De verschillen tussen inktcartridges en toners!

Door , maandag 19 september 2022 om 11:45 - Algemeen

Het lijkt je altijd te gebeuren wanneer je de printer het meest nodig hebt: pagina’s komen er vervaagd uit of er ontbreken gedeeltes. Je stelt het waarschijnlijk zo lang mogelijk uit, maar er is geen tijd voor excuses meer. Je moet de cartridge vervangen.

Wat dat betekent kan voor een ieder verschillend zijn. In het bijzonder het enorme verschil in kosten tussen inktpatronen en toner cartridges. Wat zijn dit en waarin verschillen inktcartridges en toners?

Verschillen tussen inktcartridges en toners: de inktcartridge

Inktcartridges worden gebruikt in inkjet printers. De cartridge bevat vloeibare inkt, meestal opgenomen in een spons. Bij het afdrukken van een document geeft de printkop inkt af op de plekken waar het moet gaan op de pagina. Ze komen in zwart en met drie kleurenpatronen, andere kleuren zijn in wezen nutteloos. De meeste printers kunnen ook in zwart afdrukken vanuit de kleurencartridge.

Veel inkjet cartridges bevatten een aantal elementaire elektronica, zoals een chip die met de printer communiceert. Het is ook mogelijk om inktcartridges bij te vullen met behulp van een kit die je bij een winkel koopt. Al wordt deze manier niet veel meer gebruikt door de nadelen. Wie geld wil besparen gaat hedendaags vaak voor huismerk cartridges.

verschillen tussen inktcartridges en toners

Lees ook: bespaar geld op inktcartridges

Wat zijn toners?

Toner cartridges worden gebruikt in laserprinters. In plaats van vloeibare inkt worden ze gevuld met een fijn poeder dat magnetisch opgeladen kan worden. Bij het afdrukken van documenten pikt een elektrisch geladen drum kleine deeltjes volgens het aangegeven patroon. Een laser brand deze deeltjes dan met hitte op de pagina.

Sommige tonercartridges bevatten de drum als vast onderdeel, waardoor het geheel vaak moet worden vervangen. Toners zijn daarom natuurlijk veel duurder. Al hebben de meeste gewoon containers voor het tonerpoeder. Hoewel het bijvullen van tonercartridges moelijker is dan inktcartridges, kan het met de juiste set wel gedaan worden. Maar de meeste gebruikers van laserprinters kiezen voor het kopen van een nieuwe toner.

Dus wat is het verschil? Inkt vs. Toner

Het grootste verschil tussen inkt- en tonercartridges is de levensduur. De standaard levensduur van een inkjet cartridge is circa 500 pagina’s, afhankelijk van hoe je afdrukt. Inktcartridges kunnen vervroegd stoppen met functioneren als de koppen uitdrogen of als ze verstopt raken. Daarom is het essentieel om je inkjet thuisprinter ten minste eenmaal per week te gebruiken.

Toner cartridges, anderzijds, printen gewoonlijk ten minste 2000 pagina’s en grote laserprinters nog meer. Je kunt verwachten dat je betaald voor deze lange houdbaarheid. Daarmee komen we gelijk bij het andere grote verschil tussen de twee types: de kosten. Toner cartridges voor zeldzame of oudere laserjet printers kunnen zo duur zijn dat het bijna goedkoper is om de gehele laserprinter in plaats van alleen de toner te vervangen.

Verschillen tussen inktcartridges en toners

Samengevat is het verschil tussen inkt- en tonercartridges een kwestie van hoe je je printer gebruikt. Voor het printen van grote volumes bieden laserprinters met toners lagere kosten per pagina en zijn betrouwbaarder onder zwaar gebruik. Voor thuis printen zijn inktcartridges voor de reguliere printer de beste optie. Maar wat voor printer je ook gebruikt en welke cartridge je ook kiest, je kunt altijd geld besparen wanneer je inktcartridges en toners online koopt.

En je kan je cartridges en toners natuurlijk kopen bij Inktweb.nl voor de beste prijs en kwaliteit, zodat je weer wat geld bespaart.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

2 reacties

 1. Jean HEBBELINCK schreef:

  Ik heb een printer LEXMARK
  type X 2670 die ik niet dikwijls gebruik.
  Wat kunt u mij aanraden?
  Cartridges 14 en 15 of
  Toners

  Dank u Jean

 2. Jean HEBBELINCK schreef:

  Ik heb een printer type X2670 van LEXMARK en gebruik de pinter niet dikwijls..
  Wat raad u mij aan? Cartridges 14 en 15 of
  Toners?
  Dank u
  Jean