken: Dymo, ZEBRA, Brady en Brother. ZEBRA staat vooral bekend om de labelprinters voor verzendlabels, waar Dymo de markt voor kleine etiketten domineert.

De 2 soorten labelprinters.

In hoofdlijnen kun je kiezen uit twee soorten labelprinters: een direct thermische labelprinter en een thermische transfer labelprinter. De direct thermische printer is zeer geschikt voor verzendlabels en zo bestaan er nog een aantal andere verschillen tussen deze printersoorten. We lichten ze hieronder toe.

Direct thermische labelprinter
Bij een direct thermische labelprinter bevatten de etiketten een toplaag met een speciale kleurstof. Deze toplaag reageert op de warmte van de printer: op de verwarmde delen van het etiket verschijnt vervolgens een opdruk.Het voordeel van deze methode is dat je geen extra materialen nodig hebt. Je gebruikt alleen een rol met etikketten. Een nadeel van direct thermisch printen zou kunnen zijn dat de afdruk minder lang houdbaar is: de opdruk vervaagt na verloop van tijd.

Hoelang het duurt voor je label vervaagt hangt af van verschillende factoren, waaronder direct zonlicht dat op het label schijnt. Voor het printen van verzendlabels is dit geen probleem aangezien je de labels niet langer dan een paar weken gebruikt. De direct thermische labelprinter is dus perfect voor het drukken van je verzendlabels.

Thermische transfer labelprinter

De thermische transfer labelprinter wordt ook wel labelprinter met thermische overdracht genoemd. Bij deze printer wordt geprint met een transferlint. Doordat het lint verhit wordt, krijg je tekst en beeld op je etiket. Het grote voordeel van thermisch transfer printen, is dat de afdruk op het label langer leesbaar blijft.

Een nadeel van deze methode is dat je er een los transferlint bij nodig hebt. Deze moet je opnieuw kopen wanneer er eentje op is.

Goedkoop printen met een labelprinter.

Ben jij nog opzoek naar de pérfecte labels voor in jouw labelprinter? FLWR-labels bieden uitstekende kwaliteit tegen een veel lagere prijs. Printen met FLWR is naast de meest voordelige optie in het hele printassortiment ook nog eens kwalitatief minstens net zo goed als de A-merken!

Bekijk het assortiment van FLWR-labels hier.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*