Hoe print ik vanaf mijn Smartphone?

Door , donderdag 8 mei 2014 om 12:54 - Tutorials

In een eerder artikel hebben wij het gehad over “Cloud Print” van Google. Dit is een handige methode om direct van Smartphones en tablets te printen naar een draadloze printer. Deze printer moet enkel op dezelfde internetverbinding zijn aangesloten als je mobiele apparaat. Het nadeel is dat veel mensen een telefoon hebben met iOS of Windows Mobile en niet alleen maar Android. Veel printerfabrikanten hebben hun eigen software ontworpen om op Smartphones te werken en razendsnel te printen, maar ook deze software is vaak exclusief voor een merk en telefoon. Wat is nu voor jou de beste optie?

Er zijn vele manieren om draadloos te printen, maar ze zijn lang niet allemaal compatible met alle mobiele apparaten.

Er zijn vele manieren om draadloos te printen, maar ze zijn lang niet allemaal compatible met alle mobiele apparaten.

Mobile Apps

De factoren waar je rekening mee dient te houden zijn altijd hetzelfde. Welk besturingssysteem heb je en welke printer heb je? Windows Mobile is bijvoorbeeld berucht om zijn slechte app support, en Android staat bekend om zijn grote aanbod aan software. Brother en HP zijn de enige die voor alle platformen applicaties hebben ontwikkeld, Canon, Epson en Lexmark zijn zeer exclusief tot alleen iOS of Android. Hieronder een overzicht van de beschikbare software:

Windows Mobile iOS Android
Brother groenevink groenevink groenevink
Canon roodkruis groenevink groenevink
Epson roodkruis groenevink groenevink
HP roodkruis roodkruis roodkruis
Lexmark roodkruis groenevink groenevink

Zoals te zien is er geen support voor Windows Mobile door alle merken behalve Brother. HP heeft ook een vrij bijzondere aanpak op het mobiele printen, ze gebruiken hierbij geen apps maar e-mail. De zogenaamde E-Print is de tegenhanger van de Cloud Print van Canon, Samsung en Google.

E-Print

E-Print werkt met behulp van e-mail. E-Print compatible printers worden exclusief gefabriceerd door HP. Met behulp van de software, ePrintCenter, is het mogelijk om de printer met een registratiecode aan een uniek e-mailadres te koppelen. Het is dan zo simpel als een document te mailen naar de printer welke wordt afgedrukt. Dit is dus mogelijk met elk type mobiel apparaat die een e-mail functie heeft.

Alternatieven

Helaas zijn er nauwelijks alternatieven voor mobiel printen. NFC of Bluetooth kan helpen om bestanden te versturen naar printers welke deze functies ondersteunen maar er zijn geen applicaties waarmee alle printers direct herkend en ondersteund worden. Simpelweg je bestand kopiëren naar een PC met behulp van een kabel of e-mail is altijd een optie maar lang niet zo makkelijk als dat het moet zijn in de draadloze, mobiele wereld waarin we leven.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*