Printkop van Canon schoonmaken? Zo doe je dat!

Door , maandag 19 september 2022 om 17:36 - Algemeen | Doe-het-zelf | Tutorials

In ons vorige artikel hebben we uitgelegd hoe je de printkop van HP cartridges kunt schoonmaken, om zo te kijken of het problemen in slechte printkwaliteit kan oplossen. Ook hebben we hierbij verteld dat het alleen geldt voor de HP cartridges, omdat Canon, Epson, Brother etc. andere soort printsystemen en cartridges gebruiken.

In dit artikel leggen we uit hoe je de Canon printkoppen kunt schoonmaken. Dit is wel een wat moeilijker klusje, omdat bij veel Canon’s de printkoppen niet op de cartridge zelf zitten maar in de printer. Maar het is goed te doen als je de stappen in dit artikel volgt.

Het voordeel van het zelf reinigen is dat het minder inkt verbruikt en veel grondiger is. Hetzelfde resultaat zou in theorie ook bereikt kunnen worden door meerdere keren de reiniging via de software uit te voeren, dit gebruikt alleen veel inkt en zal echte opstoppingen niet verhelpen.

Let op:

Hoewel er niets mis kan gaan als je onze stappen netjes opvolgt – is dit alles wel op eigen risico!

Stap 1) Open de printer

Open de printer. Je kunt de inkt cartridges bij Canon makkelijk bereiken door de bovenste plaat op te tillen. Indien de printer aan staat, komt de wagen met de cartridges, na even wachten, vanzelf naar voren.

Stap 2) Verwijder de cartridges

In de wagen zie je de 5 cartridges zitten. Pigment zwart, zwart, geel, magenta en cyaan. Verwijder deze voorzichtig uit de printer. Ze kunnen gemakkelijk verwijderd worden door het lipje aan de voorkant tegen de cartridge aan te duwen. Hierdoor schieten ze vanzelf los. De cartridges kunnen inkt lekken die moeilijk uit kleding te wassen is, dus zorg ervoor dat de spuitmondjes van de cartridges nergens tegen aan komen.

Als er inkt op je handen belandt is het moeilijk om dit er af te krijgen. Je kan met behulp van dit artikel je handen schoonmaken.

Stap 3) Verwijder de printkop

Hier zie je de printkop. Deze kun je loshalen door de klem naar achter te trekken. Na deze stap kun je de printkop uit de wagen halen. Kantel de printkop naar voren en trek hem dan naar je toe. Dit moet met een vloeiende beweging gaan. Indien je weerstand voelt, controleer of de vergrendeling goed los is.

Een Canon printkop (intern in de printer)
Een Canon printkop.

Stap 4) Maak de printkop schoon

Bovenkant van een Canon printkop. Omcirkeld: Rubbertjes.

Trek één voor één de rubbertjes er af. Zie bovenstaande foto. Nu is het tijd om de printkop schoon te maken. Zet de kraan aan op heet water, en spoel de printkop schoon onder het water. Draai de printkop om en spoel deze kant ook goed schoon. Dit duurt een tijdje maar zodra er geen inkt meer met het spoelen mee komt, dan is de printkop schoon.

Laat de printkop drogen, of dep deze voorzichtig droog met een doekje. Indien je een föhn gebruikt, zet deze dan niet op de hete stand! Als je met links de printkop vasthoudt en met rechts de föhn bedient, dan merk je dat je de juiste temperatuur hebt als je linkerhand niet te warm of zelfs heet wordt.  Zorg ervoor dat er geen stof of papierresten blijven hangen aan. Dit is juist wat je nu probeert weg te krijgen! Plaats daarna weer de rubbers terug.

Stap 5) Plaats de printkop terug

Maak de printkop goed droog met een handdoek en keukenpapier. Plaats de printkop terug in de printer, en klik de cartridges terug in de printkop. Als je de printer weer dicht doet, hoor je de wagen weer teruggaan in de printer.

Stap 6) Draai een reinigingsprogramma in de software

In de Canon printer software kun je een reinigingsproces uitvoeren, en de printkoppen opnieuw uitlijnen. Voer deze processen uit zodat de inkt weer goed door de printkop stroomt. Het kan namelijk zo zijn dat er wat vocht in de printkop overblijft na het reinigen.

Na deze stappen heb je handmatig de inkt- en papierresten kunnen verwijderen uit de printer. Dit is iets wat niet gedaan kan worden met het reinigingsprogramma voor de printkoppen. Draai nu een testafdruk uit en bekijk het resultaat!

Krijg je een foutmelding op je printer? Lees dan ons artikel over Veelvoorkomende Canon foutmeldingen.

Als je na deze stappen het toch nog niet helemaal snapt, kun je de onderstaande video bekijken voor verdere uitleg met beeld:

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

411 reacties

  1. C.A.M vdr Geest schreef:

    Deze info zal ik sturen naar mijn Computerman de Hr F.Ladrak te Den Haag die voor mij alle technische zaken verzorgd.

  2. Toos van de sande schreef:

    Hoe verwijder ik de printerkop uit een ip 7250?

    • Lex de Jonge schreef:

      Ik heb zojuist bij mijn eigen iP7250 uitgevogeld hoe de printkop te verwijderen is:
      0. Verwijder de cartriges
      1. Kantel het voorste klepje met daarop de tekst Canon naar voren.
      2. Schuif de printerlade met alle cartriges iets naar rechts (of links, weet ik niet meer)
      3. Trek het plastic met daarop de kleuren recht naar je toe tot je een klik hoort
      4. Reik dan naar achter in de printkop, pak het verticale tussenschot tussen duim en wijsvinger en kantel het naar voren en neem de printkop uit

  3. Ellen Bruijs schreef:

    Heel erg hartelijk bedankt voor deze duidelijke instructie.
    Mijn zwart PGBK printte niet meer. Toen ik de printkoppen eruit haalde zag ik dat die van PGBK ingedeukt was. Dus ik verwachtte er niets van, als laatste redmiddel legde ik de koppen in het badje tot het water schoon bleef, zocht ondertussen (tevergeefs) internet af naar nieuwe van hetzelfde model).
    Ik zette de koppen terug, deed in het programma oppervlakkig reinigen en uitlijnen, en drukte een raster af, en alles werkte! Ongelofelijk.
    Van harte bedankt dus,

    met zeer vriendelijke groet, Ellen Bruijs

  4. Tamara Cleef schreef:

    Beste Bart,

    Allereerst bedankt voor de duidelijke uitleg, het is me in 1x gelukt! Maar ik heb toch even een vraag, ik heb op internet gezocht maar kom er helaas niet aan uit!
    Ik heb een Canon IP3600 en gebruik deze als voedselprinter voor taarten en cupcakes. Ik heb de originele Canon inktpatronen en deze zitten helemaal vol (nieuw) Ik krijg namelijk niet alle kleuren ‘er uit’. Hierdoor heb ik de koppen (diepte)reiniging via het print programma en diverse malen uitgelijnd, helaas nog steeds zonder resultaat. Vannacht dus de koppen met het water gereinigd (was inderdaad erg vuil) en nu alweer 2 uur lang bezig met reinigen, uitlijnen en testvellen printen…maar zonder resultaat. De Magenta en Cyaan zien er prima uit, echter het Geel en Zwart blijven zeer vaag. Wat zou ik nog kunnen proberen? Of moet ik het opgeven en een nieuwe printer kopen…wat ik uiteraard liever niet wil, maar dit is ook geen doen! Van het 100 pak aan eetbaar papier heb ik er reeds 42 gebruikt voor alle testen en dit wordt wel een duur grapje. Ik hoor graag wat nu te doen, mocht je een foto willen van het resultaat dan wil ik deze graag sturen. Alvast hartelijk bedankt voor de moeite!

  5. Aad Brenninkmeijer schreef:

    Printer Pixma iP7250 gaf code B200. Ik heb handmatig de printerkop schoongemaakt volgens jullie instructies, gedroogd en teruggeplaatst. Hij doet het weer! Hulde! Want een nieuw printkop kost €83,50 en een nieuwe iP7250 kost slechts €64.00. Een hele rare wereld waar wij in leven.

  6. Hilde Jansseune schreef:

    Hallo,
    ik weet niet waar ik moet beginnen. Mijn foto’s worden in het geheel niet meer mooi afgedrukt. Ik merk regelmatige strepen op 0,5 mm van elkaar.
    Kun je mij aanraden wat ik moet doen met mijn canon IP4200 ? dank

    • chris schreef:

      Ik heb ook een IP4200.
      Zit er nog genoeg inkt in je cartridges?
      Anders kun je even een reinigingsprogramma uitvoeren.
      Kijk daarvoor in het schermpje van de printer of in de gebruiksaanwijzing.

  7. Hilde Jansseune schreef:

    Hallo,
    ik weet niet waar ik moet beginnen. Mijn foto’s worden in het geel niet meer mooi afgedrukt. Ik merk regelmatige strepen op 0,5 mm van elkaar.
    Kun je mij aanraden wat ik moet doen met mijn canon IP4200 ? dank

  8. Judith schreef:

    Hallo,
    Ik heb een probleem met de printer ik heb Pixma 525, 526
    Ik wou iets uitprinten en ik kreeg B200 te zien. Ik heb al alles geprobeerd maar nog steeds doet het niet.
    Ik hoor graag antwoord terug
    Met vriendelijke Groet van Judith Thoonen

  9. Irene schreef:

    Ik heb de printkop schoongemaakt volgens de instructies. De printer maakt het geluid van printen, maar papier blijft blanco. Wat kan ik meer doen ? Canon MG5350

  10. gaby schreef:

    Ik heb de kop schoongemaakt zoals vermeld. heb een canon pixma mp750.
    en nu gebeurt er helemaal niks meer!
    Krijg het apparaat helemaal niet meer aan!
    Kop voelt ook een beetje warm aan. wat nu???

  11. fred kroet schreef:

    hallo Bart,
    Ik heb een Canon Pixma MP610 en ondanks dat ik al jouw adviezen opgevolgd heb, krijg ik geen afdruk van de grote zwarte cartridge ( 28 gr).
    Heb jij enig idee hoe dit komt? En weet jij misschien een adres waar ik eventueel een nieuwe printkop kan kopen?
    vriendelijke groet,
    fred kroet

  12. Herman schreef:

    Dag bart of martijn.
    Ben er achter hoe het bij mijn 5450 werkt.
    In plaats van de de vasthoudring op te tillen zorg je dat de inkthouder vrij ligt dmv iets opschuiven naar rechts, de rand met de kleurindicatie naar voor trekken, geeft enige weerstand en dan de printerkop er uit kantelen.
    Als je op het net zoekt naar demontage mg 5450 kom je een filmpje, in duits, tegen.

    Misschien kan je het gebruiken.

  13. Wim van Hout schreef:

    Canon MP640. Na enkele malen de lauwwater actie te hebben geprobeerd was het resultaat nul. Na een dag en nacht weken bleef e.e.a. dicht zitten. De laatste kans, alcohol (spiritus) Na een uurtje weken en werken met een wattenstaafje, niet te bang meer want de kop was toch al verloren, stevig over de kop gewreven. Na gespoeld met lauw water en rustig laten drogen. Dan terug (6e maal) en maar weer een reinigingsactie van de printer erover. Toen brak een brede lach over mijn gezicht, het werkt weer als vanouds. Bedankt voor de foto’s en de reacties hierop. Voor mij was het de laatste kans en uiteindelijk DE oplossing. Groet, Wim

  14. Herman schreef:

    Dag Bart, heldere uitleg, maar hoe werkt dat met een Canon MG 5450. Er is door de klep moeilijk bij te komen.

    Bij voorbaat dank voor een antwoord.

  15. Jan Berkvens schreef:

    Heb de printkoppen schoongemaakt zoals op de site van inktweb.nl/blog/canon-printkoppen-schoonmaken/ staat beschreven. De kleurenprinter werkt weer als van ouds.
    Fantastisch advies! Bedankt.
    Jan

  16. Ria van Eek schreef:

    Ik heb een Canon printer all in one i – sensys MF-4370dn, en heb nu vervelende strepen(van ca 1,5 cm breed over de copieen. Wat is de oplossing. Misschien iets schoonmaken? En hoe dan. Ik gebruik een orginele cartridge.???

  17. Eric Bikker schreef:

    Beste Bart,

    Enig idee hoe ik de printkop van een Canon Pixma MP270 uit de printer kan halen zodat ik deze ook in het water kan zetten

  18. Peter van 't Oost schreef:

    Hallo Bart, De instructie voor het reinigen van de printkop van mijn Canon MP 600 werkt goed ,maar na de herinstallatie ervan een reinigingsscan uitgevoerd kwam de melding code 1050? groen en oranje knipperen, maar de printer is nu dood, inkabsorber pad waarschijnlijk vol.Heb getracht met meerdere web instructies te resetten maar ik krijg heb niet meer aan de praat.Moet hij waarschijnlijk terug naar Canon? Misschien heb je nog een tip voor mij?Wil wel een nieuwe kopen maar heb een flinke voorraad cartridges in huis en wil deze graag benutten.
    Bij voorbaat mijn vriendelijke dank, Peter

  19. ilse schreef:

    Bedankt! Hij doet het weer.

  20. Remm schreef:

    Het er uithalen en over papier wrijven van de printkop was bij mij voldoende om de blauwe kleur weer terug te krijgen (Canon MP540)

  21. Kate schreef:

    Na een paar uur de printerkop in warm water te hebben gehad, daarna gedroogd en terug geplaatst, print onze Canon MG 5250 weer als vanouds. Het is al een redelijk oud exemplaar en hoe lang hij nog print met de goedkopere cartridges van Action is afwachten, maar so far so good. Super tip!

  22. Kate schreef:

    Na meer dan een jaar cartridges van Action gebruikt te hebben voor de Canon Pixma MG 5250 printer, gaf hij de fout code B200. Printerkop in water gezet. Tot nu toe bevielen de goedkope cartridges prima. Heeft de fout code daar misschien toch mee te maken?

  23. Upko (Koos) Doornbos schreef:

    CANON PIXMA MG6150

    Ik heb de laatste tijd problemen met de invoer van de achterste lade.
    Als ik meer dan één stuks fotopapier of enveloppen laadt dan loopt het, eerst af te drukken papier, vaak ineens door naar de printer zonder een print te maken.
    Nadat ik het papier verwijderd heb, op OK gedrukt heb, en één exemplaar achterin doe heb ik geen probleem..
    Weet u een oplossing?

  24. Upko (Koos) Doornbos schreef:

    Ik heb de laatste tijd problemen met de invoer van de achterste lade.
    Als ik meer dan één stuks fotopapier of enveloppen laadt dan loopt het, eerst af te drukken papier, vaak ineens door naar de printer zonder een print te maken.
    Nadat ik het papier verwijderd heb, op OK gedrukt heb, en één exemplaar achterin doe heb ik geen probleem..
    Weet u een oplossing?

  25. ge schreef:

    Hallo Bart, ik heb deze stappen uitgevoerd maar bij de kleur zwart (PGBK) komt er 1 kolom goed gerasterd(horizontaal en verticaal) uit , 1 kolom is helemaal wit en zo zijn de kolommen om en om.
    wat kan ik hier nog aan doen?
    alvast bedankt voor je hulp

  26. martine schreef:

    hallo, ik heb een canon MP 540. Er wordt geen zwarte tekst meer gedrukt ondanks reiniging en dieptereiniging. Ik zie wel dat de lichtjes branden thv de 4 kleine cartridges, maar niet thv de grote zwarte. Dat is er ééntje van een ander merk. Zou dit er mee te maken hebben? alvast dank voor advies. Martine

  27. Martin Brinckman schreef:

    Zeer Bedankt ! Heb de instructies precies zo opgevolgd en de printer die eerst nog maar 2 kleurtjes afdrukte, geeft nu weer full color weer …! Fluitje van een cent, maar het resultaat is goud..
    groet.

  28. Dig schreef:

    Ik heb de printerkop van mijn Canon MG5150 als laatste redmiddel in de week gezet maar foutcode B200 bleef komen. M.i. maakt Canon je printer doelbewust onklaar als je niet met hun cartridges werkt. Koop nooit meer een Canon-printer !!

  29. Piet Goeyenbier schreef:

    Hoi bart,
    ik heb een canon mp510. De printkop daarvan bevat kleine printplaatjes.Ik neem niet aandat je die printkop ook inlauw water kan leggen?
    dank en gr
    piet

  30. Barbara schreef:

    hallo, kan iemand mij helpen aub?
    heb net een nieuwe set cartridges gekocht, merk canon, voor mijn MP540. heb de cartridges erin gedaan maar alleen de cyaan catridge blijft knipperen.
    probeerde net een plaatje met tekst te printen, maar pakt de tekst niet, wel plaatje…

    wat is er aan de hand???

  31. Ben Nelissen schreef:

    1 van de vergrendelingen van de cartridges is afgebroken Ik probeer de printkop te verwijderen om dit te repareren.
    Om dit te bereiken probeer ik de printkopvergrendeling te ontgrendelen, maar dit lukt mij niet.

    Wat nu?

  32. Rien schreef:

    alleen de kleur geel werkt niet meer. Wat kan dat Zijn? ik heb de printerkop een nacht in het water gelegt, maar een heel klein streepje geel. Moet ik hem meer in het water leggen.

  33. Dragon schreef:

    Hoi Bart,

    Bedankt voor je uitleg, maar het is helaas niet gelukt om het te reinigen. Na meerdere pogingen print hij nog steeds geen zwart. Weet je misschien waar ik een printkop voor een MP610 kan gaan aanschaffen?

    Gr Dragon

    • Peter van Lokeren Campagne schreef:

      Heb de printkop in lauw water geweekt en er kwam veel inkt vanaf. Daarna gedroogd en teruggeplaatst, maar kreeg als reactie van de printer dat er een onjuiste printkop was geplaatst. Weer schoongemaakt, zelfde procedure maar nu is de reactie “geen printkop geplaatst. Weer alle contactpunten gereinigd met droog lapje en opnieuw geprobeerd, maar zelfde reactie, de printer doet het niet. Zijn er nog mogelijkheden?

  34. co schreef:

    Super, gelukt!

  35. Dutchbass schreef:

    Hallo Bart,
    Ik heb sedert kort een Canon MG6650 printer waarvan de printkop en de cartridgehouder toch enigszins anders uitzien dan de in de video vertoonde.
    Mijn vraag; hoe verwijder je de printkop van dit type (MG6650) ?

    MvG,

    Dutchbass

  36. Jac verheijden schreef:

    Beste Bart.
    De uitleg die ik van jou kreeg werkt perfect
    Hij is weer als nieuw (canon pixma ip 5000)
    Hartstikke bedankt

    Jac Verheijden

  37. Klaas Woortman schreef:

    Gedaan Bart wat je adviseert, maar helaas kreeg ik vanmorgen na het plaatsen van de cartridges dezelfde B200 melding. Heb je nog opties

  38. Klaas Woortman schreef:

    Beste Bart,

    Ik was in het bezit van een Canon Pixma 715. Op zich nog een redelijk jonge printer. Geeft opeens de brui er aan. Print lege vellen. Na contact met Canon en diverse reinigingen het advies de printer op te sturen. Maar we weten dat daar vaak een duur prijskaartje aan zit. Dus een 2e handsje gekocht een Canon MP540. Nu een weekje gebruikt, en de beruchte B200 code. Ga nu doen wat je hebt uitgelegd, en hoop dat het weer klaar komt. Zo ja ga ik dit ook doen bij de 715. Wie weet

  39. Hans Veerman schreef:

    Hee Bart bedankt voor de goede uitleg Ik heb een canon mg5450s heb de kop gereinigd zoals jij hierboven hebt beschreven en printer werkt weer perfect

  40. Leo schreef:

    Hallo, Bart. Ik heb de printkop van een i865 met water gereinigd in een ultrasoonbadje. Daarna een dag laten drogen op een radiator, en nieuwe originele patronen geplaatst. De inkt rustig laten intrekken en getest. Daar waar voorheen nog wat vage afdrukken verschenen, komt er nu echt geen enkele druppel meer op papier. Er kwam een schroeiluchtje uit de printer, aan de onderhoudskant van de kop. Ik heb ergens gelezen dat deze koppen met hitte werken, en ben bang dat ik deze kop weg kan mieteren. De printer geeft geen foutmelding, en herkent wel volle en lege patronen. Toch maar een nieuwe kop aanschaffen? Ik ben er nogal verknocht aan geraakt …

  41. Theo schreef:

    Bart, bedankt voor de tip. De kleur magenta deed het bij mij niet meer. Diverse keren heb ik diepreinigen toegepast. Dit heeft me veel inkt gekost, maar het gaf geen resultaat.
    Daarna kreeg ik het advies om een originele Canon cartridge aan te schaffen. Ook hierin weer geïnvesteerd, maar het gaf geen resultaat.
    Na verder zoeken kwam ik jouw tip tegen. In eerste instantie heb ik de kop goed uitgespoeld onder lauw water, maar ook dit hielp nog niet. Dus toch maar een hele nacht laten weken. Na het drogen heb ik de kussentjes nog schoon gemaakt met een wattenstaafje ondergedompeld in alcohol. Er bleek nog heel wat inkt af te komen, ondanks dat het zo lang in water had geweekt.
    Weer goed laten drogen en ….. tot mijn grote verrassing printte hij weer perfect.
    Het gevolg van het vele reinigen door het printerprogramma is dat het inktniveau van de andere cartridges behoorlijk is gedaald. Dus voortaan zal ik dat nooit meer doen, gewoon reinigen met water en/of alcohol.

  42. Jaap schreef:

    Beste Bart, met veel interesse heb ik het verhaal gelezen over het reinigen van de Canon en HP printercartridges en -koppen. Ik heb een Epson Stylus SX440W. Daarvan zijn de inktkanalen van de kleuren verstopt, zwart werkt dus nog wel. Ik krijg deze niet op de Epson manier meer schoon. Reinigingscassettes hebben geen resultaat geleverd. Is er voor deze Epson een vergelijkbare werkwijze om de printkop uit de machine te halen en in een bak met water te laten weken ? Groet, Jaap

  43. Foppe schreef:

    Hallo Bart Ik heb de printerkop gereinigd zoals je aangegeven hebt maar hij print nog steeds niet
    als ik een print of kopie maak komt er niets op papier
    gr. Foppe

  44. Henk schreef:

    Reinigen als gemeld ,resultaat prima, maar weer verstopt of inkt verdroogd, Laat de cartidges navullen, zou die inkt de oorzaak zijn en moet orginele kopen ? of af en toe iets uitprinten, wie weet het

    Gr Henk

  45. Johan schreef:

    Mijn printer geeft helemaal geen inkt meer, dit zomaar van de ene op de andere dag. ik heb nu de printkop gereinigd op de maniuer zoals jij zei. geen resultaat. bij Canon geven ze aan niet te weten wat het nog anders zou kunnen zijn. Wat nu?

  46. Johan schreef:

    Dag Bart. Ik ben niet zo handig met deze zaken en vroeg me het volgende af. De printkop in een bakje water zetten dat durf ik niet zo goed omdat aan de onderkant een metalen plaatje zit met 6 sleuven en een langwerpige sleuf (mg 5250 canon). Deze zouden dan ook onder water komen of is dit net de bedoeling??
    Graag hoor ik het van iemand.
    Gr. Johan

    • Martijn Oud schreef:

      Het is juist de bedoeling dat deze onder wat komen, dit is het gedeelte wat we schoon willen maken. Als de printkop goed droogt voordat je deze opnieuw in de printer plaatst kan er weinig fout gaan. Wel is het zo dat wij dit pas adviseren als “laatste maatregel”; als er wel wat fout gaat is een nieuwe printkop bijna net zo duur als een nieuwe printer.

  47. Rob schreef:

    in de gebruiks aanwijzing staat dat ik een diepte reiniging moet doen. maar die kan ik niet vinden bij de pixma ip4900

  48. Jacqueline schreef:

    Hoe start of beter gezegd waar vind ik de opdracht voor reiniging en test afdruk maken bij een Canon MG5150
    Ik heb nu voor deze nacht de kop in water gelegd
    Groet Jacqueline

    • Martijn Oud schreef:

      Je kan de printkop reinigen via de software op de computer. Dit is alleen niet nodig als je “handmatig” de printkop reinig zoals nu. Na het opnieuw installeren kan je testen of het probleem is verholpen door een willekeurig document af te drukken.

  49. Geachte Bart,
    Na veel gezoek en gedoe met reinigingscartridges -waar an ik niet merkte dat ze iets deden – vond ik uw uitleg over het handmatig schoonmaken van de printkop van mijn Canon Pixma MG 5250.
    Nadat ie schoongemaakt en gedroogd was plaatste ik hem terug. Vol spanning gaf ik opdracht tot maken van een print en ….hij deed wat ik hoopte.
    Nu heb ik nog n vraag nl: hoe geef je in hemelsnaam opdracht aan 5 reinigingscartidges tegelijk?
    Dat heb ik nl eerst gedaan maar kon nergens aan zien of dat idd werkte. Dus ik was heel blij met uw uitleg.
    Thnxs.

  50. sjef Claassen schreef:

    waarschijnlijk niet originele cartridges gebruikt? De meeste van dit soort printers heeft toch een printerkop op de cartridge zitten? Die kun je afvegen, maar toch niet schoonmaken?