De Canon B200 error code. Hoe los ik deze op?

Door , donderdag 19 juni 2014 om 14:57 - Algemeen | Doe-het-zelf | Tutorials

Zoals met alle apparatuur tegenwoordig krijg je weinig tot geen feedback over de status van het apparaat zelf. Je telefoon gaat gewoon aan of uit zonder reden, Windows geeft een “Onverwachte fout” of “Fatal Error” zonder extra informatie en je Game Console heeft een knipperend geel of groen lampje. Met printers is dit precies hetzelfde, een simpele foutcode verschijnt op het scherm zonder informatie over hoe je dit kan oplossen. Daarom geven wij jou nu de informatie om de beruchte B200 error van de canon printers mogelijk op te kunnen lossen. Deze code wordt veroorzaakt door een probleem met de printkop, deze is defect of wordt momenteel niet herkent door de printer.

Hoe kan ik zo snel mogelijk weer printen?

Er zijn vele vormen van error codes die je kunnen irriteren als je snel een print nodig hebt, maar de meest voorkomende is de B200 error code. De oplossing van dit probleem, volgens Canon zelf, is de printer uit zetten en even uit laten of anders een nieuwe  printer kopen. Voordat je dit doet kun je misschien beter de volgende methode proberen:

 • Schakel de printer uit, maar haal de printer niet van het stroom af.
 • Open de printer, zoals je normaal doet met het vervangen van je inkt cartridges.
 • Schakel de printer aan zodat de printwagen tevoorschijn schuift.
 • De printwagen zal van rechts naar links schuiven, zodra dit op de helft is, doe je de klep weer dicht.
 • Laat de printer aan staan en wacht tot deze volledig tot stilstand is gekomen.

Er bestaat een goede kans dat je nu weer kan printen, zo simpel kan het zijn. Soms moet je het 2 of 3x uitvoeren voordat het werkt en dan garandeert dit nog steeds niet of het echt permanent het probleem oplost, maar het is een goede stap om te ondernemen voordat je de printer het raam uit gooit.

“Een paar stappen kunnen er voor zorgen dat je niet een nieuwe printer hoeft te kopen”

Alternatieve oplossingen

Mocht dit niet werken, dan kun je misschien de volgende paar stappen eens proberen. Niet geschoten is altijd mis.

 • Reinig de printkop. Dit hebben wij al eens in detail uitgelegd en kun je hier terug lezen. Een printkop die niet goed communiceert met de printer kan elke willekeurige fout doorgeven.

De volgende methode is iets anders dan de eerste, maar kan er ook voor zorgen dat je printer net het duwtje in de rug krijgt dat het nodig heeft:

 • Schakel de printer uit, en haal deze van het stroom af.
 • Open de printer, zoals je normaal doet met het vervangen van je inkt cartridges.
 • Trek de printwagen zelf naar voren, je mag best een beetje kracht zetten.
 • Zodra je de printwagen tot de helft van de printer hebt verplaatst zet je de printer weer op het stroom.
 • Schakel de printer weer aan, de printwagen gaat nu naar de linkerkant van de printer bewegen.
 • Zodra de printwagen beweegt sluit je de klep.
Deze printwagen schuift over de metalen staaf van rechts naar links.

Deze printwagen schuift over de metalen staaf van rechts naar links.

Deze methodes kunnen helpen om de error code weg te werken. Dit betekend niet dat je printer volledig gerepareerd is, er is daadwerkelijk iets mis met de printer en de kans dat de code weer terug komt is erg aanwezig. Deze oplossingen helpen je de printer weer werkend te krijgen maar het kan ook best voorkomen dat na een paar keer deze oplossingen ook niet meer werken. Als je niet in staat bent direct een nieuwe printer aan te schaffen dan zijn dit perfecte stappen om eerst te ondernemen.

 

Bekijk hier de Canon cartridges van inktweb.nl

142 reacties

 1. Wim Rodenburg schreef:

  Het werkt !! Methode 1 wilde niet na 3 keer, maar methode 2 was in 1 keer raak. Ik kreeg de foutmelding na het wisselen van cartridges. ( van 123 inkt die altijd perfect werken ).

  Bedankt.

 2. Jan Dopma schreef:

  Ga nooit in op “eigen” inktcassettes-aanbiedingen, 123inkt.nl. is daar een voorbeeld van. We plaatsten deze in onze Canon-printer waarna de printer op storing ging. Geen enkele van genoemde oplossingen op diverse sites boden oplossingen. 123 bood aan om de inktcassettes gratis te vervangen.. We moeten onze printer vervangen… Eigen kosten…. ADVIES; KOOP MERKARTIKELEN…

 3. k.blummel schreef:

  Bedankt, het werkt.

  Canon MX925

 4. Mia Lammers Vogel. schreef:

  Super….bedankt…tweede optie gedaan en hij werkt weer!!!
  Het was voor de Cannon MP560 fotmelding B200.

 5. Peter Lauwers schreef:

  Fantastisch! Ik was bijna een nieuwe printer gaan halen. Nu hopen dat het probleem wegblijft.

  Deze tips zijn goud waard. Ik vraag me af (gezien het vaak voorkomen van de b200 foutmelding) of Canon zijn printers niet programmeert om deze melding te geven in de hoop dat iedereen een nieuwe printer koopt.

  Dikke Merci,

  Peter

 6. ruth schreef:

  1e keer deze foutmelding. Het werkte half (maar ik kan nog steeds niet printen): opzijgeschoven en terug aangelegd en hij ging terug naar startpositie klaar om te printen. Helaas is deze startpositie ook de vastzitpositie en wilde hij dus niet aan zijn printopdracht beginnen. Ik zal hem moeten binnendragen bij een specialist vrees ik.

 7. D. van Bruchem schreef:

  Mijn MP540 gaf aan dat er een verkeerd type printkop inzat(?) Jaren mee gewerkt, nooit veranderd dus vreemd. Kreeg printer niet meer aan de praat. Eerst genoemde methode nu gelezen en gebruikt en probleem opgelost!! Prima advies.

 8. Paul schreef:

  Methode 1 werkte in één keer. Held!

 9. Heerkens schreef:

  Thnx ! eerste tip was meteen raak bij onze MP620!! Heeft het nog zin om de verschillende reinigingsstappen te doorlopen?

 10. Gobert schreef:

  Mijn Canon pixma mp560 is stuk gegaan bij het installeren van drivers van mac osx siërra 10.12.1

  Telkens ik de driver installeer gaat de printer stuk.

  Uw reparatie voorstel werkt. dank u

 11. Van Goethem-Verhelst schreef:

  foutmelding formaat of type van papier bij A4
  ondersteuningscode 2110
  wat is dit?

 12. Rogier schreef:

  Fantastisch! Met “printkop reinigen” kreeg ik uiteindelijk alles weer aan de praat. De foutmelding B200 lijkt nu definitief verdwenen. Fluitje van een cent zolang je de instructies maar exact opvolgt.

 13. Spaatje schreef:

  Ik heb de eerste tip geprobeerd, het werkte totdat ik iets wilde printen, sloeg meteen weer op de B200 foutmelding.
  Nog een keer gedaan, en meteen een printje geprobeerd uit te printen.
  Er stond voorbereiden, en op het moment dat hij wilde printen, ging de printer uit, en gaat dus niet meer aan.
  Is mijn printer nu helemaal kapot?
  Canon Mp 560

 14. Ramon Legrand schreef:

  Het werkte de eerste keer nu een keer van stroom af geweest en doet niets meer, hebben jullie hier ook een oplossing voor zie alleen maar antwoord op de b200 vraag maar verder geen antwoorden mvg ramon

  • Ramon Legrand schreef:

   De adapter eraf gehaald waar de stekker inzat stekkertje los en er weer in nu doet hij het weer, maar de melding blijft terug komen. Zou dit door een action canon cardridge komen? Zal hem vervangen door een gelijke die er in zat je hoort nog

 15. Nuyts Leen schreef:

  Na elke methode uit te proberen wilde ik bijna de moed opgeven. De laatste methode (stroom afzetten, zelf naar voor trekken en terug opzetten) heeft geholpen !!
  Alvast bedankt!

 16. Herman Janssen schreef:

  Na 3 keer proberen ,is het me weer gelukt, Ik heb een iP3600

  Bedankt voor deze tip.

 17. Philippe Mingels schreef:

  alles geprobeerd zoals voorgesteld. foutmelding bleef komen. Uiteindelijk printkop gereinigd met water. Toegegeven… ik was er niet gerust in – water en elektronica lijken me niet de beste maatjes – en toch was nadien de foutmelding verdwenen en kon ik weer aan de slag. hartelijk dank!!

 18. Rob Silvertand schreef:

  Geweldig, meteen goed Hartelijk bedankt voor de tip. Zo moesten er meer websites zijn. Was al bijna op weg naar de winkel om nieuwe printer te kopen.

 19. Carola schreef:

  Canon MG5350 Beide opties geprobeerd. En na vierde keer is de printer ‘dood’. Hij schakelde zichzelf uit. En kan niet meer worden aangezet. Bah. Dit is de tweede al.

 20. Gijs schreef:

  Goedemorgen,
  Bij mijn MG5250 kwam de foutmelding. Paar keer gewerkt met de klep open maar telkens kwam de foutmelding terug . De laatste keer gingen alle lampjes uit en kan de printer ook niet meer aangezet worden. Ik krijg ook de printkop niet uit de rechterhoek ook niet handmatig. Wet iemand daar een oplossing voor, want ik wil de printkop proberen te reinigen en als dat niet lukt in ieder geval de nog volle cartridge verwijderen

 21. luc v schreef:

  MX715 werkte weer met 1ste tip !
  bedankt.

 22. Jasper schreef:

  Bij mijn MP640 hetzelfde probleem, na een paar keer tip 2 geprobeerd werkte hij weer, maar helaas daarna kan de printer niet meer worden aangezet. Dat probleem is hierboven ook al een paar keer vermeld. Weet iemand een oplossing?

 23. Christiane De Rijck schreef:

  Super bedankt!

 24. Paul Sermeus schreef:

  Dat werkt, nadat we al wat gewanhoopt hadden!

  Bedankt!

 25. Anja schreef:

  Vandaag een nieuwe printer gekocht en daarna pas op internet gaan zoeken naar foutcodes. Mijn Canon MG5250 kreeg ik met de eerste oplossing meteen weer aan de praat. Nu kan ik gelukkig mijn inktvoorraad nog opmaken. En de nieuwe printer blijft nog maar even in de doos. Bedankt voor de tip!

 26. luc schreef:

  Wat hierboven is aangehaald i.v.m huismerken voor inkt van bepaalde internetwinkels is zeker waar. Wij werken met een pro-1 en begingen de stomme fout om alternatieve inkt te gebruiken; het duurde nog geen 2 uur of wij kregen de B200 fout. De inktcassettes ( er zijn er 12) zitten achter 2 luiken die via een knop elektronisch geopend worden. We kunnen de inktcassettes niet vervangen omdat de printer niet meer aangezet kan worden. Bovendien werd de printerkop beschadigd en de kosten van de reparatie zijn duurder dan de restwaarde van de printer (3 jaar oud). Zo’n pro-1 kost nieuw maar eventjes een 1000 euro. Dus men weze gewaarschuwd.

 27. Willem D schreef:

  MG5250. Heb printerkop gereinigd zoals wordt aangegeven. Heeft helaas niet geholpen. Foutcode blijft terugkeren.

 28. Mario K schreef:

  Ik heb net nieuwe inktpatronen geplaatst en een printafdruk gemaakt omdat 2 patronen leeg waren.
  De afdrukken waren oke. Volgende dag weer willen printen meet een B200 storing. diverse oplossingen geprobeerd, zelfsd de oude patronen opnieuw in de machine gedaan maar storing blijft.. Heeft iemand toevallig een oplossing. Ik hoor het graag

 29. A.F. Kider schreef:

  wou…. bedankt voor de goede informatie. het is goed tip. super.
  ik ben erg tevreden over jullie tip

 30. Erik schreef:

  Fantastisch!! Mijn Pixma MG6450 gaf steeds code B200, ik had de hoop opgegeven maar weigerde eenzelfde nieuw toestel van €160,- te kopen. Met de simpele uitvoering van stap 2 ging hij meteen weer aan de slag…Bedankt voor deze waardevolle tip!

 31. Nick de Vries schreef:

  Ik kon me niet voorstellen dat zoiets simpels zou werken, maar de tweede optie met het verschuiven van de printkop loste het probleem op. Thanks!

 32. Trees Slijper schreef:

  Bedankt!!! het is gelukt mijn printer dankzij jouw hulp weer aan de praat te krijgen!! Super, super!!

 33. Nico Smits schreef:

  Verdomd, het werkt !
  Bedankt voor de tip.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*