HP DeskJet inktcartridge vervangen doe je zo

Door , dinsdag 8 september 2020 om 13:00 - Tutorials

Hoe vervang je een lege cartridge in de HP DeskJet all-in-one printer? Vind hier een gemakkelijke handleiding die het je stap voor stap uitlegt!

HP DeskJet inktcartridge vervangen

Wanneer je nieuwe inktcartridges gaat aanschaffen, zorg er dan voor dat je de juiste patronen voor je specifieke printer kiest. Cartridges zijn niet compatibel tussen de verschillende merken, maar je weet vast wel dat je niet een Canon inktcartridge in een HP printer moet stoppen. De juiste cartridge voor je printer staat vaak aangegeven op de doos of in de printerhandleiding. Met onze gemakkelijke Inktweb.nl zoekmachine krijg je ook altijd de juiste cartridges te zien. Printerfabrikanten raden altijd aan om originele inktcartridges te gebruiken, maar ook huismerk cartridges zijn tegenwoordig van uitstekende kwaliteit.

Wanneer je cartridge vervangen?

Inktniveau waarschuwingen en indicatoren bieden uitsluitend een schatting. Wanneer je een waarschuwing voor een laag inktniveau krijgt, zorg dan dat je alvast nieuwe inktcartridges bij de hand hebt. Je hoeft ze bij deze waarschuwing niet direct te vervangen, doe dit pas als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar wordt.

Vervang de cartridges van de HP DeskJet

 1. Druk op de aan/uit knop om de printer aan te zetten.
 2. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade.
 3. Sluit het verlengstuk van de uitvoerlade en draai deze met de klok mee om hem te verbergen in de printer.
 4. Open de voorkant van de printer.
 5. Open de toegang tot de inktcartridges. De houder van de cartridges verplaatst zich dan automatisch naar het midden van de printer. Wacht totdat deze houder stilstaat voordat je verder gaat.

Oude inktcartridge verwijderen

 1. Druk licht op een van de oude cartridges om deze te ontgrendelen en trek de cartridge uit de sleuf naar je toe. Deze kun je opzij leggen voor recycling. De zwarte cartridge zit rechts en de kleuren cartridge links.

Nieuwe inktcartridge plaatsen

 1. Haal de nieuwe cartridge(s) uit de verpakking. Pas op dat je alleen het zwarte plastic op de cartridge aanraakt.
 2. Verwijder het plastic met behulp van het lipje.
 3. Niet doen!:
  De koperen elektrische strook verwijderen.
  De koperkleurige contactpunten of de spuitmondjes aanraken.
  De beschermende tape op de contacten vervangen.
Voorbeeld hoe HP sticker/tape verwijderen
HP sticker/tape verwijderen

Bij veel cartridges moet een sticker en soms ook een plastic beschermschel verwijderd worden. Zie onderstaande video voor meer uitleg.

 1. Houd de cartridge aan de zijkanten vast met de spuitmondjes richting de printer en plaats de cartridge in de juiste sleuf. Duw de cartridge naar voren in de sleuf totdat deze vastklikt. Herhaal deze stappen om indien nodig ook de andere cartridge te installeren. De kleuren cartridge moet links en de zwarte cartridge moet rechts.
 2. Sluit de voorkant van de printer weer.
 3. Trek de uitvoerlade en het verlengstuk uit.
 4. Volg de instructies op je computerscherm. Je gaat nu de printer uitlijnen en een pagina printen. Vaak print je printer de uitlijnpagina automatisch, wacht dus altijd even 30 seconden voordat je iets doet.

Tot slot

Zo doe je dat dus! We hopen dat je aan de hand van dit artikel je cartridges met succes hebt kunnen vervangen! Heb je nog vragen/opmerkingen? Laat het achter in de reacties! We staan je graag te woord.

Wist je dat je veel goedkoper uit kan zijn met onze huismerk FLWR inktcartridges? De hoge kwaliteitseisen, waaronder het gebruik van 100% nieuwe onderdelen en de uitstekende prijs/kwaliteit/inhoud verhoudingen resulteren in een fantastische printkwaliteit voor teksten en afbeeldingen voor een lage prijs. Deze cartridges zijn inclusief inktniveau chip, wat een hoop gedoe vermijdt, en zijn ten slotte beter gevuld dan originele HP-inkt waardoor ze langer meegaan!

Bekijk de onderstaande vergelijking:

Bespaar tot 71% met FLWR cartridges!

Bekijk hier het assortiment HP printer cartridges op Inktweb.nl >>

About Youp

Youp is via zijn marketing & communicatie opleiding bij Inktweb.nl terecht gekomen als stagiair, en werkt hedendaags part-time bij Inktweb.nl. Hij doet onder andere content-management werkzaamheden en andere marketing-gerelateerde opdrachten.

8 reacties

 1. Ik heb een HP printer. Er zitten momenteel twee inktpatronen in. nl 350 en 351.
  Ik krijg een melding dat de inkt bijna leeg is.Mijn vraag : worden allebei de inktpatronen vervangen? Welke inktpatroon is leeg ? Ik print bijna niets in kleur.

  • Youp schreef:

   Beste Fernand,

   Als het goed is geeft de printer aan welke cartridge nou echt leeg is.
   Ik durf niet te zeggen welke cartridge leeg is. Ook bij zwart-wit prints gebruikt de printer een klein beetje kleurinkt.

   Voor berichten en meer detail over inktniveaus in uw cartridges raden wij aan dat u de gratis HP Smart-software van HP installeert.

   Wij hopen u hiermee genoeg geïnformeerd te hebben!

 2. Renata Rotsaert schreef:

  Ben goed geholpen met jullie uitleg.
  Heb de inktpatronen goed kunnen inbrengen.
  Dankjewel daarvoor.

 3. Maria schreef:

  Duidelijke uitleg.
  Eerst goed gelezen.
  Prima gelukt !

 4. J. Weerman schreef:

  Ik krijg de cartridge er niet in, het lijkt of er te weinig ruimte is.

 5. Herman Den Dulk schreef:

  De printer wordt niet uitgelijnd en print niet zwart

 6. dinky schreef:

  Omdat het mij niet lukte (!) vond ik deze geweldige hulp bij invoeren cartridge voor mijn printer : duidelijk en simpel THX

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*