Wat betekenen de letters van jouw printermodel?

Door , donderdag 14 december 2023 om 8:00 - Algemeen

Wanneer jij besluit om een printer te kopen, is het natuurlijk van belang dat je bekend bent met de kwaliteiten en benodigdheden van de printer. In de naam van elke printer zit een lettercombinatie waar daadwerkelijk een betekenis achter zit. Elke letter staat voor een bepaalde functie die de printer heeft. Niet elke printerleverancier geeft aan wat de betekenis achter deze letters is, daarom gaan wij jou daarmee helpen in dit blog.

De betekenissen van alle mogelijke lettercombinaties

B-Battery
De B betekent dat de printer de mogelijkheid biedt om draagbaar te worden. Door middel van het gebruik van een batterij in deze printer ben je niet verplicht tot het gebruiken van een stroomkabel.

BT-Bluetooth
BT staat voor bluetooth, de printer heeft de mogelijkheid om jou te laten printen via een Bluetooth-verbinding.

C-Colour
C staat voor kleur, dit betekent dat jouw printer in kleuren kan uitprinten.

D-Duplex
D staat voor Duplex, dit houdt in dat de printer op beide kanten van het papier kan afdrukken zonder dat het papier handmatig hoeft te worden omgedraaid.

E-ePrint

De ePrint houdt in dat de printer kan afdrukken vanuit de e-mail.

F-Fax
F staat voor fax, een optie die tegenwoordig enorm is weggevallen. Printers met een letter F in hun naam bieden dus de optie om te faxen.

H-Hard Disk
De Hard-disk functie is vooral geschikt bij kantoorprinters. Deze letter houdt in dat de printer meerdere profielen kan aanbieden, afdrukken kan inplannen en wanneer de inkt op is jouw printopdracht nog wel onthoudt.

I-Imaging
I staat voor Imaging. Dat betekent dat de printer in bezit is van een geheugenkaartsleuf.

MFP-Multi-FunctionPrinter
Een MultifunctionPrinter is een All-In-One printer, deze kan scannen, kopiëren en faxen.

N-Network
De N staat voor netwerk, deze printer werkt met een internetkabel of Wi-Fi connectie.

NW-Network Wireless
De NW is een variant op de N, deze printer werkt draadloos en bezit geen fysieke poort voor een internetkabel.

S-Stacker or Stapler
De s staat voor een van de twee mogelijkheden: Stapelaar of Nietmachine. De stapelaar zorgt ervoor dat het printpapier netjes gestapeld wordt en de nietmachine ervoor zorgt dat de printjes aan elkaar worden geniet.
SK-Stacker and Stapler
SK staat voor Stacker & Stapler, deze printer biedt beide opties aan. Deze lettercombinatie is vooral te vinden bij grote laserprinters.

T-Extra Tray
T staat voor een extra papiertray, de printer heeft een extra tray waardoor jij extra papier zou kunnen opslaan in de printer.

W-Wireless
De W staat voor Draadloos, dit betekent dat de printer mogelijkheden heeft om draadloos af te drukken vanaf een smart-device of computer.

X-Duplex, Extra Tray and Networking
X staat voor een combinatie van Duplex (D), Extra tray (T) en Networking (N). Deze combinatie was vroeger bekend onder de afkorting ‘DNT’.

Weet jij niet hoe je het type van jouw printer kan vinden? lees dan deze blog! Hierin leggen we jou stapsgewijs uit hoe jij erachter komt met welk model jij eigenlijk print.

Wij hopen jou goed te hebben geholpen in het maken van een keuze voor een printer. Wanneer je een vraag hebt, kan je die gerust achterlaten. Het Inktweb.nl team zal jou verder helpen om jouw onduidelijkheden weg te nemen.

Ben je nog opzoek naar goedkope cartridges, toners of labels? Kijk niet verder dan Inktweb.nl! Ons huismerk (FLWR) biedt 2 jaar garantie en is veel voordeliger dan de artikelen van A-merken. Daarnaast zijn FLWR-artikelen ook nog eens hoog in kwaliteit en duurzaam ontwikkeld.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*