Zo print je vanaf een smartphone!

Door , dinsdag 13 april 2021 om 17:54 - Tutorials

In een eerder artikel hebben wij het gehad over “Cloud Print” van Google op Chromebooks. In dit artikel leggen we je uit hoe je eenvoudig en snel vanaf je smartphone afdrukt. Deze printer moet enkel op dezelfde internetverbinding zijn aangesloten als je mobiele apparaat. Veel printerfabrikanten hebben hun eigen apps ontworpen om op telefoons te werken en razendsnel te printen, maar printen is ook mogelijk zónder app!

Er zijn vele manieren om draadloos te printen, maar ze zijn lang niet allemaal compatible met alle mobiele apparaten.
Er zijn vele manieren om draadloos te printen.

Direct printen vanaf je telefoon

Printen vanaf je smartphone is over de jaren heen steeds gemakkelijker geworden. De meeste moderne printers beschikken over Google CloudPrint (voor Android) en Apple AirPrint (voor iOS/iPadOS). Met deze techniek print je documenten eenvoudig en snel documenten en foto’s zonder iets te hoeven installeren. Zorg ervoor dat je printer en smartphone geüpdatet zijn naar de laatste versie en beiden verbonden zijn op hetzelfde WiFi netwerk. Open dan het gewenste document, foto of email en met 1 druk op de knop kun je direct vanaf je telefoon de afdruk doorsturen!

Weten hoe je prints maakt met AirPrint vanaf een iPhone of iPad? Lees dan dit artikel: Printen vanaf je iPad of iPhone doe je zo

Apps om te printen vanaf je smartphone

Voor de meeste printermerken zijn er tegenwoordig apps beschikbaar die het extreem gemakkelijk maken om te printen vanaf je smartphone. Vaak bieden deze apps extra functies, zoals het bekijken van het inktniveau van de cartridges in je printer, extra afdrukopties zoals printen op fotopapier en mogelijkheid om scans direct naar je telefoon te sturen.

Welk besturingssysteem heb je en welke printer heb je? Hieronder een overzicht van de beschikbare software:

Fabrikant iOS (Apple)Android (Samsung, etc.)
Brother(Link)(Link)
Canon(Link)(Link)
Epson(Link)(Link)
HP(Link)(Link)
Lexmark(Link)(Link)

Printen via email

Tegenwoordig ondersteunen veel printers de optie om af te drukken door je printer letterlijk een email te sturen. Zodra de printer deze email dan ontvangt, begint hij direct met afdrukken.

Een goed voorbeeld daarvan is HP E-Print. Met behulp van de software, ePrintCenter, is het mogelijk om de printer met een registratiecode aan een uniek e-mailadres te koppelen. Op die manier is het dus ook mogelijk om afdrukken te maken met elk type apparaat dat over een e-mail functie beschikt, vanaf iedere locatie op de wereld. Voor meer informatie over HP ePrint, lees de documentatie op de HP-website hier.

Ook Epson beschikt over haar eigen email-print software (Epson Connect Email Print). Hoe u dat gebruikt kunt u hier lezen.

Alternatieven

NFC of Bluetooth kan helpen om bestanden te versturen naar printers welke deze functies ondersteunen. Simpelweg je bestand kopiëren naar een PC met behulp van een kabel of e-mail is ook altijd een optie maar lang niet zo makkelijk als direct vanaf je smartphone!

Zo print je dus vanaf een smartphone! Als je nog vragen of suggesties hebt, laat het achter in de reacties!

About Youp

Youp is via zijn marketing & communicatie opleiding bij Inktweb.nl terecht gekomen als stagiair, en werkt hedendaags full-time als content manager, grafisch designer en marketeer.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*