Inkjet Printer Pagina [Gratis PDF]

Door , donderdag 19 september 2013 om 13:00 - Algemeen | Doe-het-zelf

Ondervind je problemen met de afdrukkwaliteit van je inkjet printer? Het handigste stukje gereedschap in je toolbox is een duidelijke testpagina. En hoewel de fabrikanten zelf testpagina’s aanbieden, mist er toch vaak de mogelijkheid om de overloop en het mengen van de kleuren te bekijken.

Om die reden heb ik besloten om zelf een testpagina te ontwerpen. Na lang Googelen heb ik het beste van verschillende verkrijgbare testpagina’s samengevoegd. Zo kun je met de Inktweb.nl testpagina de overloop van de kleuren bekijken maar kan je ook gemakkelijk zien of de kleuren goed mengen. Dit is handig als je er niet uitkomt wélk van de drie kleurencartridges problemen geeft.

printerpagina PDF

De minimale variant (links) en de tweede, volledige, testpagina (rechts)

Printer testpagina PDF

De testpagina is verkrijgbaar in twee varianten. Een minimale/basis variant die minder inkt verbruikt (links) en een volledige testpagina (rechts). Deze pagina’s zijn ontworpen voor printers die 3 losse kleuren cartridges gebruiken.

Hoe herken ik problemen?

Met behulp van de pagina zijn problemen eenvoudig te herkennen (en dan op te lossen). Bekijk bijvoorbeeld eens het resultaat wat ik van een klant kreeg doorgestuurd:

Inktweb testpagina

De kleuren komen totaal niet overeen; alleen bij de drie overlappende cirkels is het groen van cyaan/geel te vinden. Zwart, cyaan en geel zijn allemaal niet goed geprint maar vooral de magenta is bij deze pagina het meest afwezig. In dit geval was dit ook het probleem, de magenta cartridge was defect. Wij hebben deze voor de klant vervangen waarna alle kleuren weer normaal getoond werden.

About Martijn Oud

Marketing manager en liefhebber van merchandise. Kan al je vragen beantwoorden over papier. Email: martijn@inktweb.nl.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*