Inktgezoomd: de Inkjetprinter

Door , dinsdag 3 oktober 2023 om 12:08 - Algemeen

Ben jij op zoek naar de juiste keuze in het zeer brede printassortiment? Lees dan deze blogserie waarin wij jou proberen te helpen in de keuze voor een geschikte printer die past bij jouw situatie. Elke week zal er op een nieuwe printersoort worden ingezoomd. Deze serie trappen wij deze week af met de Inkjetprinter.

Het ontstaan van de Inkjetprinter

De eerste Inkjetprinter (ook wel bekend als inktstraalprinter) is in 1984 op de markt gebracht door HP, waar een onderzoeker ontdekte dat wanneer spanning op het materiaal zorgde voor hitte, de druppels onder dat materiaal gingen uitzetten. Door deze ontdekking is de Inkjetprinter officieel geboren. Waarvoor komt een inkjetprinter tot zijn recht? Een Inkjetprinter is de perfecte optie voor regelmatig gebruik van een printer, waarschijnlijk dus voor thuis. Met mooie afdrukresultaten vanuit de cartridges zwart, cyaan, magenta en geel ben je met een inkjetprinter in het bezit van een goede printer om op hoge snelheid jouw mooiste foto’s uit te printen. Inkjetprinters kunnen printen, scannen en kopiëren.

De printer ‘spuit’ jouw inkt vanuit een klein mondje op het papier, zonder het papier daadwerkelijk aan te raken. Deze inkt droogt direct en zorgt voor een mooie kleur in jouw afdruk.

De printer is in vergelijking tot andere printers zeer goedkoop, de échte kosten van de Inkjetprinter zitten in de cartridges waar hij gebruik van maakt. De cartridges die een Inkjetprinter gebruiken verschillen per serie. Wij van Inktweb.nl bieden jou de optie om tegen deze dure kosten in te gaan door gebruik te maken van onze FLWR-cartridges. Deze gaan een stuk langer mee en leveren minimaal dezelfde kwaliteit als de dure A-merk cartridges, wat ervoor zorgt dat jij met FLWR een stuk voordeliger kan printen met jouw Inkjetprinter.

Verschillende soorten inkjetprinters

Er zijn 2 soorten Inkjetprinters: 1 van de 2 benodigt een printkop uit de cartridges waar de tweede optie een ingebouwde printkop heeft. De inkjetprinters die een printkop ingebouwd hebben, zijn in de basis een stuk duurder dan degene zonder ingebouwde printkop. De inkjetprinter zonder ingebouwde printkop heeft een cartridge met een printkop nodig, dat maakt de cartridge een stuk duurder. Daarom zal op de lange termijn een inkjetprinter met ingebouwde printkop voordeliger zijn dan zonder, omdat kosten op cartridges worden bespaard. Zo kan worden afgelezen in onderstaand overzicht:

Inclusief printkop: Canon TS6350A
Prijs: 94,00 euro

Canon TS63550A inkjetprinter

Zonder printkop: Canon MG3650S
Prijs: 46,00 euro

Canon MG3600 inkjetprinter

Met printkop: Canon 540 Zwart                               
Prijs: 20,00 euro                                
Pagina’s: 180                        
Aantal ml: 8                                        
Prijs per 100 Pagina’s: 9,00 euro        

Zonder printkop: Canon 580 Zwart
Prijs: 12,50 euro
Pagina’s: 200
Aantal ml: 11,2
Prijs per 100 pagina’s: 6,25 euro                                             

Met deze informatie kan een grafiek worden opgesteld waarin verduidelijkt wordt dat een printer exclusief printkop uiteindelijk meer geld kost dan een printer inclusief printkop. Dit komt door de duurdere cartridges. Hierom raden wij jou aan te kiezen voor een printer inclusief printkop. Het is één keer duur, en beetje bij beetje goedkoper. Zie de grafiek hieronder:

Grafiek voor vergelijking van een printer met- en zonder printkop

Ben jij door dit blog overtuigd van het kopen van een Inkjetprinter? Vergeet dan niet om FLWR-cartridges te kopen bij Inktweb.nl, de voordeligste keuze!

Ben jij nog niet overtuigd van de kwaliteit van de Inkjetprinter? Misschien past de Inkttank Printer beter bij jouw situatie. Kom er achter door de blog te lezen!

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*