Gaan je cartridges snel leeg? Lees dit dan om het op te lossen!

Door , maandag 19 september 2022 om 17:17 - Algemeen

Lijkt het soms alsof jouw printer je inktcartridges binnen no-time leeg sabbelt? Nu dat je besloten hebt om online goedkope inktcartridges te kopen en behoorlijk wat inkt ingeslagen hebt, is het ook tijd om eens na te denken over hoe je langer van je aankopen gebruik kunt maken. Wij geven je graag een aantal eenvoudige oplossingen voor het verlengen van de levensduur van je inktcartridges.

inktcartridges snel leeg

1) Inktcartridges minder snel leeg

Door de afdrukinstellingen van je printer te wijzigen gaan je cartridges vaak minder snel leeg. De meeste printers bieden verschillende niveaus van printkwaliteit. Overschakelen naar concept of fast normal en van kleur naar grijstinten (oftewel zwart en wit), zal je een goed leesbaar document geven maar minder inkt verbruiken. Ga naar de instellingen van je printer en maak de overstap.

2) Profiteer van het afdrukvoorbeeld

Print niet onnodig veel documenten. Je document als afdrukvoorbeeld bekijken geeft je de kans om op een overzichtelijke manier je tekst te controleren en eventuele wijzigen aan te brengen alvorens je gaat afdrukken. Zo verspil je ook geen printpapier, de natuur zal je dankbaar zijn!

Tip: sla je document op in PDF-formaat, dit documenttype vraagt om minder inkt tijdens het printen.

3) Negeer de lage inkt waarschuwing

Haast je niet om je cartridge bij de eerste tekenen van de lage inkt waarschuwing te vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge bij de hand hebt, maar wacht nog even tot de kwaliteit van je prints begint af te nemen. Pas dan weet je zeker dat je inktcartridge leeg is.

4) Houd de sproeiers schoon

Als je witte, vage of gebroken lijnen in je document ziet dan is de kans groot dat de spuitopeningen verstopt zijn. Je los dit op door de sproeiers te weken in warm water totdat de opgedroogde inkt weer begint te lopen. Laat het patroon een aantal minuten in het water liggen en neem het daarna af met een zacht doekje of keukenpapier. Plaats de cartridge terug en laat je printer het reinigingsprogramma draaien.

Lees ook: Verstopte HP cartridges schoonmaken

5) Gebruik verschillende lettertypes

Kies voor kleinere lettertypes in je document en vermijd lettertypes met dikke letters. Arial, Helvetica en Times New Roman verbruiken minder inkt.

Lees ook: Printkosten besparen met het juiste lettertype

6) Pas je resolutie en beeldformaat aan

Resolutie is het aantal dots per inch (dpi) in een afbeelding of een foto. Hoe groter de dpi, hoe groter de bestandsgrootte en meer inkt nodig is om af te drukken. Een resolutie van 72 dpi is in de meeste gevallen voldoende voor een inkjet of laser printer. Afhankelijk van het beeld en je beoogde doel ga je tot maximaal 200 of 300 dpi.

Wie print vanuit een tekstverwerkingsprogramma zoals Word kan bij de afdrukinstellingen een 72 dpi instellen. Vanuit een Photoshop programma pas je de beeldgrootte vanuit het afbeeldingsmenu aan.

7) Pas goed op je inktcartridges

Als je de printer een tijdje niet gebruikt, zet dan de cartridges in een plastic afsluitbaar zakje of sluit de cartridge af met wat plakband zodat de inkt niet opdroogt.

Dit zijn slechts enkele manieren waarop je de levensduur van je cartridges verlengd. Het opvolgen van een of meer van de bovenstaande tips zorgt ervoor dat je inktcartridges minder snel leeg gaan en daardoor bespaar je een hoop geld.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*