Hoe houd je een foodprinter schoon? – Inktweb legt het aan uit

Door , maandag 14 november 2022 om 17:23 - Algemeen

Bij Inktweb.nl hebben wij een reinigingsset voor een Canon (Food)printer in ons assortiment. Deze reinigings-cartridges zijn geschikt voor Canon printers met onderstaande type-nummers:

iP7250
iP8750
iX6850
MG5450
MG5550
MG6350
MG6450
MG7150
MX725
MX925

schone foorprinter cartridge
Inktweb.nl — Eetbaar Reinigingsset PGI 550, CLI 551 zwart en kleur (Huismerk (Compatible))

Maar hoe gebruik je zo’n reiningsset van de types cartridge PGI 550/CLI 551?

Ons advies is om na elk gebruik de reinigingsset in de Canon printer te plaatsen en daar vervolgens de printer minstens tweemaal een reiniging mee uit te laten voeren. Deze reiniging kun je uitvoeren via het menu op de Canon printer, of via de instellingen op je computer of Mac.

Laat de reinigingset vervolgens in de printer zitten tot het volgende gebruik.

Let op, de reinigingsset heeft een preventieve functie. Mocht het zo zijn dat jouw printkop inmiddels verstopt is, raden wij je aan om de stappen in dit bericht te volgen

Wat zit er in?

Wat zit er nu eigenlijk precies in deze reinigende cartridges?

Ingredienten:
Gedestilleerd water
Glycerine
Alcohol
Propylene Glycol

Printkop reinigen

Nu kan het zo zijn dat de eetbare inkt ingedroogd is geraakt in de spuitmondjes van de printkop. In dat geval moet de printkop goed gereinigd worden. Grondig, maar wel subtiel! Lees daarvoor het volgende blog bericht.

Eetbare inkt

Eetbare inktcartridges zijn een essentieel onderdeel om zelf de mooiste afdrukken voor op je taart, petit four of cupcake te maken. Het plaatsen en gebruik van de cartridges gaat exact het zelfde als bij de cartridges met normale print inkt.

foodprinter cartridges
Inktweb.nl — Eetbaar PGI-550 / CLI-551 Multipack zwart en kleur (Eetbare inkt)

Wel is het erg belangrijk om te weten dat Canon de printers ontwikkeld is voor “gebruik met normale (niet eetbare) inkt”. Dit betekent dat Canon de printers niet ondersteunt als Foodprinters.

Niet alleen, maar vooral in het geval dat je de printer niet goed onderhoudt, denk hierbij aan de software updates, het schoonhouden van de printkop (middels bijvoorbeeld een reinigingsset) of het reinigen van de papierinvoerrol, kun je geen aanspraak maken op garantie. Het vervallen van de garantie is bij Canon eigelijk ook van toepassing op het moment dat de printer wordt gebruikt als Foodprinter.

Daarom wordt er bij dit product, op onze website de specifieke tekst vermeldt: “Het gebruiken van de printer is op eigen risico en met het aanschaffen van deze foodprinter basispakket ga je hiermee akkoord.”

Met smart en actieve speekselklieren wachten wij op alle kiekjes van jouw zelfgemaakte creaties, bij het gebruik van deze eetbare inkt!

Hoe houd je een foodprinter schoon? – Inktweb legt het aan uit

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*