HP DeskJet inktcartridge vervangen doe je zo

Door , dinsdag 8 september 2020 om 13:00 - Tutorials

Hoe vervang je een lege cartridge in de HP DeskJet all-in-one printer? Vind hier een gemakkelijke handleiding die het je stap voor stap uitlegt!

HP DeskJet inktcartridge vervangen

Wanneer je nieuwe inktcartridges gaat aanschaffen, zorg er dan voor dat je de juiste patronen voor je specifieke printer kiest. Cartridges zijn niet compatibel tussen de verschillende merken, maar je weet vast wel dat je niet een Canon inktcartridge in een HP printer moet stoppen. De juiste cartridge voor je printer staat vaak aangegeven op de doos of in de printerhandleiding. Met onze gemakkelijke Inktweb.nl zoekmachine krijg je ook altijd de juiste cartridges te zien. Printerfabrikanten raden altijd aan om originele inktcartridges te gebruiken, maar ook huismerk cartridges zijn tegenwoordig van uitstekende kwaliteit.

Wanneer je cartridge vervangen?

Inktniveau waarschuwingen en indicatoren bieden uitsluitend een schatting. Wanneer je een waarschuwing voor een laag inktniveau krijgt, zorg dan dat je alvast nieuwe inktcartridges bij de hand hebt. Je hoeft ze bij deze waarschuwing niet direct te vervangen, doe dit pas als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar wordt.

Vervang de cartridges van de HP DeskJet

 1. Druk op de aan/uit knop om de printer aan te zetten.
 2. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade.
 3. Sluit het verlengstuk van de uitvoerlade en draai deze met de klok mee om hem te verbergen in de printer.
 4. Open de voorkant van de printer.
 5. Open de toegang tot de inktcartridges. De houder van de cartridges verplaatst zich dan automatisch naar het midden van de printer. Wacht totdat deze houder stilstaat voordat je verder gaat.

Oude inktcartridge verwijderen

 1. Druk licht op een van de oude cartridges om deze te ontgrendelen en trek de cartridge uit de sleuf naar je toe. Deze kun je opzij leggen voor recycling. De zwarte cartridge zit rechts en de kleuren cartridge links.

Nieuwe inktcartridge plaatsen

 1. Haal de nieuwe cartridge(s) uit de verpakking. Pas op dat je alleen het zwarte plastic op de cartridge aanraakt.
 2. Verwijder het plastic met behulp van het lipje.
 3. Niet doen!:
  De koperen elektrische strook verwijderen.
  De koperkleurige contactpunten of de spuitmondjes aanraken.
  De beschermende tape op de contacten vervangen.
Voorbeeld hoe HP sticker/tape verwijderen
HP sticker/tape verwijderen

Bij veel cartridges moet een sticker en soms ook een plastic beschermschel verwijderd worden. Zie onderstaande video voor meer uitleg.

 1. Houd de cartridge aan de zijkanten vast met de spuitmondjes richting de printer en plaats de cartridge in de juiste sleuf. Duw de cartridge naar voren in de sleuf totdat deze vastklikt. Herhaal deze stappen om indien nodig ook de andere cartridge te installeren. De kleuren cartridge moet links en de zwarte cartridge moet rechts.
 2. Sluit de voorkant van de printer weer.
 3. Trek de uitvoerlade en het verlengstuk uit.
 4. Volg de instructies op je computerscherm. Je gaat nu de printer uitlijnen en een pagina printen. Vaak print je printer de uitlijnpagina automatisch, wacht dus altijd even 30 seconden voordat je iets doet.

Tot slot

Zo doe je dat dus! We hopen dat je aan de hand van dit artikel je cartridges met succes hebt kunnen vervangen! Heb je nog vragen/opmerkingen? Laat het achter in de reacties! We staan je graag te woord.

Wist je dat je veel goedkoper uit kan zijn met onze huismerk FLWR inktcartridges? De hoge kwaliteitseisen, waaronder het gebruik van 100% nieuwe onderdelen en de uitstekende prijs/kwaliteit/inhoud verhoudingen resulteren in een fantastische printkwaliteit voor teksten en afbeeldingen voor een lage prijs. Deze cartridges zijn inclusief inktniveau chip, wat een hoop gedoe vermijdt, en zijn ten slotte beter gevuld dan originele HP-inkt waardoor ze langer meegaan!

Bekijk de onderstaande vergelijking:

Bespaar tot 71% met FLWR cartridges!

Bekijk hier het assortiment HP printer cartridges op Inktweb.nl >>

About Youp

Youp is via zijn marketing & communicatie opleiding bij Inktweb.nl terecht gekomen als stagiair, en werkt hedendaags full-time als content manager, grafisch designer en marketeer.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

25 reacties

 1. smet georges schreef:

  ik heb de beide cartridges vervangen en de printer drukt niet af

 2. Joke schreef:

  Als ik de zwarte cartridge heb vervangen HP 2700, moet je dan het uitlijnen ook met zwart doen of met kleur?

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Joke, in principe zou u alleen de kleur zwart moeten uitlijnen, echter zal de printer waarschijnlijk zelf de uitlijnpagina printen na het vervangen dus u hoeft verder niets te doen.

 3. Mini schreef:

  Goedendag kun je ook printen met 1 zwart cartridge ?

  • Youp schreef:

   Hi Mini, bedankt voor je reactie. Helaas heeft uw printer alle cartridges nodig (dus ook alle kleuren) om te kunnen printen, ook al gaat u deze kleuren niet gebruiken in uw afdruk.

 4. a.kurver schreef:

  Het waarschuwingssignaal blijft aangeven dat na het vervangen van een nieuw inktpatroon aangeeft dat de inktpatroonpatroon leeg is.

 5. Jacques Kuijl schreef:

  Goedemiddag. Ik gebruik al enige tijd een HP deskjet 2520 printer. Soms koop ik een HP cartridge, maar meestal een B-merk. Zoals ook nu het geval is. Enkele maanden geleden heb ik een duo FLWR 301 XL-kleur/zwart aanbieding gekocht plus een extra FLWR 301 XL zwart via Seniorweb bij INKTWeb.nl. De eerste keer wisselen met dit merk gaf voor beide cartridges geen probleem. Maar nu is de zwarte cartridge op en wil ik deze vervangen. Ik krijg het niet voor elkaar. Steeds meldt de pc dat de cartridge niet geaccepteerd wordt omdat het geen HP is. Ik weet niet welke instelling op de printer ik moet aanpassen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie. Met vriendelijke groet. Jacques Kuijl.

 6. Wilma schreef:

  HP 302 geplaatst in HP 3833. Alles gedaan wat de printer vraagt…blijft aangeven: Verwijder de catrtridges en plaats ze opnieuw en juist. Ze zitten echt juist! Help!!

 7. christina damen schreef:

  ik krijg mijn nieuwe cartridge niet op zijn plaats wie weetraad het is HP301

  • Youp schreef:

   Goedendag,

   Welke printer heeft u in gebruik? Zorg dat u de juiste cartridges heeft voor het desbetreffende model printer. Daarnaast moet u opletten dat u de stickers en eventuele kapjes moet verwijderen van de cartridge voordat u deze installeert, zoals uitgelegd in dit artikel. Let ook op dat u de cartridge in het juiste slot doet. Kleur en zwart hebben allebei hun eigen desbetreffende slotje.

   Ik hoop u hiermee genoeg geïnformeerd te hebben, en we zien u graag terug op http://www.Inktweb.nl
   Met vriendelijke groet,
   Youp

 8. Anna schreef:

  Dag,
  na plaatsing van twee nieuwe cardridges, kleur en zwart (meerdere keren nieuwe geplaatst) blijft de printer de melding geven dat de inkt bijna op is. Het gaat om de HP3630. Hoe los ik dit op?

  • Youp schreef:

   Goedenmiddag Anna,

   Printers kunnen soms inktniveau’s verkeerd uitlezen. Als u er zeker van bent dat de cartridges nog volledig gevuld zijn, kunt u deze waarschuwing negeren en wegklikken. De printer zal als normaal afdrukken.

   Ik hoop u hiermee genoeg geïnformeerd te hebben.
   We zien u graag terug op http://www.inktweb.nl!
   Met vriendelijke groet,
   Youp

 9. Ik heb een HP printer. Er zitten momenteel twee inktpatronen in. nl 350 en 351.
  Ik krijg een melding dat de inkt bijna leeg is.Mijn vraag : worden allebei de inktpatronen vervangen? Welke inktpatroon is leeg ? Ik print bijna niets in kleur.

  • Youp schreef:

   Beste Fernand,

   Als het goed is geeft de printer aan welke cartridge nou echt leeg is.
   Ik durf niet te zeggen welke cartridge leeg is. Ook bij zwart-wit prints gebruikt de printer een klein beetje kleurinkt.

   Voor berichten en meer detail over inktniveaus in uw cartridges raden wij aan dat u de gratis HP Smart-software van HP installeert.

   Wij hopen u hiermee genoeg geïnformeerd te hebben!

 10. Renata Rotsaert schreef:

  Ben goed geholpen met jullie uitleg.
  Heb de inktpatronen goed kunnen inbrengen.
  Dankjewel daarvoor.

 11. Maria schreef:

  Duidelijke uitleg.
  Eerst goed gelezen.
  Prima gelukt !

 12. J. Weerman schreef:

  Ik krijg de cartridge er niet in, het lijkt of er te weinig ruimte is.

 13. Herman Den Dulk schreef:

  De printer wordt niet uitgelijnd en print niet zwart

 14. dinky schreef:

  Omdat het mij niet lukte (!) vond ik deze geweldige hulp bij invoeren cartridge voor mijn printer : duidelijk en simpel THX