In(kt)gezoomd: de Laserprinter

Door , maandag 16 oktober 2023 om 14:29 - Algemeen

Ben jij op zoek naar de juiste keuze in het zeer brede printassortiment? Lees dan deze blogserie waarin wij jou proberen te helpen in de keuze voor een geschikte printer die past bij jouw situatie. Elke week zal een nieuwe soort printer worden belicht. In dit 2e deel zullen wij van Inktweb.nl de Laserprinter met jou bespreken.

Het ontstaan van de Laserprinter

De Laserprinter is ontstaan in 1969 na onderzoek van Xerox. Deze printer drukt tekst en afbeeldingen af door toner (zwart/gekleurd poeder) aan het papier vast te binden. Vroeger deden deze printers dat met behulp van een laserlicht. De nieuwe techniek voor de laserprinter is vrij ingewikkeld. De ronde koker in de printer (Ook wel bekend als Drum/DR) krijgt door elektriciteit een bepaalde lading waardoor op de drum een afbeelding wordt geprojecteerd met licht. De drum wordt dan blootgesteld aan tonerpoeder waarna de drum over het papier in de printer rolt waardoor het tonerpoeder op het papier terecht komt.

De laserprinter is voornamelijk in gebruik op kantoren of bij zéer fanatieke thuisprinters. De printersoort is geschikt om op een zeer hoge snelheid te printen, watervaste/droge afdrukken te maken en bespaart jou veel geld op het kopen van inkt omdat de laserprinters een voordelige toner gebruiken en geen dure cartridges.

Nadelen van de laserprinter zijn:

  • Niet geschikt voor het afdrukken van foto’s.
  • Hoog in energieverbruik.
  • Printer heeft een opwarmtijd nodig.

Kosten van een laserprinter

Om een beter beeld te geven van de Laserprinter in de printmarkt, hebben wij een grafiek opgesteld waarin de kosten te zien zijn vergeleken met de printer in de blog van vorige week: De Inkjetprinter. In deze grafiek gebruiken wij de Inkjetprinter inclusief printkop omdat deze op de lange termijn voordeliger is. Weet jij nou niet waar dit over gaat? Lees dan snel de blog van vorige week om erachter te komen of de Inkjetprinter past bij jouw situatie.

De laserprinter: Canon i-SENSYS MF651Cw:                  

Prijs: 350 euro
Prijs per toner (Canon 067H): 96,00 euro
Afdruklimiet per Toner: 3130 pagina’s        

De Inkjetprinter Met printkop: Canon TS63550A:
Canon PIXMA TS6350a printer

Prijs: 95 euro
Prijs per cartridge (Canon 580 PGBK): 12,50 euro
Pagina’s per cartridge: 200

In de volgende grafiek is duidelijk te zien dat na veel afdrukken de Laserprinter een enorm stuk voordeliger is dan de Inkjetprinter. Voor thuisprinten wordt dus hierom aangeraden een Inkjetprinter aan te schaffen waar ‘grotere kantoren’ beter af zouden zijn wanneer zij kiezen voor een laserprinter.

Wij hopen jou goed te hebben geïnformeerd over deze soort printer en zien je graag volgende keer terug bij de volgende blog, met als onderwerp: De Led-printer.

Heb je nog toners nodig voor jouw laserprinter? Kijk dan niet verder dan Inktweb.nl. Voordelige toners te bestellen via: /toners/.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*