Wat is een Canon FINE cartridge?

Door , dinsdag 20 september 2022 om 15:32 - Tutorials

canon FINE cartridge


Trots staat er een sticker op je Canon cartridges “FINE cartridges”. Ook in de specificaties en de foutmelding slingert Canon deze term naar je. Wat betekent dit precies, fine? Fijn?

Wat is FINE technologie, en waar staat het voor?

FINE is eigenlijk niet meer dan een marketingterm van Canon. Het staat officieel voor Full-Photolithography Inkjet Nozzle Engineering en weest gerust als u dit allemaal niets zegt; ook voor mij zijn dit nietszeggende termen. Het komt erop neer dat het gaat om Canon’s printkoptechnologie.

Wat is dan een FINE cartridge?

Naast de ingewikkelde marketingterm is een FINE cartridge een met een ingebouwde printkop. Deze cartridges zijn dan meestal verkrijgbaar in twee varianten; een zwarte en een 3-kleuren cartridge. In tegenstelling tot losse inkttanken welke voor elke kleur een aparte cartridge hebben. Meestal zijn dit 4 cartridges; zwart, pigment zwart, cyaan, magenta en geel maar er zijn zelfs printers met 9 verschillende cartridges.

fine-logo-canon

De voordelen

Er zijn twee grote voordelen aan FINE cartridges. De printkop zit op de cartridges; dit betekent dat de printer voordeliger in aanschaf is (al vanaf €40,00). Het andere voordeel is dat elke keer dat u de cartridges vervangt er een nieuwe printkop in zit; een cruciaal onderdeel van de printer. Dit voorkomt eventuele problemen met de printkop (vies of defect).

[pullquote]Voordelig in aanschaf, duur in gebruik.[/pullquote]

De nadelen

De printkop is een duur (en belangrijk) stuk technologie, dit zorgt ervoor dat de cartridges duur in aanschaf zijn. Ook zijn de cartridges niet erg kostenefficiënt omdat als er bij de kleurencartridge één kleur op is, de printer weigert te printen. Uw geel kan nog helemaal vol zitten en u moet toch de cartridge vervangen.

Meer leesvoer;

Foto via Flickr

About Martijn Oud

Marketing manager en liefhebber van merchandise.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*