Alles over online cartridges kopen

Door , dinsdag 1 maart 2016 om 12:07 - Algemeen

Bij het online cartridges kopen word je overspoeld met printer termen, serienummers, verschillende soorten en uiteenlopende prijzen. Hoe weet je nu welke inktcartrigde of toner bij jouw printer past? En hoe kun je dit allemaal snel en veilig online regelen?

Je kunt gaan voor de originele cartridges van het merk printer dat je hebt. Of overweeg je de voors en tegens van een remanufactured, compatible of B-merk cartridge die goedkoper is?

Om je verder te helpen zetten we een aantal tips voor je op een rij. Zo wordt de juiste inktcartridges online bestellen een eitje! Veilig en tegen de scherpste prijs natuurlijk.

1.     Tips voor online cartridges kopen

Allereerst moet je gaan uitzoeken wat voor cartridge je printer gebruikt. Op de printer zelf of in de gebruiksaanwijzing staat precies vermeld welke inktcartridge jouw printer nodig heeft. Let op dat zwart-wit en kleur verschillende nummers hebben. Kijk ook naar de merknaam die je printer fabrikant gebruikt.

2.     Zoek informatie op het internet

Je doet er goed aan om eens een aantal artikelen, blogs, recensies en tips over het online cartridges kopen te lezen. Zo krijg je een goed idee wat wordt aanbevolen voor jouw printer en vind je vast handige tips van mensen die al eerder online hun cartridges kochten. Lees hier bijvoorbeeld over het verschil  tussen remanufactured en compatible cartridges.

3.     Print webwinkel kiezen

Koop altijd je printer toebehoren bij een bekende online printwinkel. Doe altijd de moeite om wat achtergrond onderzoek te doen. Kijk eens bij het ‘over ons’ gedeelte en check of er een KvK-nummer en bijvoorbeeld klantenservice beschikbaar zijn. Betrouwbare online winkels hebben altijd een geldig adres en telefoonnummer op de site staan. De ‘over ons’ pagina van Inktweb.nl geeft je een goed voorbeeld.

4.     Inktcartridges vergelijken

Veel online cartridge aanbieders betekent veel verschillende prijzen. Ook tussen het origineel en de compatible cartridge zit natuurlijk prijsverschil. Wat wil jij aan een cartridge uitgeven? Door te vergelijken kom je altijd tot een voor jou passende oplossing. Na het aanklikken van de merknaam en het benodigde cartridge nummer kun vaak kiezen voor de compatible of originele versie. Print je regelmatig? Dan zijn voordeelsets ook een goede keuze.

5.     Vind aanbiedingen en kortingen

Zoals hierboven al genoemd zijn er vaak voordeelsets verkrijgbaar. Meer bestellen geeft je vaak een enorme korting. Kijk dus gelijk even of je nog printpapier of andere print toebehoren nodig hebt.

Waar je ook op kunt letten bij het online cartridges kopen is eventuele verborgen kosten en verzendingskosten. Een betrouwbare print webshop geeft je altijd een duidelijk overzicht van de uiteindelijke prijs die je betaald bij het maken van je bestelling.

6.     Klantenservice en garantie

Heb je online je cartridge besteld maar werkt deze niet? Of is de afdrukkwaliteit niet voldoende? Zorg dan dat je altijd bij een print webwinkel besteld die een klantenservice heeft en eventueel het product voor je vervangt. Informatie hierover zou in de algemene voorwaarden of de FAQ van de desbetreffende webwinkel moeten staan.

7.     Online betalen

Een goede webshop bied je keuze in betaalmethode en dit moet duidelijk op de site vermeld staan. Betrouwbare methodes zijn iDeal, Paypal, Creditcard (gateway is veilig en heeft SSL) of bijvoorbeeld Bitcoin. Winkels die om je bankgegevens of checks vragen zijn verdacht. Vergeet niet dat online fraude veel voorkomt en gebruik alleen veilige betaalmethodes bij het online cartridges kopen.

Online cartridges kopen is enorm handig en veilig via betrouwbare print webwinkels. Scan de online winkel op bovenstaande punten en zorg dat je weet welke cartridge je nodig hebt voor jouw printer. Ben je niet helemaal zeker of je het juiste cartridgenummer te pakken hebt? Bel dan de klantenservice voordat je een bestelling plaatst.

Heb jij nog goede tips voor het online bestellen van cartridges?

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*