Help, het papier zit vast in mijn printer!

Door , vrijdag 21 oktober 2016 om 14:39 - Algemeen

adreslabels maken
 

Papier vast in printer? Het is niet de vraag of het gebeurt, maar wanneer. Hoewel de kwaliteit van printers steeds beter is en het papier minder vaak vast zit, gebeurt het nog altijd. Soms is het simpelweg omdat het papier niet goed geplaatst is, maar er kunnen natuurlijk diverse redenen zijn waardoor het papier vast komt te zitten. Lees daarom hier alles over de stappen die je kunt ondernemen om het probleem op te lossen en de verschillende redenen waardoor papier vast komt te zitten in printers.

Check de papierlade

Een van de redenen waardoor papier klem raakt is een overvolle papierlade. Kijk of deze erg vol is en verwijder een deel van het papier. Probeer nu nog eens te printen en kijk of het probleem verholpen is.

Tip: vul de papierlade slechts tot de helft en dit probleem zal niet nog eens optreden.

Type papier

Niet alle printers kunnen alle soorten papier aan. Ben je bijvoorbeeld flyers aan het printen op stevig papier en het papier zit vast in de printer? Dan is dit papier waarschijnlijk dikker dan het papier dat je normaal gebruikt. Het mechanisme van de printer is dan niet gemaakt voor dik papier.

Stukjes gescheurd, papier zit vast in printer

Bij iedere printopdracht is het mogelijk dat er een stukje papier, soms flinterdun, blijft hangen. Dit is meestal niet direct een probleem, maar na veel printopdrachten hopen de stukjes papier zich op en kan dit er voor zorgen dat het papier vast zit in de printer. Dit probleem kan ook optreden wanneer je gehaast een papiertje uit de printer trekt of een papiertje dat vast zat kapot trekt.

Labels geprint?

Een andere veel voorkomende oorzaak van vastzittend papier is een achtergebleven label of sticker. Wanneer de printer gebruikt is om labels of stickers te printen kan het zijn dat er per ongeluk één is blijven hangen in het mechanisme van de printer. Bij de volgende printopdracht blijft het papier dan vastplakken en krijg je een foutmelding. Heb je labels geprint? Maak dan de printer open en kijk of er ergens nog een label of sticker is blijven hangen.

Papier rollers vies of verouderd

Net als alles en iedereen worden ook printers oud en beginnen ze na verloop van tijd hun gebreken te tonen. Wanneer de papier rollers die het papier door de printer geleiden vies zijn of verouderd kan dit de oorzaak vastzittend papier veroorzaken. Om dit te verhelpen dienen de rollers schoongemaakt of vervangen te worden. Het schoonmaken van de rollers doe je met een stoffen doek en alcohol of een klein beetje water. Zorg wel dat alles droog is voor je weer gaat printen. Moeten de papier rollers vervangen worden? Dan is het beter om een expert in te schakelen. Soms is het echter aan te raden de gehele printer te vervangen.

Luister naar de printer

Nee, de printer praat niet, maar wanneer er iets kapot is komen er natuurlijk wel andere geluiden uit dan normaal. Maakt de printer inderdaad vreemde geluiden? Dan is er iets kapot en moet er waarschijnlijk een expert bij komen om het probleem te verhelpen.

Probleem opgelost?

Dankzij dit artikel is je probleem hopelijk opgelost. Is dat niet zo of heb je nog toevoegingen op ons artikel? Plaats dan een reactie en wij zullen je proberen te helpen of jouw suggestie toevoegen aan dit artikel!

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*