Passen inktcartridges met “XL” wel in mijn printer?

Door , maandag 9 januari 2023 om 13:20 - Algemeen

Zo nu en dan hebben wij te maken met het volgende vraagstuk: “Ik heb inktcartridges ontvangen waarbij er op de verpakking XL staat, passen deze wel in mijn printer?”

Het antwoord is; ja, zeker wel! 

Als je er zeker van bent dat je de juiste cartridges hebt besteld voor jouw printer en deze zijn (ook) beschikbaar in een XL variant, dat passen deze te allen tijde in jouw printer. Hieronder zie je waarom dat zo is.

Passen inktcartridges met “XL” wel in mijn printer?
Inktweb.nl — HP 301 (origineel) vs HP 301XL (origineel) inhoud.

Hierboven kun je goed zien hoe de fabrikant twee verschillende soorten capaciteit kan geven aan een cartridge. Er zit gewoonweg meer inkt in een XL cartridge dan in een reguliere variant.

Wij kunnen dus met zekerheid zeggen dat de cartridges, gelabeld met “XL” gewoon in de bijbehorende printer passen.

Passen inktcartridges met “XL” wel in mijn printer?
Inktweb.nl — HP 302 (origineel) vs. HP 302xl (origineel) vs. HP 302xl (huismerk FLWR)

Op de bovenstaande afbeelding zie je eveneens dat het formaat van de cartridge behuizing hetzelfde is bij iedere variant van de HP 302. Ze passen dus allemaal probleemloos in je printer.

De enige twee verschillen tussen de HP 302XL (origineel HP) vs. HP 302XL (huismerk FLWR) is de inhoud, 8 ml tegenover 18 ml en de prijs. Wij vinden namelijk dat “inkt helemaal niet zó duur hoeft te zijn.” 

Via deze link vind je meteen een stappenplan om de juiste cartridges te bestellen.

Banner bespaar op cartridges

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

23 reacties

 1. Stephanie schreef:

  Beste
  Past in mijn printer een cartridge 302 en een 302 XL samen?
  Mvg

  • Dag Stephanie, ik weet niet zeker of dit kan en ik raad het ook niet aan. Het is namelijk zo dat de XL cartridge en normale cartridge niet goed op elkaar zijn afgesteld. Denk hierbij aan de inhoud en als de normale cartridge op is kan deze niet samenwerken met de XL cartridge. Dit betekent dat je het beste af bent om 1 soort cartridge (XL of standaard) tegelijk te gebruiken.

 2. Didier Callens schreef:

  Ik heb nu cardridges 304 nodig , maar ik heb ook nog 2 volle ( Kl – Zwart ) 302 .Kan ik deze gebruiken in mijn HP Deskjet 3762 ?

 3. Tim schreef:

  De inktcartridge die ik heb gekocht past niet in mijn printer?

 4. Ruud Jansen schreef:

  Ik heb een HP 4504 printer . Passen daar ook cartridges 305 XL in deze printer.

  Normaal gebruik 301 XL .

  Hoor graag van je zsm.

  Mvg Ruud

  • Youp schreef:

   Bedankt voor uw reactie!

   Alleen de 301 en 301 XL cartridges passen in uw printer. Het is helaas niet mogelijk om andere cartridge types te gebruiken dan waar uw printer voor gemaakt is.

 5. D schreef:

  Ik heb een HP Envy Photo 7134 printer. Hierin passen HP303 en HP303XL cartridges. Kan ik ook de cartridges HP301, HP302 of HP304 gebruiken?

  • Youp schreef:

   Helaas is het niet mogelijk om een ander type cartridges te gebruiken in de printer dan degene waarvoor hij ontworpen is. Als u een ander model probeert zal deze niet passen of werken in uw printer. Ga altijd goed na welke cartridges uw printer gebruikt voordat u nieuwe cartridges koopt.

 6. Louise schreef:

  Misschien een domme vraag op deze site maar heeft iemand een installatie CD van de HP Ddeskjet 3633 series. Ben de mijne kwijtgeraakt met de verhuizing.

 7. Cindy schreef:

  Hallo,
  Kan de 301 ook in de deskjet 2620 er zit nu een 304 in. De printplaat ziet er hetzelfde uit. Ik heb de verkeerde gekocht namelijk. Ik zie geen verschil in de behuizing en het past er ook in.
  Ik hier graag van jullie of ik dit zomaar kan gebruiken dan

  • Youp schreef:

   Goedendag Cindy,

   De 301 is helaas niet geschikt voor de DeskJet 2620. De cartridges zien er hetzelfde uit maar zodra u probeert de 301 in uw printer te stoppen zal hij een foutmelding geven.
   Ik raad aan dat u de cartridges in gesloten verpakking houdt en ze retourneert naar het verkooppunt waar u ze gekocht heeft.

   De HP OfficeJet 2620 maakt gebruik van de 301 cartridges, de DeskJet 2620 maakt gebruik van de 304. De namen lijken erg op elkaar!
   Mocht u nieuwe cartridges willen bestellen voor uw printer, kan u dat voordelig en snel via https://www.inktweb.nl/hp/deskjet/deskjet-2620/

   Met vriendelijke groet,
   Youp
   Inktweb.nl

 8. Janique Peers schreef:

  Ik heb verkeerdelijk een 301xl zwart gekocht ipv 302. Doosje is open en kan hem niet meer terug binnen brengen. Ik wil deźe verkopen aan verminderde prijs. Hoe kan ik dit doen?

  • Youp schreef:

   Dag Janique,

   Wat vervelend dat u de verkeerde cartridge heeft gekocht. Misschien kunt u hem aanbieden op Marktplaats of Facebook Marketplace!

   Met vriendelijke groet,
   Youp
   Inktweb.nl

 9. stella schreef:

  In mijn HP printer heb ik een 301XL kleuren cartridge en een 301 nonXL zwart cartridge geïnstalleerd. Ik kon geen 301XL zwart vinden.
  Toen was het zwart inkt op. Bij controle bleek dat er nog 1 1/2 cm inkt in zat.
  Met HP gebeld en voorgelegd. Antwoord: ik moet altijd beiden kleuren XL cartridges installeren of beiden non XL.
  Ik vind het een raar verhaal. Het nummer is belangrijk en het past in de behuizing.
  De inhoud heeft toch niets te maken met het nummer en de grote van de cartridge.
  Op internet kon ik geen informatie vinden. Moet ik HP medewerker klakkeloos geloven?

  • Youp schreef:

   Dag Stella,

   Zo ver ik weet moet het gewoon mogelijk zijn om nonXL en XL cartridges te combineren in een printer. Het verhaal dat deze HP medewerker oplegt is nieuw voor mij.
   Als het goed is kunt u alsnog afdrukken, ookal meldt de printer dat de inkt op is. Heeft u dat al geprobeerd?

   Ik hoor graag van u terug.
   We zien u graag terug op http://www.inktweb.nl!
   Met vriendelijke groet,
   Youp

 10. Patrick schreef:

  Beste, past een inktpatroon hp 302 ook in mijn printer hp1510 inpl van hp301 die uitverkocht is???
  Thanks,Patrick

 11. P.J. van der Gun schreef:

  Wat is het verschil tussen HP 301 en HP 302,
  Kan je dez2 ook door elkaar gebruiken \/

 12. Inktboxer.nl schreef:

  Geldt dit ook voor bijvoorbeeld de HP 350? Daar hebben de cartridges een ander formaat volgens mij, past de XL versie dan ook in elke cartridge?