HP LaserJet printer reinigen? Dat doe je zo!

Door , donderdag 2 november 2023 om 17:00 - Algemeen

Het reinigen van een LaserJet printer is een stukje anders als het reinigen van een cartridge. Dat komt, omdat je hier geen printkop hebt en dus een reinigingsprogramma moet draaien voor je printer. Daarom gaan wij nu uitleggen hoe je dat doet!

Wat heb je nodig?

  • Een tonerdoek
  • Schoonmaakmiddel voor kunststof oppervlakken
  • Mondkapje en handschoenen
  • Isopropyl-alcohol en eventueel perslucht
  • Wattenstaafjes
  • En als laatste een klein beetje geduld

stappenplan

  1. Druk eerst op de ”aan/uit knop” van je printer om deze uit te zetten en laat hem hierbij afkoelen als je hem recent hebt gebruikt.
  2. Haal nu de toner uit de printer en deze maak je schoon met het tonerdoek (raak de rol op de toner NIET aan). Na het schoonmaken leg je deze op een schoon tonerdoek opzij.
  3. Maak nu de binnenkant van de printer schoon met een tonerdoek, maar doe dit wel voorzichtig!
  4. Je kan na het schoonmaken van de grotere ruimtes in je printer ook nog de wat kleinere hoekjes doen door met de wattenstaafjes en wat isopropyl-alcohol het stof te verwijderen.
  5. En als laatste zet je je printer weer in elkaar en het is handig als je dan even een paar testpagina’s uitprint, zodat je zeker weet dat de toner nog werkt!

HP LaserJet cleaning software

Het proces van het gebruik van de HP LaserJet cleaning software varieert afhankelijk van het specifieke model van de HP LaserJet printer. Ga voor deze software naar de HP-ondersteuningswebsite en download de reinigingssoftware voor je specifieke HP LaserJet printermodel. Daarna volg je de volgende stappen.

  1. Sluit eerst alle toepassingen die momenteel op je computer worden uitgevoerd.
  2. Daarna ”dubbelklik” je op het gedownloade bestand om het bestand te openen en hem te gaan installeren.
  3. Volg nu de instructies op het scherm om de HP LaserJet-reinigingssoftware te installeren, zodat je de binnenkant van je printer kan gaan reinigen.
  4. Na het installeren open je de software en volg je de instructies op het scherm om de reiniging uit te voeren en na het uitvoeren van deze stappen kan je weer goed gaan printen.

En dit was al weer het artikel over hoe je een HP laserprinter moet schoonmaken. En zo zie je dat het niet heel moeilijk is, maar dat het wel even wat tijd kost. Ben je dan toch aan een nieuwe toner toe? Dan kan je die gelukkig op Inktweb.nl kopen, zodat je profiteert van de laagste prijs en hoogste kwaliteit!

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*