Epson printer accepteert cartridges niet

Door , donderdag 12 december 2013 om 12:00 - Tutorials

In ons vorige artikel heb je kunnen lezen wat je kan doen als bepaalde Canon printers de huismerk cartridges niet herkent. Ook hebben we al eens wat artikels geschreven over HP cartridges, maar de Epson eigenaars zitten soms nog wel eens met hun handen in het haar over de cartridge problemen die deze printers kunnen ondervinden. Deze problemen zijn ook niet eens zo makkelijk op te lossen. Vandaar dat we ons deze keer verdiepen in de software van een Epson printer om zo huismerk/compatible cartridge problemen op te kunnen lossen.

Heb je net de cartridges vervangen in je Epson printer, maar worden deze niet herkend? Als je bijvoorbeeld voor het eerst gebruik maak van huismerk/compatible cartridges in je printer kan het voorkomen dat dit niet direct werkt. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen, in drie simpele stappen.

Stap 1) Zijn de cartridges geschikt/correct geleverd?

Het is altijd verstandig eerst te controleren of de cartridges correct zijn geleverd en of deze geschikt zijn. Controleer met behulp van je pakbon of factuur of je ontvangen hebt wat je besteld hebt. Via de website kan je zien of de producten geschikt zijn voor je printer.

Stap 2) Epson Status Monitor uitzetten

Om informatie te bekijken over de cartridges en de printer hebben veel Epson printers de EPSON Status Monitor 3. Hiermee kan je onder andere zien of de printer gereed is voor printen en hoe vol de cartridges zijn. Deze functie is uit te schakelen.

epson-status-monitor

 • Navigeer naar Apparaten en printers
  • (indien u dit niet weet te vinden kunt u onderstaande stappen volgen)
  • Op uw toetsenbord druk tegelijkertijd op de Win+R knoppen
  • In dit Uitvoeren scherm type vervolgens control printers
 • Klik met de rechtermuisknop op je printer en kies de optie Voorkeurinstellingen Printer
 • Klik op het tabblad Hulpprogramma’s
 • Onderaan de pagina, klik op de knop Snelheid & Voortgang…
 • In dit menu vink het EPSON Status Monitor 3 uitschakelen vakje AAN
 • Druk op OK

 

Stap 3) Start de printer en PC opnieuw op

Nadat de status monitor is uitgeschakeld moet de printer en de aangesloten PC opnieuw opgestart worden. Dit doen we door alle kabels uit de printer en de PC opnieuw op te starten.

 • Schakel de PC uit
 • Koppel de printer los van de PC
  • Verwijder de USB kabel van de printer naar de PC
  • Verwijder de netspanningskabel uit de printer
 • Start nu de PC opnieuw op
 • Wacht tot de PC compleet is opgestart
 • Sluit de printer opnieuw aan (USB kabel in de printer, stroomkabel in de printer)

Nadat deze 3 stappen zijn uitgevoerd worden de cartridges herkend. Zoals je ziet zit de Status Monitor niet op de meest logische plek in de software. Hopelijk heb je alles kunnen vinden, als er nog vragen zijn dan horen we dat graag.

About Martijn Oud

Marketing manager en liefhebber van merchandise. Kan al je vragen beantwoorden over papier. Email: martijn@inktweb.nl.

62 reacties

 1. anpu schreef:

  Hoi.. ik heb cardridge vervangen telkes geeft ie bij epson xp-830 aan dat ie cardride niet herkend wat moet ik doen??

 2. Peter schreef:

  Ik heb een Epson BX600FW en vandaag schrok want op het display kwam het gevreesde “printer herkent de cartridge T712 niet” te staan. Na veel onderzoek en proberen bleek idd de cartridge niet juist te passen waardoor dit probleem was ontstaan terwijl ik toch al wat printjes uit had gedraaid. Pak van mijn hart, nieuwe cartridge er in en draait zonder problemen!

 3. hubert schreef:

  Kan ik de inkt van de cardridg die het niet doet overhevelen naar een epson cardridge?

 4. Hubert schreef:

  Goede website met overzichtelijke info. Handig. Ik heb leen een probleem. Zelf heb ik een epson xp-332, en ik kan op mijn computer niet dat mooie programmaatje epson state monitor vinden…. Jammer genoeg…

 5. Els schreef:

  De xp 235 serie heeft geen hulpprogramma waar ik de monitor 3 uit kan zetten hoe gaat het dan verder?

 6. mikail topac schreef:

  ik heb de epson 420W. Ik heb epson T1281.2.3.4 gebruikt zijn de juiste cartridges maar geeft na aantal pagina’s de fout w-11 cartridges niet herkend. Bovenste stappen doorlopen maar zonder resultaat.. ?

 7. Ans schreef:

  In het bezit van een Epson XP-332, bij het vervangen van de inktcartridges geeft hij de melding Inktcartridges niet herkend. Wat te doen?

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*