HP printkop reinigen? Dat doe je zo!

Door , maandag 23 oktober 2023 om 10:39 - Algemeen

Het reinigen van een HP printkop is niet moeilijk en het is een erg snel proces. Wij gaan vandaag uitleggen hoe je je printkop kan reinigen, zodat je snel weer kunt beginnen met het printen.

Het stappenplan

  1. Als eerste open je ‘HP Solution Center‘ op je apparaat.
  2. klik daarna op ‘start‘ en dan op ‘programma’s (je zal dan je printer kunnen zien).
  3. Daarna open je de kop ‘instellingen‘ (staat onderin op de pagina).
  4. Nu ga je naar ‘afdrukinstellingen‘ en je opent ‘printer toolbox‘.
  5. Je kan nu ‘services‘ openen en als laatste klik je op ‘de printkoppen reinigen

Het stappenplan (handmatig reinigen)

Het kan natuurlijk gebeuren dat het reinigen via het systeem niet werkt en daarom hebben we ook een stappenplan gemaakt voor hoe je de printkop handmatig moet schoonmaken. En je zult hiervoor het volgende nodig hebben: warm water, een droog doek, wattenstaafjes en een plastic bakje.

  1. Je zult eerst de cartridges moeten verwijderen (open de printer en je kan de cartridges met het lipje verwijderen)
  2. Nu moet je de printkop van de cartridge af halen (dat doe je door de vergrendeling op te tillen en de printkop omhoog te trekken).
  3. Je gaat nu de printkop schoonmaken tot de inktresten weg zijn, maar doe dit wel voorzichtig.
  4. Nu maak je een bakje met wat droge doekjes en een beetje warm water. Daar doe je de printkop met de printkop naar beneden in en dat laat je ongeveer 10 minuten weken.
  5. Na het weken maak je de printkop voorzichtig droog en je zal dan zien dat er nieuwe inkt uit zal komen (je kan hem ook laten luchtdrogen)
  6. Als je deze stappen hebt uitgevoerd klik je de printkop terug op de cartridge en deze zet je dan weer op de printer.

Je zal zien dat dit proces iets ingewikkelder is, maar je weet op deze manier wel bijna zeker dat het schoonmaken van je HP printkop heeft geholpen. Je kan als je wil nu nog een tekstpagina afdrukken om te kijken of het echt geholpen heeft en zo spoel je eventuele stofjes nog weg.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan een contact op met onze klantenservice, zodat je geen vragen meer hebt en geen fouten zal maken.

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*