Hoe verbeter je de kwaliteit van een laserprinter?

Door , donderdag 2 maart 2023 om 10:39 - Algemeen | Doe-het-zelf

Als je niet tevreden bent met de kwaliteit van je dure laserprinter is dit op te lossen met de tips die wij jullie vandaag gaan geven. Het is namelijk zo dat een laserprinter goed onderhouden moet worden en dat kan in velen gevallen ook de kwaliteit van je prints verhogen.

Wat verhoogd de kwaliteit

  • Schoonmaken van je printer
  • Toners veilig bewaren
  • Schoonmaken of vervangen van de drum
  • Dpi-instellingen van je printer veranderen
  • Het juiste papier kopen
  • De afdruksnelheid wijzigen
  • De locatie van je printer

Schoonmaken van je printer

Het schoonmaken van je printer heeft invloed op de print kwaliteit, omdat er eventuele stofdeeltjes tussen het papier en het stof komen (dit is makkelijker op te lossen dan je denkt). Hoe je een printer moet schoonmaken staat soms in de instructies van je printer en als dat er niet staat geven wij alsnog een korte uitleg van hoe je dit doet.

Haal eerst je printer uit het stopcontact en dan kan je beginnen met schoonmaken. Je hebt hiervoor een laserprinter reinigingsdoek en schoonmaakmiddel voor kunststof vlaktes nodig. Haal het doek over de buitenkant van de printer en. Daarna pak je een droog doek en je haalt: de toner, drum en papier uit de printer, zodat je ook daar kan schoonmaken. Vergeet niet ook de rollers in de printer schoon te maken. Sluit ten slotte de printer weer aan en zet hem aan om te controleren of alles goed werkt.

Toners veilig bewaren

Het veilig bewaren van je toner kan de levensduur verhogen en de kwaliteit blijft goed. De invloed van het weer kan ervoor zorgen dat de toner minder goed werkt of zelfs niet meer. Daarom kan je de toner voor je printer het beste op een koele en donkere plek bewaren, totdat je hem gaat gebruiken. Heb je wel een beschadigde toner? Koop hier dan een nieuwe!

Schoonmaken of vervangen van de drum

Het reinigen en vervangen van een drum voor je printer kan ook invloed hebben op de kwaliteit. Het is namelijk zo dat als je drum: scheef staat, vlekken of krassen heeft of overtollig vuil bevat dat je prints ook minder goed worden. Als je drum niet goed draait moet deze mogelijk ook worden vervangen. Daarnaast zorgt het regelmatig schoonmaken van uw printer en het vervangen van tonercartridges voor betere prestaties.

Dpi-instellingen van je printer veranderen

Dpi staat voor dots per inch en het is dus ook zo dat hoe hoger de dpi staat hoe mooier de afbeelding is, omdat er veel meer puntjes in de afbeelding zit zal hij dus ook scherper en vloeiender tonen op het blaadje (wij hebben ook een blog voor meer informatie over de dpi). Je kan het dus eigenlijk een beetje bekijken als het scherm van je televisie. Zo is een 4k scherm beter dan een full HD scherm, doordat er meer pixels in dat scherm zitten.

Het juiste papier kopen

Het kopen van hogere kwaliteit papier kan ook invloed hebben op de kwaliteit van je printjes, omdat de inkt hier beter op blijft zitten en de kleuren er mooier uit zien. Bij ons op de website kan je dan ook papier van de beste merken halen en zo hoef je niet teleurgesteld te zijn met de kwaliteit van de afbeelding. Wij bieden het merk Double A aan en dit is een natuurvriendelijk merk die gebruik maakt van zijn eigen snelgroeiende boomgaarden, zodat het regenwoud niet gesloopt wordt en de uitstoot minder is!

De afdruksnelheid wijzigen

De snelheid van het printen kan best wel wat invloed hebben op de kwaliteit van je afdruk. Als je printer te snel print is zal je inkt een beetje verkleuren en als je printer te sloom print zal de inkt gaan verzadigen. Het is dus handig om een aantal keer te printen, zodat je uiteindelijk de mooiste kleur hebt en dus een goede afbeelding.

De locatie van je printer

De locatie van je laserprinter heeft invloed op het gebruik van je printer en dus uiteindelijk ook je toners. Je kan je printer het beste op een koele, donkere en vochtvrije plek zetten. Je toners drogen namelijk uit door de warmte en dat verlaagt dus de afdrukkwaliteit. Wij raden dan ook aan om je printer niet naast andere apparaten te zetten, omdat deze ook warmte afgeven.

Conclusie

Zet je printer op de juiste plek en kijk naar de instellingen van je printer voor de beste afrukken. En kies voor een goed merk papier, zodat de kleuren mooier zijn en de print langer mee gaat. Als je nog andere vragen hebt kun je altijd een reactie achterlaten of contact opnemen met de klantenservice!

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*