Besparen op het printen van afbeeldingen (5 tips)

Door , vrijdag 27 januari 2017 om 13:47 - Algemeen

Besparen op het printen van afbeeldingen en foto's

 5 Tips om te besparen op het printen van afbeeldingen en foto’s

Het afdrukken van afbeeldingen en foto’s is niets nieuws, dat kunnen onze printers thuis al jaren en is erg handig. Met name omdat je bijvoorbeeld niet hoeft te wachten op een bedrijf om ze af te drukken. Het kan echter een tijdrovende en kostbare klus zijn. Met een aantal aanpassingen kun je veel tijd en geld besparen. Helemaal wanneer de afbeeldingen niet bedoeld zijn voor in een fotolijst of fotoboek. Lees hier onze 5 tips om te besparen op het printen van afbeeldingen.

Tip 1: Verlaag de saturation

Saturation staat voor verzadiging en bepaald hoe intens zowel de kleur als het contrast in een afbeelding is. De saturation of verzadiging staat voor het contrast in percentages. 0% zijn alleen grijstinten en 100% is de meest intense contrasterende kleurstand. Wil je besparen op het printen van afbeeldingen? Zet deze stand dan niet op 100%, maar op een percentage met voor jou acceptabele printkwaliteit.

Programma’s als Microsoft Word hebben een ingebouwde optie om saturation te verminderen. Wanneer je zelf aan de slag gaat met software als Photoshop kun je de saturation eenvoudig verlagen.

Tip 2: Maak afbeeldingen en/of foto’s kleiner

Hoe groter de afbeelding of foto, des te groter is het inktverbruik. Wanneer je dus wilt besparen op het printen van afbeeldingen of foto’s kun je eenvoudig het formaat aanpassen. Dit is mogelijk in programma’s als Photoshop. Bovendien hebben sommige printers een functie om een afbeelding in kleinere percentages af te drukken.

Tip 3: Gebruik inkt voor foto’s

Ga je foto’s printen en wil je graag besparen op het afdrukken van deze foto’s? Maak dan gebruik van foto cartridges. Deze cartridges zijn speciaal ontwikkelt om foto’s mee te printen. De inkt wordt efficiënter gebruikt, print kwalitatief betere foto’s en bespaart kosten. Let wel op: niet alle printers zijn uitgerust om te printen met foto cartridges. Check daarom altijd even of ze compatible zijn met jouw printer.

Tip 4: Check altijd eerst het afdrukvoorbeeld

Als je vaak print weet je dat er regelmatig foute afdrukken tussen zitten die je direct weg kunt gooien. Het is daarom altijd verstandig om eerst het afdrukvoorbeeld te bekijken en zo foute afdrukken te voorkomen. Dit is helemaal belangrijk wanneer je afbeeldingen of foto’s print die veel inkt verbruiken.

Tip 5: Print in zwart-wit of in draft mode

Deze laatste tip is tevens de meest simpele tip. Print in zwart-wit en/of in draft mode. Wanneer je beiden toepast zul je ten eerste veel minder inkt gebruiken en ook nog eens veel sneller printen. Je kunt de printer instellingen hier standaard op instellen, dan print je altijd snel en voordelig. Heb je andere wensen voor de specifieke printopdracht? Pas dan je instellingen aan en je krijgt weer kwalitatief betere prints en/of print met kleur.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

1 reactie

  1. Mijn geld gids schreef:

    Goede tips. Ik denk dat veel mensen hier mee kunnen besparen op het printen van foto’s.