Zelf stickers printen met inkjet printer

Door , maandag 2 november 2020 om 11:15 - Doe-het-zelf | Tutorials

Labels op verschillende dozen

Heb je veel dozen voor opslag maar geen idee wat in welke doos zit? Of wil je een broodtrommel labelen zodat je collega van je lunch afblijft? Wat de reden ook is, labels zijn erg handig voor allerlei doeleinden. In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je zelf thuis plaklabels print om jouw eigendommen te markeren of om een beetje overzicht te krijgen in je dozencollectie. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een printer en stickervellen.

Stap 1: Stickervellen

Er zijn veel soorten stickervellen. Je kan ze in allerlei formaten kopen; A-formaat (A3, A4, A5, A6 etc), adres- en verzendetiketten, ronde stickers, naamplaatjes en zelfs stickers voor op de rug van ringmappen. Mocht je toch niet het juiste formaat vinden, dan kun je met wat geduld en een schaar heel ver komen!

Vrijwel alle printers ondersteunen stickervellen, zowel inkjet- als laserprinters. Via de website van de printerfabrikant is exact na te gaan welke papierformaten worden ondersteund door jouw printer. Let wel op dat sommige zwaardere vellen (80 gram) beter werken in laserprinters. Dit is afhankelijk van het merk stickervel. De producten die wij verkopen zijn geschikt voor beiden type printers (tenzij anders vermeld).

Stickervellen kopen op Inktweb.nl

Stap 2: Sticker sjabloon

Het is vrij moeilijk om zelf in Word de juiste locatie te vinden van de stickers zodat tekst niet buiten de sticker of per ongeluk op twee stickers wordt geprint. Hiervoor zijn vaak sjablonen te vinden op de website van de fabrikant van het stickervel in allerlei verschillende formaten (Word, Publisher, Adobe Illustrator, OpenOffice) of bijvoorbeeld via de sjabloon website van Office.

Sticker sjablonen in programma
Sjablonen zijn te vinden voor zowel Word als Illustrator

Deze sjablonen zorgen ervoor dat in jouw favoriete programma precies de goede vakken worden aangegeven van de stickervellen, zodat je duidelijk weet waar de tekst komt te staan als je deze uitprint.

Vaker printen met stickers? Koop dan een labelprinter!

Heb je vaker stickers nodig? Dan is een labelprinter een slimme investering. Deze print labels door middel van hitte en wordt vaak gebruikt voor het versturen van post (verzendetiket) of het ordenen van vele mappen.

Labels kopen op Inktweb.nl

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

6 reacties

 1. Ik ben op zoek naar een labelprinter om ronde stickers en vierkante stickers te printen voor op cosmetica potjes en zakjes ( staaltjes) wat kan u mij aanraden ? Alvast bedankt voor uw reactie

 2. Cynthia schreef:

  Ik zoek een printer om sjablonen (kleine stickers met naam of tekst) te printen. Kunt U mij hieromtrent advies geven, aub?

  • Youp schreef:

   Dag Cynthia,

   Uit uw beschrijving kan ik u met vol vertrouwen een labelprinter aanraden! Die past precies bij uw doeleinden.
   Labelprinters zijn speciaal ontworpen om kleine labels met namen of teksten te printen op etiketten met een plaklaag, waardoor ze eenvoudig aan te brengen zijn.
   Twee grote spelers in het veld van labelprinters zijn Brother en Dymo. Van beide merken verkopen wij printers op onze website op verschillende prijspunten: Brother, Dymo.

   De duurdere varianten van deze printers bieden meer mogelijkheden met speciale labelsoftware en designen van ieder label dat u print.

   Daarnaast verkopen we betaalbare labels als alternatief op de dure varianten die worden aangeboden door deze twee fabrikanten. De labels plakken net zo goed en passen perfect in uw labelprinter.
   U kunt deze labels hier bekijken.

   Ik hoop u hiermee genoeg geholpen te hebben, en we zien u graag terug op http://www.Inktweb.nl
   Met vriendelijke groet,
   Youp

 3. Carlo schreef:

  Hallo,welke printer moet ik hebben om fullcolor stickers te drukken en natuurlijk gelijk laten snijden ? Ik heb zoveel merken en opties gezien, dus graag uw advies?

  Alvast bedankt

 4. gea schreef:

  Vrouw (72); heb nieuwe HP deskjet HP 2540 All in One. Welke cartridges zijn “compatible” ?
  Bvd voor uw antwoord.