Kan ik zelf stickers printen, met mijn inkjet printer?

Door , donderdag 20 februari 2014 om 13:15 - Doe-het-zelf

stickervellen-zelf-printen
Niets is erger dan meerdere gelijksoortige doosjes op elkaar gestapeld hebben, zonder dat je weet wat er in welke doos zit. Een voor een stapel je de dozen van elkaar af en maak je ze open, om er achter te komen dat datgene wat je nodig hebt in de alleronderste doos zit. Er is een hele simpele oplossing voor dit probleem, labels! Koop een stickervel en schrijf daarop wat er in de dozen zit, en plak deze op de dozen zelf. Het anwoord op de vraag “Kan ik zelf stickers printen, met mijn inkjet printer?” is dan ook heel simpel; “Ja, dat kan!“. Met uw inkjet- of laserprinter kunt u eenvoudig zelf stickers printen.

Stap 1: Stickervellen

Er zijn vele soorten stickervellen. Je kan ze in elk formaat kopen; A-formaat (A3, A4, A5, A6 etc), adres- en verzendetiketten, ronde stickers, CD-DVD etiketten en zelfs stickers voor op de rug van een ordner. Mocht je toch niet het juiste formaat vinden, dan kun je met wat geduld en een schaar heel ver komen!

Vrijwel alle printers ondersteunen stickervellen, zowel inkjet- als laserprinters. Via de website van de printerfabrikant is exact na te gaan welke papierformaten worden ondersteund voor jouw printer. Let wel op dat sommige zwaardere vellen (80 gram) beter werken in laserprinters, dit is afhankelijk van het merk stickervel. De producten welke wij verkopen zijn geschikt voor beiden type printers (tenzij anders vermeld).

Stickervellen kopen op Inktweb.nl

Stap 2: Sticker sjabloon

opmaak-stickervellen

Sjablonen zijn te vinden voor zowel Word als Illustrator

Het is vrij moeilijk om zelf in Word de juiste locatie te vinden van de stickers zodat tekst niet buiten de sticker of per ongeluk op twee stickers wordt geprint. Hiervoor zijn vaak sjablonen te vinden op de website van de fabrikant van het stickervel in allerlei verschillende formaten (Word, Adobe Illustrator, OpenOffice) of bijvoorbeeld via de sjabloon website van Office.

Deze sjablonen zorgen er voor dat in Word precies de goede vakken zijn aangegeven van de stickervellen, zodat je duidelijk weet waar de tekst komt als je deze uitprint.

Vaker printen met stickers? Koop dan een labelprinter!

labelprinter-dymo
Heb je vaker stickers nodig? Dan is een labelprinter een slimme investering. Deze print met hitte en wordt vaak gebruikt voor het versturen van post (digitale postzegel, verzendetiket) of het ordenen van vele mappen.

Labels kopen op Inktweb.nl

About Martijn Oud

Marketing manager en liefhebber van merchandise.

3 reacties

  1. Carlo schreef:

    Hallo,welke printer moet ik hebben om fullcolor stickers te drukken en natuurlijk gelijk laten snijden ? Ik heb zoveel merken en opties gezien, dus graag uw advies?

    Alvast bedankt

  2. gea schreef:

    Vrouw (72); heb nieuwe HP deskjet HP 2540 All in One. Welke cartridges zijn “compatible” ?
    Bvd voor uw antwoord.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*