5 redenen om een thermische printer te gebruiken!

Door , dinsdag 2 mei 2023 om 10:01 - Algemeen

Als jij benieuwd bent waarom je een thermische printer moet gaan gebruiken? Lees dan nu door om daar achter te komen! Deze printers worden namelijk vaak onderschat, maar ze kunnen voor sommige taken best handig zijn. De bekendste merken voor thermische printers zijn dan ook: Zebra, Dymo en Toshiba!

Inhoudsopgave

De 5 redenen om te gebruiken

  1. Snelle afdrukken
  2. Minimale onderhoudskosten
  3. Energiebesparing
  4. Hoogwaardige afdrukkwaliteit
  5. Eenvoudige bediening

Snelle afdrukken

Door de manier van afdrukken bij een thermische printer is de wachttijd erg kort en kan je dus snel verder printen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een bonnetje van de supermarkt! Deze zijn namelijk erg snel geprint en de lengte van het bonnetje maakt niet uit.

Minimale onderhoudskosten

De rede dat er minimale onderhoudskosten zijn is, omdat je bijvoorbeeld geen dure toners of veel cartridges hoeft te kopen! De printer werkt namelijk op hitte en dit zorgt voor weinig onderhoud aan de printer. Dit betekent dus dat deze printers goed zijn voor je portemonnee en je bedrijf.

Energiebesparing

Je hoeft voor warmtegevoelige printers geen cartridges te reinigen, omdat de printer dus met hitte werkt. Het verwarmen van de printer duurt niet lang en dat kost daarom dus ook weinig energie om te gebruiken. Kort samengevat gebruiken deze printers dus minder stroom!

Thermische printers zijn zuinig!

Hoogwaardige afdrukkwaliteit

De afbeeldingen die door een thermische printer worden gemaakt hebben een scherpe kwaliteit en maken geavanceerde tekstafbeeldingen mogelijk. Dit is handig als je een bonnetje moet printen met het logo bovenop als een soort watermerk voor je bedrijf!

Eenvoudige bediening

Thermoprinters zijn erg makkelijk te bediening en je hoeft er niet veel voor te doen! Je hoeft de printer alleen even goed aan te sluiten en zodra dat gedaan is kan je meteen beginnen met het printen. Ze zijn dus goed te gebruiken voor het printen van etiketten of facturen.

Conclusie

Zo zie je maar dat het hebben van een thermische printer best wel wat voordelen heeft! Ze zijn naast al deze dingen vaak ook wat kleiner en dat maakt ze dus gemakkelijk mee te nemen naar verschillende plekken. En als laatste zal je af en toen nieuwe thermische rollen moeten kopen om te kunnen printen en een voorbeeld daarvan zijn deze rollen van Zebra!

Nog vragen? Stel deze dan aan onze klantenservice of laat een reactie achter! Zo los je je problemen snel op en kan je weer verder met waar je was gebleven.

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*