Wat zijn de nummers op jouw Inktcartridges?

Door , vrijdag 3 november 2023 om 9:00 - Algemeen

Jouw Inktcartridges hebben meestal nummers die aangeven voor welke printers ze geschikt zijn. Het wijzigen van deze cartridges zal niet werken, omdat het nummer toebedeeld is voor het functioneren van de printer. Op elke inktcartridge vind je een modelnummer, en dit nummer geeft aan of de inkt geschikt is voor bepaalde printers. Het probleem is echter dat inktcartridges er vaak heel erg op elkaar lijken, soms zelfs bijna identiek. Maar kunnen ze dan onderling worden verwisseld?

Wat betekent het nummer op inktcartridges?

Het nummer op een inktcartridge stelt je in staat te identificeren of een inktcartridge compatibel is met de printer die je wilt gebruiken. Bijvoorbeeld, HP 304 inkt is compatibel met een aantal HP Deskjet printers en ook met verschillende printers uit de HP Envy Printerserie.

Hoe vind ik het nummer van mijn inktcartridge?

Open de bovenkant van je printer en wacht tot de inktcartridgecarrousel in het zicht komt en kijk welke inktcartridges er in de printer zitten. Bij de meeste cartridges staan de modelnummers boven op de cartridge, zodat je dit kunt zien zonder de inkt te verwijderen. Als je net een nieuwe printer hebt en de inktcartridges nog niet zijn geïnstalleerd, zitten er waarschijnlijk nieuwe cartridges in de doos. Ook hier vind je het modelnummer van deze serie inkt boven op de cartridge. Bezoek www.inktweb.nl en typ het modelnummer van je printer in de zoekbalk bovenaan de pagina. Daar kun je zien welke series inkt compatibel zijn met je printer.

Kun je een inktcartridge met een ander nummer in een printer gebruiken?

Veel inktcartridges kunnen er hetzelfde uitzien, wat verwarrend kan zijn. Inktcartridges lijken heel erg op elkaar wat het moeilijk maakt om het verschil te zien. Inktcartridges zijn gekoppeld aan specifieke modellen. Het gebruiken van een ander nummer in jouw printer is dus niet de bedoeling.

Kun je hetzelfde cartridge-nummer voor verschillende printers gebruiken? Zal het zelfs werken?

Bijvoorbeeld, de Epson 604-inktserie en de Epson 502-inktserie lijken qua uiterlijk op elkaar, maar ondanks dat kun je niet zomaar van inkt wisselen. Dit komt door de chips in de inktcartridge. Elke chip is zo gemaakt om inkt alleen te laten werken met bepaalde printers, daarom kun je geen inkt met een ander nummer in je printer gebruiken die niet compatibel is met je printer.

Wat gebeurt er als je een andere inktcartridge gebruikt? Zijn 301- en 304-inkten hetzelfde?

Dit hangt af van wat je bedoelt met “andere” inktpatronen. Als je huismerk cartridges (FLWR) gebruikt met hetzelfde modelnummer, kun je mogelijk een foutmelding krijgen waarin wordt gewaarschuwd dat je geen originele inkt van de fabrikant gebruikt. Je kunt deze melding in veel gevallen gewoon negeren door op “OK” te drukken en vervolgens normaal afdrukken.

Als je bijvoorbeeld HP 301-inkt in een printer met modelnummer 304 probeert te gebruiken, past deze misschien fysiek, maar je krijgt een foutmelding zoals “inkt niet herkend” of iets in die trant. Deze melding kun je niet omzeilen. Je moet de juiste inktcartridges voor je printermodel aanschaffen.

Welke cartridges zijn een goed alternatief op de dure originele producten?

Wij van Inktweb.nl bieden jou via onze website de optie om gemakkelijk de geschikte cartridges voor jouw type printer te vinden. Naast het originele A-merk aanbod bieden wij jou de optie om te printen met FLWR. Ons huismerk print minimaal dezelfde kwaliteit als een A-merk en staat garant voor het opbloeien van al jouw printjes, tegen een veel lagere prijs! We zien jou graag terug op onze website.

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*