Een dag als stagiair bij Inktweb.nl!

Door , dinsdag 15 november 2022 om 10:08 - Algemeen

Hallo mijn naam is Joël van der Hurk en op het moment ben ik een stagiair bij Inktweb.nl. Ik ben 18 jaar jong en volg een marketing & communicatie opleiding bij het Horizon College in Alkmaar. Ik ga vandaag vertellen hoe het is als stagiair bij Inktweb.nl en wat je in een dag als marketeer zou doen.

Inktwebl.nl stagiair plaatje gemaakt met Canva
Inktweb.nl Stagiair plaatje gemaakt met Canva

De dagverdeling

Ik zal de dag gaan verdelen in 3 delen en die bestaat uit de ochtend, middag en vroege avond. Als eerste ga ik vertellen hoe je de dag begint en wat je op een normale werkdag zou doen. Daarna zal ik uitleggen wat er in de middag en vroege avond vaak gedaan wordt en dat kan soms erg hetzelfde zijn maar soms ook heel verschillend.

09:00 tot 12:00 (ochtend)Mailbox checken, Foto’s maken en Meta beschrijving verbeteren
12:00 tot 16:00 (middag)Artikel schrijven, Producten toevoegen en koppelen
16:00 tot 18:00 (vroege avond)Een prijsanalyse, Blog optimalisatie of Google shopping errors
De verdeling van een dag als stagiair bij Inktweb.nl

Hoe begint de ochtend?

In de ochtend begin ik om 09:00 en pak ik bij aankomst een kop koffie en zet ik mijn spullen klaar. Wanneer het 09:00 is ga ik beginnen met de taken waar ik mee aan het werk was en ik check mijn mailbox even voor eventuele berichten. De taken kunnen verschillen van het maken van foto’s tot de meta beschrijvingen van producten verbeteren. Na het uitvoeren van de taken zal ik rond 11:00 een pauze van 15 minuten nemen en wat inspiratie opdoen. Het is nu ongeveer middag en ik zal dus met de taken van de middag beginnen.

De dag begint met het pakken van een kop koffie

De middag verdeling

De middag begint om 12:00 ongeveer en ik zal dan beginnen met het vragen wat ik moet doen bij mijn stagebegeleider Youp. Tenzij ik al weet waar ik mee aan de slag kan wat ik vaak al wel weet. In dit geval had ik zelf bedacht om een artikel te schrijven over hoe en dag als stagiair is en dat heb ik voorgesteld aan Youp en dat vond hij een goed idee. Als ik het artikel geschreven heb neem ik rond 13:00 een pauze van 30 minuten om een tosti te eten en tot rust te komen. Daarna maak ik mijn taak af of begin ik met een nieuwe taak. Die taak kan bijvoorbeeld het toevoegen van een aantal nieuwe producten op de website zijn en die koppelen met de printers. Wanneer het een aantal producten zijn kan dit nog eventjes wat tijd kosten en daarna is het ongeveer 16:00.

Een lekkere tosti voor je pauze in de middag

De vroege avond taken

Als het ongeveer 16:00 is neem ik mijn laatste pauze van 15 minuten en ga daarna weer aan de slag. Mijn laatste taak op een dag als vandaag zou dan het afvinken van een lijst zijn en dat kan van alles zijn zoals: een prijsanalyse, blog optimalisatie of Google shopping errors oplossen zijn. Dit zijn taken die vaak best wel veel tijd kosten en die verdeel ik daarom ook een beetje over de week. Ook zijn dit best belangrijke taken die veel mensen trekken. En als het 18:00 is zit mijn werkdag erop en kan ik opruimen en naar huis.

Inktweb.nl gebouw in het donker
Het gebouw met wat verlichting in de avond

De conclusie

Zoals je kunt zien is er best wel variatie op een werkdag bij Inktweb.nl en je krijgt de mogelijkheid om zelf een verdeling van je dag te maken. Dit is erg fijn en het zorgt er ook voor dat je je niet gaat vervelen of zat raakt van een taak. Het leukste vindt ik het maken van product foto’s en die op de website toevoegen en die dan koppelen aan de printers. Dat vindt ik, omdat de je nieuwe producten ziet en een duidelijke beschrijving van het product mag bedenken. En als je nieuwsgierig bent naar de locatie en eventuele foto’s kan je die hier vinden!

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*