Inkjet Printer Testpagina [Gratis PDF]

Door , vrijdag 6 november 2020 om 12:00 - Algemeen | Doe-het-zelf

Ondervind je problemen met de afdrukkwaliteit van je inkjet printer? Een handige ’troubleshoot’ is het printen van een testpagina. En hoewel de fabrikanten zelf testpagina’s aanbieden, mist er toch vaak de mogelijkheid om de overloop en het mengen van de kleuren te bekijken.

Om die reden hebben wij zelf een testpagina ontworpen. Zo kun je met de Inktweb.nl testpagina de overloop van de kleuren bekijken maar kan je ook gemakkelijk zien of de kleuren goed mengen. Dit is handig als je er niet uitkomt wélk van de drie kleurencartridges problemen geeft.

De minimale variant (links) en de tweede, volledige, testpagina (rechts)

Printer testpagina PDF

De testpagina is verkrijgbaar in twee varianten. Een minimale/basis variant die minder inkt verbruikt (links) en een volledige testpagina (rechts). Deze pagina’s zijn ontworpen voor printers die 3 losse kleuren cartridges gebruiken.

Hoe herken ik problemen?

Met behulp van de pagina zijn problemen eenvoudig te herkennen (en dan op te lossen). Bekijk bijvoorbeeld eens dit resultaat wat wij van een klant kregen doorgestuurd:

resultaat van een slechte print

De kleuren komen totaal niet overeen; alleen bij de drie overlappende cirkels is het groen van cyaan/geel te vinden. Zwart, cyaan en geel zijn allemaal niet goed geprint maar vooral de magenta is bij deze pagina het meest afwezig. In dit geval was dit ook het probleem, de magenta cartridge was defect. Wij hebben deze voor de klant netjes vervangen waarna alle kleuren weer normaal getoond werden.

We hopen dat deze testpagina’s je kunnen helpen met het oplossen van je printerproblemen. Heb je vragen of suggesties? Plaats dan een reactie in de kolom onder dit artikel en we zullen je zo goed mogelijk te woord staan!

About Youp

Youp is via zijn marketing & communicatie opleiding bij Inktweb.nl terecht gekomen als stagiair, en werkt hedendaags full-time als content manager, grafisch designer en marketeer.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

3 reacties

 1. Beste,
  Ik heb exact hetzelfde probleem als het voorbeeldafdruk van jullie site: magenta drukt niet af. Ligt dit aan mijn nieuw cartrige? Of kan dit aan de printer liggen?
  Alvast bedankt!
  Mvg,
  Alessia De Simone

 2. Trees Corbey schreef:

  Heb je ook een testpagina voor een fotoprinter met 6 cartridges?
  ik heb een Epson stylus photoprinter PX 730WD. Ik gebruik altijd originele inkt en heb altijd hele mooie afdrukken kunnen maken. De laatste tijd print ik niet zoveel meer en nu krijg ik geen enkele mooi foto meer geprint. De kleuren kloppen niet meer. Ik probeer wel altijd elke week een testpagina te printen maar deze is voor driekleuren en ik heb er 5 + zwart.
  hopelijk kun je me advies geven.
  Hartelijke groet
  Trees Corbey