Hoe print je foto’s in posterformaat met een A4 printer?

Door , dinsdag 13 september 2022 om 11:02 - Doe-het-zelf

De afbeelding die je wilt gaan gebuiken

Het is mogelijk om met je “normale” a4 printer posters van groter formaat uit te printen. Hoe? Het is met de juiste software vrij simpel om een grote afbeelding te snijden in kleinere vakjes (A4 formaat) en later aan elkaar vast te plakken. Dit kan handig zijn om je zelfgemaakte foto’s te vergroten, een “te koop” bordje te maken voor je auto of misschien voor een presentatie op je werk. In dit artikel bespreken we de meest gebruikte software & tools. Als voorbeeld gebruiken wij dit plaatje.

Block Posters (online tool)

Block poster de online tool voor het printen van foto's  in posterformaat in A4 printer

De website Block Posters maakt dit bijvoorbeeld erg gemakkelijk. Je uploadt een foto, selecteert portrait (verticaal) of landscape (horizontaal) en hoeveel pagina’s breed je de poster wilt hebben. In de volgende stap ontvang je een PDF bestand welke je kunt uitprinten. De poster wordt geprint met een witte rand, dit is omdat elke printer anders reageert op marges. Deze kun je eraf knippen of snijden mocht je dit willen.

Tip: Zie ook de gallerij op Blockposters.com voor inspiratie

ASCII Poster (online tool)

ASCII poster de online tool voor het printen van foto's  in posterformaat in A4 printer

Deze tool, ASCII Poster, is uniek in dat je geen normale poster krijgt maar een waar alle kleuren zijn omgezet in ASCII karakters. Dit geeft een uniek een leuk effect, vooral als de poster iets verder weg hangt. Helaas hangt de kwaliteit erg af van de soort foto die gebruikt is.

Tip: Neem ook eens kijkje bij de gallerij.

Easy Poster Printer (betaald/desktop software)

Easy poster printer de desktop software voor het printen van foto's  in posterformaat in A4 printer

Dit is een programma wat je kunt downloaden op je computer. Dit programma biedt meer vrijheid en opties. Zo kan je het aantal DPI selecteren en de breedte van de marges aangeven. Helaas is er in de gratis versie van deze tool een watermerk in je posters. De betaalde versie is $9,95 (~€7,63).

The Rasterbator (desktop software)

The rastorbator de desktop tool voor het printen van foto's  in posterformaat in A4 printer

Nog een desktop tool. Deze biedt eveneens extra opties als zwart/wit of kleurafdrukken, puntgrootte instellen of de marges vergroten of verkleinen. Dit is een open source tool die gratis is te downloaden: Rasterbator. Het programma is zelfs beschikbaar in het Nederlands. Ook is er een tutorial beschikbaar over hoe je het programma kunt draaien op een Mac.

Met veel van deze tools wordt er een witte rand geprint. Afhankelijk van je voorkeur kun je deze eraf knippen of snijden, of erop laten. Bovenaan de pagina vind je ons resultaat met gebruik van Block Posters. Wij hebben ervoor gekozen om de extra witte rand er af te snijden. Het resultaat is erg goed, van verderaf is het geeneens te zien dat het verschillende A4tjes zijn.

Mocht je zelf ook iets gemaakt hebben, dan kun je je creatie in de comments hieronder met ons delen.

About Martijn Oud

Marketing manager en liefhebber van merchandise.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

1 reactie

  1. dave schreef:

    goede suggesties,dank je wel.
    Easy Poster Printer is een hele goede en het is nu freeware.