HP gaat de strijd weer aan tegen gebruik huismerk cartridges

Door , maandag 30 november 2020 om 14:12 - Industrie Nieuws

Het is algemeen bekend dat printers niet duur zijn in aanschaf, omdat de grote printermerken er van uit gaan dat ze het verlies terugverdienen met de benodigde cartridges. Huismerk cartridges blokkeren deze geldstroom. Printerfabrikanten doen er dus veel aan om het gebruik van deze huismerk cartridges zo moeilijk mogelijk te maken. HP is hier de grootste speler in. De laatste paar jaar zijn ze veel in het nieuws geweest wegens het blokkeren van compatible cartridges met automatische firmware-updates, en het onrechtmatig dagvaarden van aanbieders van huismerk cartridges. Nu gaat HP weer de strijd aan tegen huismerk cartridges, echter op een nieuwe manier.

HP printer foutmelding installatie huismerk
Een foutmelding op een HP printer na het installeren van huismerk cartridges.

Niet-winstgevende klanten

HP gaat nu weer de strijd aan tegen het gebruik van huismerk cartridges in je printer. Dit keer met het plan om een nieuwe lijn printers te introduceren die exclusief originele inkt accepteren. Toch met huismerk blijven printen? Dan betaal je meer voor een nieuwe printer.

De CEO van HP, Enrique Lores, heeft in een gesprek met analisten over het vierde financiële kwartaal laten weten ‘niet-winstgevende klanten’ aan te willen pakken. Het plan is om nieuwe printers op de markt te brengen die zo zijn gefabriceerd dat het simpelweg niet mogelijk is om huismerk cartridges te installeren. Deze printers zullen laag in prijs zijn tegenover printers die deze exclusiviteit niet ingebouwd hebben. Deze ‘unlocked’ printers kunnen een verhoogde aanschafprijs verwachten.

Voorraad overschot reden voor nieuwe richting

De reden voor deze nieuwe bedrijfsvoering is een voorraadoverschot met een waarde van ruim honderd miljoen euro, en gebruikers forceren om binnen het ecosysteem van HP te blijven om de winst te vergroten. HP doet dit al met het Instant Ink-abonnement, waarbij je voor een schijnbaar laag maandbedrag met een paginabundel print.

Wat gaat HP nu dan anders doen?

De blokkade van huismerk cartridges wordt op twee niveau’s gerealiseerd: Soft- en hardwarematig. Zo horen wij de laatste tijd steeds vaker klachten dat HP software-updates uitrolt die huismerk cartridges onbruikbaar maken, en nu dus ook op hardwareniveau met de aankondiging van deze locked-in printers. We zullen zien hoe HP dit zich gaat permitteren, zeker nu de consument steeds meer op de hoogte is van zijn/haar rechten op het gebied van apparaten in eigen bezit.

Het is nog niet duidelijk wanneer deze nieuwe lijn printers op de markt komt en hoe veel meer de ‘unlocked’ printers gaan kosten. Zodra we meer weten zullen we een blogartikel schrijven waarbij we de twee vergelijken.


Wist je dat je veel goedkoper uit kan zijn met onze huismerk FLWR inktcartridges? De hoge kwaliteitseisen, waaronder het gebruik van 100% nieuwe onderdelen en de uitstekende prijs/kwaliteit/inhoud verhoudingen resulteren in een fantastische printkwaliteit voor teksten en afbeeldingen voor een lage prijs. Deze cartridges zijn inclusief inktniveau chip, wat een hoop gedoe vermijdt, en zijn ten slotte beter gevuld dan originele HP-inkt waardoor ze langer meegaan!

Bekijk de onderstaande vergelijking:

FLWR geld besparen inkt

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

1 reactie

  1. Co schreef:

    Laat ze gewoon een eerlijke prijs voor een printer nemen en de inkt niet zo duur maken.
    Ik print bijna nooit meer, scan veel in en sla het op.