Brother laserprinter schoonmaken? Dat doe je zo!

Door , donderdag 26 oktober 2023 om 12:49 - Algemeen

Het schoonmaken van een Brother laserprinter werkt vrijwel hetzelfde als bij een HP printer, maar toch gaan wij even uitleggen hoe je dit doet. Zo weet je zeker dat je het goed doet en niks kapot maakt! Dat is ook de rede dat je de juiste producten gebruikt om je printer schoon te maken.

De benodigdheden

  • Een tonerdoek
  • Schoonmaakmiddel voor kunststof
  • Isopropyl-alcohol of een tonerstofzuiger
  • Wattenstaafjes
  • En een mondkapje en handschoenen voor het tonerpoeder

Het is belangrijk om wel de goede spullen te gebruiken voor het reinigen en dat is, omdat de printer anders een grotere kans heeft om t beschadigen en dat wilt niemand natuurlijk! Wij raden daarnaast ook aan om even te mailen als je niet zeker weet of het goed gaat, zodat er geen onderdelen zullen beschadigen.

Het stappenplan

  1. Om te beginnen sluit je de printer af en als het nodig is laat je hem nog even afkoelen.
  2. Wanneer je printer is afgesloten open je hem en haal je de toner eruit (pas op de je de rol NIET aanraakt)
  3. Als je de toner eruit hebt gehaald dan maak je hem even schoon met het tonerdoek, zodat als je hem terug in de printer doet je niet al het poeder terug smeert.
  4. Nu je de toner zelf hebt schoongemaakt kan je beginnen met het schoonmaken van de printer en dat doe je voorzichtig met het tonerdoek (pas op dat je voorzichtig bent bij de breekbare stukken).
  5. Nu hoef je alleen nog de moeilijke hoekjes van je printer schoon te maken en dat kan je doe met de wattenstaafjes en de alcohol.
  6. Na het uitvoeren van de vorige stappen kan je je printer weer terug in elkaar zetten en kun je je Brother laserprinter weer gaan gebruiken!

Als het niet gelukt is kan je altijd even een mailtje sturen om te vragen of er nog andere oplossingen zijn voor dit probleem.

About Joël | Inktweb.nl

Hallo, mijn naam is Joël en ik ben bij Inktweb.nl terecht gekomen via mijn Marketing & communicatie opleiding op het Horizon College in Alkmaar.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

2 reacties

  1. winnni den Ouden schreef:

    Hoi, ik heb een Brother HL-L2375DW (zwart wit laser)
    Nieuwe drum en nieuwe toner. Drum gereset. Ik print regelmatig 50 of 75 vel achterelkaar en dit deed de printer uitstekend.
    Echter wanneer de printer nu warm wordt (na ongeveer 10 vel) komen er vlekken op het papier.
    Wanneer ik stop, even wacht en steeds 10 vellen print gaat het wel goed.

    Wat zou dit kunnen zijn?
    Hoop van je te horen, alvast dank.
    Winni den Ouden

    • Dag Winni, de kans is groot dat dit probleem komt doordat de printer te warm wordt. Heeft u de printer misschien verplaatst voordat dit probleem kwam opdagen? Als dit het geval is kunt u namelijk proberen om de printer op zijn oude plek te zetten om te kijken wat er dan gebeurt. De locatie (warm of koud en vochtig of droog) van een laserprinter heeft namelijk invloed op de printkwaliteit zelf. Ik verneem graag of het probleem verholpen is.