5 opmerkelijke en opvallende 3D printers

Door , donderdag 21 februari 2013 om 13:00 - 3D Printen

3D printen is uitermate populair. Het is een geweldige nieuwe technologie die zowel interessant, grappig en echt praktisch kan zijn. Stel je eens voor wat er allemaal mogelijk is met een 3D printer in huis. Stel je voor dat je je eigen telefoonhoesje kunt printen, plastic knijpers, lepeltjes, schoteltjes, kopjes, of opbergdoosjes. Je hoeft er niet meer voor naar de supermarkt, maar je koopt of maakt een ontwerp voor het object dat je wilt hebben, en deze print je vervolgens uit. Omdat deze technologie nog zo nieuw is, zijn er ook een hoop creatieve uitspattingen te vinden. Ontwerpers maken hun eigen printerdesigns of vinden een alternatief gebruik voor het apparaat. Hier zijn 5 mooie designs en unieke printers.

 

1) Robo3D printer

De Robo3D printer is een zeer betaalbare en mooi ontworpen printer. Deze printer maakt zijn objecten door laag voor laag gesmolten plastic te spuiten. Het hele object wordt dus per laagje omhoog gebouwd. Deze printer is zeer stijlvol en professioneel ontworpen. Het elegante witte design zorgt ervoor dat het niet als een doorn in het oog is op de werkplek of op je eigen bureau. Een erg handig apparaat voor beginnende bedrijfjes of freelance ontwerpers.

4d1eaa87409bd5d741841884310304cf_large Vanaf € 450 – Kickstarter pagina

 

2) Fillabot

De Fillabot is de uitkomst voor het grootste nadeel aan 3D printers; het dure en milieuvervuilende plastic! Stel je voor dat iedereen een 3D printer heeft, en bedenk daarbij dat een enorme hoop overtollig plastic er weggegooid wordt bij regelmatig gebruik. De Fillabot recycled gebruikt plastic en verwerkt deze tot de “inkt” voor een 3D printer. Denk hierbij aan lege flessen, dopjes, telefoonhoesjes, misschien zelfs een oud kapot toetsenbord. Het kan versnipperd en gesmolten worden tot de “filament” die gebruikt wordt in de 3D printers.

8104405342_7d0219593a
Vanaf € 350 – Filabot website

 

3) Choc Edge

Het is maar een kleine stap, maar toch stond ik er vrij verbaasd van te kijken toen ik het hoorde. Net als eetbare inkt is er ook een 3D printer die eetbare objecten maakt. In plaats van de gebruikte plastic “filament” gebruikt de printer chocola. Deze wordt op precies de juiste temperatuur gebruikt als materiaal om laagje voor laagje een eetbaar object te bouwen. De chocola moet niet te heet zijn, anders smelt het object direct, en ook niet te koud want dan is de chocola gestold voordat deze uit de spuitkop komt.

choc-edge-demo

~ € 3306 – Choc Edge website

4) Deltamaker

Niet alle printers zien er uit als  gladde witte Science fiction machines. Deze Deltamaker is een elegant ontworpen printer die minimaal gebruik maakt van materiaal om de printer te bouwen. Hij is hierdoor simpel in design. Deze printer is tevens zeer snel en erg gaaf om naar te kijken.

4c5d9deea2cb8cd98e8f8610f5789c14_large
€ 1,599 (beperkt) – Kickstarter pagina

5) Form-1

De één na duurste in deze lijst, maar de goedkoopste in zijn vorm van technologie. Deze printer werkt niet met het laagje op laagje opbouwen van een object, maar hij smelt met behulp van een laser fijne poederdeeltjes tot een solide geheel. Dit levert een veel gladder object op met minder foutjes en meer detail. Het nadeel is alleen dat het een duurdere technologie is, en ook wat langzamer.

2631d7c4135c03a50ede06537c8e806a_large
€ 2,999 – Kickstarter pagina

Heb jij een favoriete 3D printer? Deel hem in de reacties hieronder!

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

1 reactie

  1. 3d 4every1 schreef:

    Mijn favoriete van dit lijstje is de Form 1 SL 3D printer. Maar deze gebruikt geen poeder zoals in het artikel staat maar een fotopolymeer (vloeistof). Wij hebben er 1 besteld en ik ben zeer benieuwd, als het goed is worden ze in april uitgeleverd.

    Als FDM 3D printer vind ik de Up! het beste werken (makkelijke software, geen open source maar voorgeassembleerd) –> http://www.almteq.com of http://www.pp3dp.nl