HP LaserJet beveiligingsbug – Fix over 90 dagen!

Door , donderdag 6 april 2023 om 10:49 - Algemeen | Industrie Nieuws

Er is sinds kort een beveiligingsbug voor de HP LaserJet printers en dit betekent dat jij je printer dus niet veilig kan gebruiken! Wij gaan nu uitleggen wat er precies aan de hand is en hoe je de meeste problemen hierbij kan voorkomen.

Wat is het probleem?

Er is sinds kort dus een 5 waardoor je kans oploopt om gehackt te worden. Dit komt voor bij bepaalde HP Enterprise LaserJet en HP LaserJet Managed printers en die zijn voor de komende tijd kwetsbaarder voor openbaarmaking van informatie. Dit gebeurt op het moment dat IPsec is ingeschakeld met FutureSmart versie 5.6.

Er is gelukkig wel een lijst waarin staat voor welke printers dit probleem geldt en zo weet je meteen of jij ook op dit probleem zal moeten letten of dat je er totaal geen aandacht aan hoeft te besteden. Daarom hebben wie hier die lijst en zo kan je meteen checken of jij betrokken bent!

HP beveiligingsbug

Wat wordt er gedaan?

De hardware- en infrastructuur hebben wel vermeld dat in in die 90 dagen een fix al komen voor het probleem, maar veel mensen willen en/of kunnen niet zo zo lang wachten. Daarom is het goed om de firmware voor de komende tijd even te downgraden en dat kan je doen met deze instructies.

Naast het downgraden van de firmware zullen er ook mensen zijn die niet het geduld hebben om te wachten en die de kosten van de printer te hoog vinden. Binnenkort komt er ook een nieuwe: Color LaserJet printers zullen komen die tot 27% minder energy gebruiken dan die printers die er nu zijn.

Nog vragen?

Als je nog vragen hebt over de beveiligingsbug dan kan je die het beste bij HP stellen, omdat die dat dan goed kunnen uitleggen. En voor andere printer gerelateerde vragen kan je contact opnemen met ons en zo kunnen wij het probleem eventueel verhelpen!

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*