5 weetjes/tips over jouw Inkjet cartridges!

Door , maandag 30 oktober 2023 om 11:00 - Algemeen

Vandaag gaan wij het hebben over 5 punten van jou inkjet inkt. Je zal nu denken: huh, wat zou ik niet over mijn inkt weten? Daarom gaan wij het hier vandaag over hebben en dit gaat over onder andere: de kosten van inkt, het lettertype en de soorten inkt. En zo leer jij misschien wel 5 nieuwe printer inkt weetjes.

De 5 punten

  • Het vloeibare goud: Inkt
  • Ander lettertype: Lettertype heeft invloed op gebruik
  • Eetbare inkt: Water met kleurstof
  • Print in batches: Print in grote aantallen
  • Inkt hervullen: Cartridges opnieuw vullen

Het vloeibare goud: Inkt

Je zal deze uitspraak misschien niet meteen begrijpen, maar dit wordt weleens gezegd door het feit dat inkt eigenlijk extreem duur is. Een voorbeeld hiervan volgt:

HP 305XL zwartChanel N°5 Eau de parfum
4ml = € 21,50100ml = € 157,00
4 : 4 = 1ml / € 21,50 : 4 = € 5,38100 : 100 = 1 / € 157,00 : 100 = € 1,57
1ml = € 5,381ml = € 1,57

Nu je dit voorbeeld hebt gezien heb je een beetje een beeld van wat inkt eigenlijk kost. Het is vaak veel duurder dan je denkt en je doet er veel minder lang mee dan je denkt.

Ander lettertype: Lettertype heeft invloed op gebruik

Het gebruiken van een dik lettertype zal ook meer inkt gebruiken, omdat de letters een groter oppervlak hebben. De meest gebruikte lettertype is Arial, maar er zijn verschillenden mooie lettertypes die minder inkt verbruiken. Hieronder zie je 4 verschillende lettertypen en de onderste 3 verbruiken het minste.

  • Century Gothic: 21% minder inktverbruik dan Arial
  • Times New Roman: 27% minder inktverbruik dan Arial
  • Calibri: 23% minder inktverbruik dan Arial
Verschillende lettertypen zorgen voor een ander verbruik inkt (printer inkt weetjes)

Eetbare inkt: Water met kleurstof

Eetbare inkt kan gezien worden als water met kleurstof, want het is speciaal gemaakt en veilig om te eten. Het bestaat uit kleurstof die oplosbaar is in water en je kan met deze inkt op eetbaar papier printen voor consumptie. Dit betekent dat je bij een taart een leuke afbeelding kan neerzetten of een tekst kan printen.

Eetbare inkt printen? Via Inktweb.nl kant het! (printer inkt weetjes)

Print in batches: Printen in grote aantallen

Het printen in batches betekent eigenlijk gewoon dat je in grote aantallen moet printen. Je zal nu waarschijnlijk denken ‘gebruikt dit niet meer inkt’ dan apart printen? Het antwoord daarop is: nee, omdat je printer vaak lang aan het opstarten is en dan is hij bezig met het reinigen van je cartridges. Wanneer jij je printer dus meerdere keren aanzet is hij steeds aan het reinigen en dat kost meer inkt. Je kan dus beter je prints opsparen en alles in een keer uitprinten!

Inkt hervullen: Cartridges opnieuw vullen

Misschien wist je dit al, maar het is dus mogelijk om jou cartridges thuis opnieuw te gebruiken. Hiervoor kan jij navulsets kopen en deze kan je speciaal gebruiken om je inkt opnieuw te vullen. Het is niet gegarandeerd dat de cartridge na het vullen perfect werkt, en dat komt door het feit dat sommige cartridges een inktmeter gebruiken. Zo weet de cartridge wanneer deze leeg is en kan hij zichzelf blokkeren. De oplossing hiervoor is om dan een chipresetter te kopen en zo kan je de gehele cartridge opnieuw gebruiken als deze hervuld is.

Hervullen van inkt (printer inkt weetjes)

Conclusie

Hopelijk heb je wat geleerd van deze weetjes en kort samengevat is het mogelijk om een hoop geld te besparen aan inkt als je een paar van deze weetjes en/of tips zelf gaat gebruiken! Denk hierbij vooral aan het printen in batches en het hervullen van je inkt. Dit waren dan onze printer inkt weetjes.

Wil je nog meer geld besparen? Kies dan voor FLWR, en zo maak je gebruik van de laagste prijs, hoogste kwaliteit en snelste levering!

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*