Stappenplan voor uitlijnen van Canon printkop

Door , maandag 9 januari 2023 om 16:01 - Algemeen | Doe-het-zelf

Wat is een printkop en waarom moet je hem uitlijnen? Dat gaan wij eerst even uitleggen, zodat je precies weet waar je mee aan de gang gaat en geen verkeerde dingen doet. Een printkop is het deel van je printer waar de inkt uit komt en op het papier beland. Dit gebeurt met veel precisie en daarom moet hij dus goed werken! Een printkop moet ook uitgelijnd worden, omdat je inkt anders niet op de juiste plek beland en je rare printjes krijgt met de cartridges.

Printkop uitlijning test waarvan de middelste het beste is!

Het stappenplan

 1. Je opent als eerste het installatievenster van het printerstuurprogramma
 2. Dan klik je op aangepaste instellingen op het tabblad onderhoud (het dialoogvenster Aangepaste instellingen wordt geopend)
 3. Hier zet je de kopuitlijning op handmatig (schakel het selectievakje Koppen handmatig uitlijnen in)
 4. Nu pas je de instelling toe (klik op OK en wanneer het bevestigingsbericht verschijnt, klikt u op OK)
 5. Klik nu op Printkop uitlijnen op het tabblad Onderhoud (Het dialoogvenster Uitlijning printkop starten wordt geopend)
 6. Plaats drie vellen gewoon papier van A4- of Letter-formaat in de achterste lade
 7. Klik dan op printkop uitlijnen en volg dan de instructies
 8. Voer de nummers van de patronen met de minste strepen in de bijbehorende vakken in. Zelfs als op de patronen met de minste strepen wordt geklikt in het voorbeeldvenster, worden hun nummers automatisch ingevoerd in de bijbehorende vakken.
 9. Bevestig het weergegeven bericht en klik op OK (het tweede patroon wordt afgedrukt)
 10. Voer de nummers van de patronen met de minste strepen in de bijbehorende vakken in. Zelfs als op de patronen met de minste strepen wordt geklikt in het voorbeeldvenster, worden hun nummers automatisch ingevoerd in de bijbehorende vakken.
 11. Bevestig het weergegeven bericht en klik op OK (het derde patroon wordt afgedrukt)
 12. Voer de nummers van de patronen met de minst opvallende horizontale strepen in de bijbehorende vakken in. Zelfs als op de patronen met de minst zichtbare horizontale strepen in het voorbeeldvenster wordt geklikt, worden hun nummers automatisch in de bijbehorende vakken ingevoerd. En als alles is ingevoerd druk je op OK.
Printkop uitlijnen melding voor het starten

De conclusie

Het lijkt een erg lang en verwarrend proces, maar als je bezig bent zal je zien dat een groot deel hiervan herhaalde stappen zijn en je zal er dus niet heel lang mee bezig zijn! Het resultaat is een stuk beter en je gaat dan ook beter om met je inkt en verspild geen papier aan slechte prints meer. Als je inkt op is kan je natuurlijk gewoon nieuwe kopen bij ons op Inktweb.nl.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*