Passen inktcartridges met “XL” wel in mijn printer?

Door , woensdag 11 juli 2018 om 17:17 - Algemeen

Zo nu en dan hebben wij te maken met het volgende vraagstuk: “Ik heb cartridges ontvangen waarbij er op de verpakking XL staat, deze passen toch niet in mijn printer?”

Het antwoord is; ja, zeker wel! 

Als je er zeker van bent dat je de juist cartridges hebt besteld voor jouw printer en deze zijn (ook) beschikbaar in een XL variant, dat passen deze te allen tijde in jouw printer. Hieronder zie je waarom dat zo is.

Inktweb.nl — HP 301 (origineel) vs HP 301XL (origineel) inhoud.

Hierboven kun je goed zien hoe de fabrikant twee verschillende soorten capaciteit kan geven aan een cartridge. Er zit gewoonweg meer inkt in een XL cartridge dan in een regulieren variant.

Wij kunnen dus met zekerheid zeggen dat de cartridges, gelabeld met “XL” gewoon in de bijbehorende printer passen.

Inktweb.nl — HP 302 (origineel) vs. HP 302xl (origineel) vs. HP 302xl (huismerk FLWR)

Op bovenstaande afbeelding is ook goed te zien dat zowel de regulieren evenals de XL (beide origineel HP) en ons huismerk FLWR eveneens in de variatie XL, alle dezelfde grootte hebben met betrekking tot de behuizing.

De enige twee verschil tussen de HP 302XL (origineel HP) vs. HP 302XL (huismerk FLWR) is de inhoud, 8 ml tegenover 18 ml en de prijs. Wij vinden namelijk dat “inkt helemaal niet zó duur hoeft te zijn.” 

Via deze link vind je meteen een stappenplan om de juiste cartridges te bestellen.

5 reacties

 1. Patrick schreef:

  Beste, past een inktpatroon hp 302 ook in mijn printer hp1510 inpl van hp301 die uitverkocht is???
  Thanks,Patrick

 2. P.J. van der Gun schreef:

  Wat is het verschil tussen HP 301 en HP 302,
  Kan je dez2 ook door elkaar gebruiken \/

 3. Inktboxer.nl schreef:

  Geldt dit ook voor bijvoorbeeld de HP 350? Daar hebben de cartridges een ander formaat volgens mij, past de XL versie dan ook in elke cartridge?

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*