Duurzaamheid bij Inktweb.nl

Door , maandag 9 augustus 2021 om 18:11 - Algemeen

Als verkopende partij van duizenden verschillende printer-gebruiksartikelen, is het belangrijk dat we stilstaan bij het milieu. Dit doen wij op verschillende manieren! Van hergebruik tot het recyclen van cartridges voor het goede doel, Inktweb.nl is dagelijks bezig om haar ecologische voetafdruk en afvalproductie te minimaliseren. In dit artikel lees je alles over duurzaamheid bij Inktweb.nl en hoe wij dit realiseren!

Outletproducten

Een van de grootste manieren waarop wij het milieu besparen is door “Outletproducten” aan te bieden. Dit zijn inktcartridges en toners waarvan bijvoorbeeld de doos geopend/beschadigd is, of de fabrieksgarantie datum verstreken is, maar het product zelf nog helemaal nieuw en ongebruikt is. De grote multinational retailers gooien deze producten bijna altijd weg om een bepaalde standaard hoog te houden, terwijl dit eigenlijk onwijs zonde is en de producten nog prima te gebruiken zijn. Inktweb.nl gaat deze verspilling tegen door deze buitenkansjes alsnog aan te bieden op de website, maar met een mooie korting op de adviesprijs en 1 jaar garantie vanaf de aankoopdatum! Hiermee bespaar je dus op originele printersupplies en ga je verspilling tegen! Mooi meegenomen dus.

Een doos met transportschade. De toner aan de binnenkant is gloednieuw en ongebruikt!

Huismerk herproductie

Een remanufactured HP 301 inktcartridge.

Bij huismerk-producten onderscheiden we 2 verschillende soorten. Een is “Compatible”, dat betekent dat de cartridge is nagemaakt. De ander is “Remanufactured”. Dit houdt in dat de cartridge een hergebruikt inktpatroon is die een tweede leven heeft gekregen! Dit zijn altijd cartridges die beschikken over een eigen printkop, want deze is tot wel vier keer te hergebruiken! Bij de cartridge wordt alleen de inkttank aan de binnenkant goed schoongemaakt, en hervuld met – in veel gevallen – meer inkt tegenover het origineel. De cartridge wordt dan weer goed dichtgemaakt en de chip krijgt een reset, waarna hij opnieuw gebruikt kan worden. Dit bespaart veel plastic en kostbare metalen die in de chip en printkop zitten!

Inzamelpunt

In ons filiaal in Alkmaar kan je jouw lege cartridges, toners en oude telefoons inleveren. Deze zullen dan op een verantwoordelijke manier worden gerecycled. Wij werken samen met Eeko ccc B.V., een bedrijf dat cartridges en oude telefoons inzamelt, en het restproduct doorverkoopt aan recyclebedrijven, of zelfs terug aan een fabrikant voor de productie van remanufactured inktpatronen! De opbrengst hiervan doneren zij aan goede doelen, zoals KIKA, KNGF Geleidehonden en het WNF. Door het inleveren van jouw lege inktpatronen bespaar je het milieu, en word onze wereld er ook weer een stukje beter van!

Wil je weten op welke andere manieren je cartridges kan recyclen, en waar je deze op een verantwoordelijke manier kan weggooien? Lees dan ons blogartikel:

Banner cartridges recyclen

Cartridges recyclen – Zo doe je dat!

Je hebt net je cartridges vervangen. Wat doe je met die lege cartridges? Hoe recycle je deze? Vaak zijn deze gebruiksartikelen slecht voor het milieu. In dit artikel leggen we je uit hoe en waar je jouw lege cartridges en toners kan recyclen. Dat kan op verschillende manieren! Lees verder >>

Verpakkingsmateriaal

Wanneer je bestelt bij Inktweb.nl, kan het voorkomen dat je een andere verzenddoos krijgt dan je gewend bent, bijvoorbeeld een oude HP doos of een waar batterijen van Duracell in hebben gezeten. Wij hergebruiken dozen zo veel mogelijk om deze zo min mogelijk te hoeven weggooien. Wanneer en doos beschadigd, of onbruikbaar is als verzenddoos, shredden wij deze en hergebruiken we dit als verpakkingsmateriaal. Ook het verpakkingsmateriaal van onze leveranciers, zoals bubbelplastic hergebruiken wij zo veel mogelijk bij het inpakken van jouw pakketje! Op die manier minimaliseren wij onze afvalproductie, een besparing die optelt tot wel 90% van al het inkomende verpakkingsmateriaal!

Epson huismerk banner
Bespaar tientallen euro’s op inktcartridges van onder andere Epson! Bekijk het assortiment op Inktweb.nl >>

About Youp

Youp is via zijn marketing & communicatie opleiding bij Inktweb.nl terecht gekomen als stagiair, en werkt hedendaags full-time als content manager, grafisch designer en marketeer.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*