5 tips om de levensduur van je printer te verlengen

Door , donderdag 4 april 2013 om 13:00 - Tutorials

Matrix printers lijken wel alleen maar geel te worden. Via Flickr.

Matrix printers lijken wel alleen maar geel te worden. Via Flickr.

Vroegâh, toen de gulden nog van hout was en de klompen nog veters hadden… (misschien iets later) waren ook de (Matrix) printers van een betere bouwkwaliteit. Misschien niet zo gek, dat als je nu een printer koop voor € 40,00 dat deze niet meer werkt over 30 jaar. Maar wat kan je doen om de levensduur van je printer zo lang mogelijk te rekken? Wij hebben de beste tips voor je verzameld.

Tip 1: Houd uw printer schoon

Veelal zie je dat de buitenkant van een printer schoon is, maar wat echt telt is de binnenkant. Deze moet regelmatig gereinigd worden. Bij een inktjetprinter kun je de printkoppen schoonmaken als deze op de cartridges zitten. Verwijder de cartridges uit de printer en maak de koppen vrij van overtollige droge inkt met een vochtige doek (Uitleg voor HP). Bij een laserprinter kun je de rubberen rollers schoonvegen met een vochtige doek en de binnenkant kan voorzichtig gestofzuigd worden.

Tip 2: Houd uw printer in het stopcontact

Alle moderne printers hebben een ingebouwde functie welke de printer (en de spuitkanaaltjes) schoon houdt. Hoewel dit stroom en inkt verbruikt, helpt dit in de levensduur van de printer.

Tip 3: Print wanneer nodig

Hoe minder je print, hoe langer de printer blijft werken, want een printer slijt ook.  Je bespaart er het milieu mee, omdat je minder inkt en papier gebruikt. Misschien is het ook een leuk idee om eens te kijken welk lettertype het minste inkt verbruikt. Elk klein beetje winst telt. Lees ook dit bericht voor meer informatie.

Tip 4: Sluit de printer op de juiste manier af

Als de printer nog aan het printen is, klik dan niet op de ‘Uit’knop van de printer of trek de stekker er niet uit. Je printer houdt hier niet van. Gebruik de ‘Aan’-‘Uit’knop om te vermijden dat de inkt uitdroogt. Zo zorg je ervoor dat je printer het beste blijft functioneren.

Tip 5: Gebruik geen geweld om papier uit je printer te halen

Als er papier vastzit in de printer, ben je snel van plan om het eruit te trekken. Dit mag absoluut niet, want hiermee kan je printer flink beschadigen. Zoek in plaats daarvan naar het klepje aan de achterkant van de printer. Verwijder deze dan en probeer voorzichtig het papier uit de printer te halen.

De levensduur van de printer hangt af van de bouw van de printer. Bij printers is in de regel “hoe duurder, hoe beter” meestal wel waar. Onderhoud en hoeveel je de printer gebruikt houdt hier ook verband mee. Zorg goed voor je printer en deze zorgt dat je dan nog vele jaren kan printen.

About Remco Wijngaard

Mijn werk bestaat uit marketingplannen maken en het beheren van het magazijn van Inktweb.nl.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*