Wat is mijn printer type? Vind je printer naam!

Door , dinsdag 9 augustus 2022 om 16:50 - Algemeen | Tutorials

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe cartridges voor je printer, is het belangrijk om te weten welk type je precies nodig hebt. Om hierachter te komen biedt Inktweb.nl een handige keuzehulp aan op haar homepagina. Met drie stappen vind je gemakkelijk welke cartridges jouw printer in gebruik neemt. Het enige wat je hoeft te weten is het merk, de serie en het type van de printer!

Maar hoe kom jij erachter welke naam printer je hebt? Dat is vrij eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een scherp stel ogen!

Hoe heet mijn printer?

Het type van je printer staat meestal in de plastic behuizing aan de voorkant van de printer gedrukt. Je hoeft niet ver te kijken, en je ziet meestal vanzelf een typenummer staan. Vaak begint deze met een aantal letters en bevat het een paar cijfers. Als voorbeeld hebben we een paar printers van de populairste merken gefotografeerd en hieronder ter verwijzing geplaatst!

Onthoud altijd uw benodigde cartridges door een sticker op uw printer te plakken!
Download onze sticker hier!
Inkt op sticker

Hoe vind ik het type van mijn HP printer?

Bij HP printers staat het typenummer vaak links aan de voorkant. De tekst is op de plastic behuizing van de printer gedrukt, en geeft bovendien aan wat de mogelijkheden zijn van de printer zelf. Handig om erachter te komen of je HP printer ook kan kopiëren bijvoorbeeld!

HP printer type vinden

Wat is het type van mijn Canon printer?

Bij Canon printers staat het typenummer vaak rechts aan de voorkant als een klein plastic labeltje. Hier staat verder niets veel meer dan alleen een typenummer, maar de serie van de printer staat bovenop de printer. Door deze twee attributen te gebruiken in de Inktweb.nl zoekmachine, kan je gemakkelijk jouw geschikte cartridges vinden!

Canon printer type vinden

Brother printer model vinden

Bij Brother printers staat het typenummer vaak boven het schermpje op de printer. Natuurlijk is iedere Brother printer nét iets anders, dus kan de locatie van het printernaam iets afwijken. Onderzoek dus even goed waar het type van de Brother printer staat. Vaak begint deze met twee of drie letters, dan een streepje, en dan een code opgebouwd uit letters en cijfers.

Epson type nummer vinden

Bij Epson printers zie je ook het printertype vaak rechts aan de voorkant staan, dichtbij het Epson Logo. Let goed op het eerste deel van het typenummer, want hieruit haal je vaak ook de printerserie! Zo kennen we onder andere de Epson EcoTank serie, waarvan de typenummers vaak met “ET-” of “L-” beginnen. De Expression Home, Photo en Premium series worden altijd aangegeven met “XP-” als eerste deel.

Epson printertype vinden

Andere methoden

Kan je het typenummer van jouw printer niet snel vinden? Dat kan! Ieder printermodel is nét ietsje anders, en sommige printers hebben helemaal geen benaming op hun exterieur. Gelukkig zijn er een aantal andere methoden om erachter te komen wat het type van jouw printer is.

Op de doos van de printer staat bijvoorbeeld altijd aangegeven welk type de printer is. Meestal staat dit op de voorkant, maar het kan ook op de zijkant staan, of op een sticker in kleine letters.

Een andere manier om altijd het typenummer van je printer te achterhalen, is door de gebruiksaanwijzing van de printer erbij te pakken. Hier staat altijd het typenummer van de printer op, en vaak staat hierin ook aangegeven welk type cartridges je precies nodig hebt! Op die manier weet je altijd welke inktpatronen je nodig hebt. Bewaar de handleiding van je printer dus altijd goed.

Printernaam vinden op in de handleiding

De laatste manier om erachter te komen welke cartridges of toners je precies nodig hebt, is door simpelweg de geïnstalleerde cartridges of toners uit je printer te halen. Hier staat altijd op aangegeven wat het type van de inktpatronen is. Op die manier hoef je alleen maar het cartridgemodel op te zoeken op Inktweb.nl, en weet je zeker dat het inktpatroon past en werkt in jouw printer.

Printertype vinden door de oude cartridges erbij te pakken

Dus, nu weet je waar je moet kijken als je op zoek bent naar de naam van je printer! Gebruik de handige keuzehulp op Inktweb.nl om snel en gemakkelijk jouw geschikte inktpatronen te vinden. Altijd scherp geprijsd en met supersnelle levering!

Bekijk ook eens ons assortiment premium alternatieve inktpatronen! Zowel inkt als toners, met betrouwbare kwaliteit, 2 jaar garantie en meestal gevuld met meer inkt voor een lagere prijs in vergelijking tot het origineel!

FLWR geld besparen inkt banner
Bespaar geld met FLWR huismerk cartridges!

Bekijk hier het scherp geprijsde assortiment inktpatronen!

About Youp

Youp is via zijn marketing & communicatie opleiding bij Inktweb.nl terecht gekomen als stagiair, en werkt hedendaags full-time als content manager, grafisch designer en marketeer.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*