Veelvoorkomende Canon printer foutmeldingen

Door , maandag 25 mei 2020 om 13:43 - Doe-het-zelf | Tutorials

Net als met veel moderne apparatuur bestaat een printer uit een hele hoop hardware dat met elkaar communiceert via software. Deze communicatie kan soms fout lopen door de vele processen die tegelijkertijd worden uitgevoerd. Net als bij een PC kunnen sommige processen met elkaar botsen en een error veroorzaken. Dit zorgt er vaak voor dat je apparaat vastloopt en gereset moet worden.

Sommige errors zijn dusdanig erg dat een gewone reset niet meer werkt. Deze fouten kunnen komen doordat een printkop verstopt is en gereinigd moet worden, het papier vastzit in de printer, de wagen vastloopt of dat het absorptiekussen vol zit. Vooral de laatste is een nadelige, want het betekent eigenlijk gewoon dat je printer aan het einde van zijn levensduur zit. Het kussen kan niet geleegd worden, de printer kan alleen gefopt worden waardoor hij denkt dat het kussen niet vol zit.

Om deze errors te verhelpen, kun je een soort “hard reset” uitvoeren. Deze reset verhelpt vele foutcodes die een gewone reset niet kan verhelpen. In dit artikel vind je onder andere de stappen die je kunt ondernemen om deze reset uit te voeren.

Errors die je mogelijk zelf kunt oplossen

Error U052

“Type printkop is onjuist”. Deze foutmelding betekent dat er een probleem is met de printkop die in de printer zit. Het opnieuw installeren van de printkop kan de foutmelding oplossen. Mocht dit niet de oplossing zijn dan zijn er nieuwe printkoppen te bestellen, hoewel dit soms duurder kan zijn dan het aanschaffen van een gloednieuwe printer.

Error 5100

Foutcode 5100

Een beruchte error, dit betekent dat er een hardwarematige fout is ontstaan in de printer. De 3 meest voorkomende redenen zijn;

 1. Papier zit vast in de printer
 2. Een defecte inkt cartridge
 3. Het inkt absorptiekussen zit vol.

De eerste 2 opties zijn makkelijk te verhelpen. Om papier te verwijderen, open je de bovenste klep van de printer waardoor je makkelijk het vastgelopen vel papier kunt verwijderen.

Een defecte inkt cartridge kun je ook makkelijk vervangen of schoonmaken.

Het absorptiekussen daarentegen kan niet geleegd of vervangen worden. Er is wel een manier om de printer te foppen door hem te laten denken dat het kussen leeg is. Volg hiervoor de volgende stappen.

 1. Zorg dat de printer volledig is uitgeschakeld.
 2. Houd de “Resume” knop ingedrukt (geel driehoekje in een cirkel).
 3. Druk tegelijkertijd op de “Aan” knop tot er een groen lampje gaat branden.
 4. Houd de “Aan” knop ingedrukt en laat de “Resume” knop los. Druk deze knop vervolgens tweemaal in. Het lampje zal als het goed is oranje gekleurd worden en vervolgens weer groen.
 5. Laat de “Aan” knop los.
 6. Druk de “Resume” knop 4x in en druk vervolgens 1x op de “Aan” knop.
 7. Schakel de printer uit en vervolgens weer aan.

Let op: Doordat je niet goed ziet of de actie is uitgevoerd, kan het gebeuren dat het proces niet goed gegaan is. Mocht de error niet opgelost zijn, probeer de stappen een paar keer opnieuw.

Als het absorptiekussen vol zit, zul je hoogstwaarschijnlijk later dezelfde fout nogmaals krijgen. Een vol absorptiekussen betekent dat je printer eigenlijk aan het einde van zijn levensduur zit. Het kussen is niet te vervangen of legen. We raden je aan een nieuwe printer aan te schaffen.

Error 5B00

Foutcode 5B00 wordt veroorzaakt door een inkt lek, of een vol absorptiekussen. Canon is hier zelf nogal onduidelijk over, en het is nooit zeker wat deze fout veroorzaakt zonder de hele printer open te maken. Deze foutmelding is echter te verhelpen met het volgende stappenplan:

 1. Koppel eerst de netstroom en USB-kabels los van de printer.
 2. Open de cartridgeklep en druk op de aan / uit-knop.
 3. Blijf de aan / uit-knop ingedrukt houden terwijl u het netsnoer weer in het stopcontact steekt.
 4. Blijf de aan / uit-knop ingedrukt houden totdat de printer zichzelf opnieuw instelt.
 5. Zodra alle lampjes branden, kunt u deze loslaten.
 6. Wacht tot het groene stroomlampje uitgaat.
 7. Druk vervolgens twee keer snel op de aan / uit-knop.
 8. Het groene lampje zal nog een paar seconden knipperen en uiteindelijk aan blijven staan.
 9. Sluit de cartridgeklep en probeer opnieuw af te drukken.

Error 5200

De printer is simpelweg te warm geworden. Schakel hem uit, haal hem van de stroom af en laat de printer even afkoelen, letterlijk. Zorg er altijd voor dat de printer genoeg ventilatieruimte heeft en niet rechtstreeks in het zonlicht staat.

Error 6000

Er is een signaalfout tijdens het printen ontstaan. Dit kan zijn doordat er papier vastzit in de printer zelf, met name tussen de transportwielen. Maak de printer open en draai de wieltjes rond om te kijken of er geen overtollig papier, stof of inkt op zit. Met een busje perslucht kun je de printer goed schoonmaken en deze error vaak verhelpen.

Error 6A80

Dit is een vrij onduidelijke error. Je weet namelijk niet precies wat er aan de hand is. Het kan daarentegen wel opgelost worden met een soortgelijk proces als de 5100 error.

 1. Schakel de printer uit.
 2. Houd de volgende knoppen 10 seconden ingedrukt (zorg dat je de “Aan” knop als laatste in drukt).
  • Zwarte Photocopy knop
  • Rode cancel knop
  • OK knop
  • Aan/Uit knop
 3. Laat de “Aan” knop los.
 4. Zodra de printer weer aan gaat, laat je de overige knoppen los.

Error B200

Deze error wordt vaak veroorzaakt doordat de chip van een van de cartridges niet goed gelezen kan worden. Haal de cartridges uit de printer en maak de chips schoon met een papieren doekje. De storing kan komen doordat je de chip bijvoorbeeld per ongeluk hebt aangeraakt met je vingers tijdens het plaatsen, en de chip vet is geworden.

Ook kan deze foutmelding te maken hebben met de printkop die defect blijkt. Het is mogelijk om een nieuwe printkop te kopen en deze te vervangen, maar vaak is het voordeliger om een gloednieuwe printer aan te schaffen.

We hebben een uitgebreid artikel die zich verdiept in de B200 foutcode en hoe je deze kunt oplossen. Dit artikel kan je hier teruglezen.

Error B504

Deze foutmelding komt voort uit een recente firmware update voor Canon MAXIFY printers. Deze blokkeert sinds kort alle huismerk cartridge. Het probleem is op te lossen door originele Canon cartridges te plaatsen.

Wat u nog kan proberen is om deze firmware-update uit te voeren: https://www.canondrivers.net/canon-maxify-mb2350-driver/
Deze zal uw printer compleet resetten en hopelijk dit probleem oplossen.

U kunt ook proberen om een nieuwe set huismerk cartridges te bestellen. Onze fabrikanten zijn dag en nacht bezig om deze blokkades te omzeilen, en het is mogelijk dat de chips op nieuwe huismerk cartridges wel herkend worden. De juiste cartridges voor de MAXIFY serie kunt u hier bestellen.

Error 5011

Dit is een algemene foutmelding die te maken heeft met de hardware in de printer zelf, zonder indicatie waar in de machine deze fout daadwerkelijk is opgetreden. Wij raden aan om verschillende troubleshooting methodes een voor een toe te passen om te kijken of de foutmelding verdwijnt:

 1. Voer eerst een printer reset uit (zoals eerder aangegeven in deze gids)
 2. Maak de printer open en kijk of er niets is vastgelopen zoals papier of een tandwieltje.
 3. Kijk of de printkop goed werkt.
 4. Her-installeer je cartridges en probeer opnieuw.

Als geen van deze methodes het probleem oplost, zul je moeten kijken naar een nieuwe printer of de printer langsbrengen bij een service center in de buurt.

Apple specifieke errors

Error 306

Dit is een error op de Mac computers met printers die slechte of geen drivers hebben voor het Mac OSX-besturingssysteem.
Om dit op te lossen, kun je de volgende stappen ondernemen:

 1. Klik op het Apple icoontje linksboven in je scherm.
 2. Klik vervolgens op “systeemvoorkeuren” of “system preferences”
 3. Klik op “Print en fax”
 4. Indien het slotje links onder het nieuwe scherm gesloten is, kun je hierop klikken en je inloggegevens invoeren.
 5. Klik de “-” knop om de printer te verwijderen, en op de “+” knop om een nieuwe toe te voegen. Zoek de correcte printer op en laat deze installeren door OSX zelf.

Errors die niet zelf verholpen kunnen worden

Helaas zitten er altijd een paar errors tussen die je niet zelf kunt oplossen door een hard reset. Voor de volgende errors zul je toch moeten kijken naar een nieuwe printer of een service center in de buurt.

Error 5400

De interne temperatuur is onjuist.

Error 5700

De papierdoorvoer moet vervangen worden.

Error 6A00

Het cartridgemechanisme zit vast.

We hopen dat deze gids je geholpen heeft om je Canon printerprobleem op te lossen. Hebben we een foutmelding gemist of heb je nog toevoegingen? Laat een reactie achter en wij zullen deze gids indien relevant updaten!

Bespaar geld met FLWR huismerk cartridges
Bespaar geld met FLWR huismerk cartridges

Bekijk hier het scherp geprijste assortiment cartridges op Inktweb.nl

About Youp

Youp is via zijn marketing & communicatie opleiding bij Inktweb.nl terecht gekomen als stagiair, en werkt hedendaags full-time als content manager, grafisch designer en marketeer.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

231 reacties

 1. m. schmets schreef:

  als ik de printer aanzet geeft hij meteen een 5200 melding dat betekend dat hij te warm is geworden maar geeft het meteen nadat ik hem aanzet al aan.
  hoe kan ik dat verhelpen

 2. jeanette schreef:

  hoe kan ik een printer resetten en opnieuw instaleren en hoe doe ik dat.

 3. Henriette schreef:

  Mijn Canon MG3250 kopieert niet, scant niet en drukt niet af. Er verschijnt alleen een knipperende letter E in het schermpje. Weet iemand wat ik nog kan doen?

 4. Dirk schreef:

  Mijn MX870 gaf de melding 6A80.
  De softwarematige reset heeft niet geholpen, maar de oplossing was supersimpel:

  Schuif het blok met de cartridges naar links.
  Onder de plek waar de cartrigdes in ruststand zitten, zit een klein plastic bakje met 2 sponsjes (inktopvang). Dit kun je met een zaklamp net zien zitten.
  Dit bakje kleeft waarschijnlijk door wat inktresten in die stand.
  Duw met een schroevendraaiertje dit bakje voorzichtig naar beneden tot het op een veertje rust.
  Duw het cartrigdeblok weer naar rechts.
  Zet de printer weer aan en de melding is weg.

 5. sharona schreef:

  Ik krijg met mijn canon MG2950 steeds de volgende melding De printer wordt door een andere computer gebruikt. Ik heb het via 3 computers en 2 mobiele devices proberen te printen maar ik kan niet meer printen wat kan ik hieraan doen.

 6. patty schreef:

  ik krijg geen tekst meer op paier geprint nieuwe cartridges geprobeerd maar nils

 7. Jorine schreef:

  MP550 (oudje maar werkte altijd nog perfect). Geeft code 6A80. Oplossingen geprobeerd, ook die van de 5100 code maar hij blijft in storing. Wie helpt…

 8. Hans schreef:

  Als ik de procedure onder Error 5100 uitvoer, gaat de printer uit en krijg ik hem nooit meer aan. Printer overleden. En bedankt! :-(

 9. Groenveld schreef:

  krijk een error 5501

  wat kan ik doen om die te resten

 10. Edward Heijn schreef:

  continu problemen met die kut printer van canon, ik moet iedere keer na aanzetten de printer opnieuw instaleren, daar word ik flink kotsmisselijk van, voor mij never nooit geen canon printer meer, ik heb hem van 2 hoog naar beneden geflikkerd, na een dag bezig te zijn geweest om een document uit te printen, niemand had verstand van een canon printer, het enige wat ik hoorde, dat zijn elende bakken, maar een troost, ik ben er vanaf, klote ding

 11. Hammer schreef:

  Heb een Pxma 5150. Laat het afweten. Fout U052 en 5200. Had ik nooit moeten kopen. Net weer nieuwe patronen besteld voor ruim 60euro. Kunnen met de printer naar de stort.

 12. Piet Presies schreef:

  Het is 4 januari en mijn printer is zo dood als een pier.
  Het is niet de eerste keer dat ik een inktcartridges installeer in mijn Canon printer het lijkt wel of ze met Oud & Nieuw worden gereset en dan doen ze het niet meer. Een monteur NEE dat is geen optie want als er een andere printkop in zit krijg je te lezen. ER ZIT EEN VERKEERDE PRINTKOP IN, er zit niets anders op dan een ANDERE te gaan kopen

 13. luc schreef:

  ik heb een printer canon mg4250,heb nieuwe cartrige geplaatst kan copies maken maar kan niet afdrukken van computer? wat moet ik doen of instellenen hoe?

 14. Marja schreef:

  Wanneer ik wil printen krijg ik de melding: Selecteer Bidirectionele ondersteuning inschakelen. Maar als ik dat toepas en op ok druk is het even later weer weg. Wat doe ik verkeerd.

 15. John50 schreef:

  Heb een MG6150 die foutmelding over absorbtiekussen geeft. Die heeft maar 1 fysieke knop voor aan en uit en de rest zijn aanraakvelden. Er is geen sprake van een duidelijke resume-“knop” of veld. Geprobeerd de voorgestelde handeling te verrichten met de “knop” afbreken , maar dit werkt niet. Canon inschakelen kost 2 x meer dan een goede nieuwe printer. Ik ga gewoon door tot ie echt begint te lekken. Zelf het kussentje vervangen zie ik niet zitten.

 16. Gerard schreef:

  Mijn printer geeft foutcode/ondersteuningscode
  1403 aan het is een canon MG5950
  de tekst luidt
  onjuiste printerkop gemonteerd
  monteer de juiste printerkop .heeft het prima gedaan.wat te doen?

 17. G.van Dijk schreef:

  Heb een fout code B200 heb al 3 cartridge vervangen, die knipperde, heb de andere twee schoon gemaakt maar nog steeds de code B200 wat kan ik nog meer doen? Het is een MG 5150 en het serienummer is ACDF 02900.

 18. John schreef:

  Heb leesfout op printer canon mg3050

 19. Evert schreef:

  Ik heb een cartridge vervangen van mijn MG5550 en nu print hij wel maar er komt niets op papier?

 20. Pieter van Essen schreef:

  Heb exact dezelfde foutmelding als Nienke op 12 feb. 2017. Heb ook een Canon MX515 Series 2
  Het papier ligt in de lade maar wordt niet opgepakt. Krijg de melding dat het papier op is. Moet vervolgens op knop “OK” drukken maar ook dan gebeurt er niets. Wat moet ik doen?

 21. dimitra schreef:

  mijn oude canon printer all in one mx310 geeft aan dat kleurenvol, onbekend we weet wat er mis kan zijn? ik heb pas zwart inktcartridges vernieuwd sindsdien kan ik niet meer printen

 22. daniel claeys schreef:

  veel vragen maar weinig antwoorden word er hier gegeven

 23. Karin schreef:

  Canon pixma MP540 deed het niet meer na het inzetten van nieuwe cartridges 521BK. Ik heb volgens uw aanwijzingen printkop schoongemaakt en daarna veranderde de errorcode van B200 naar 5100. Het ding waar de cartridges in zitten schiet steeds met een harde klap naar link of rechts. Ik heb die harde reset al geprobeerd. En ook volgens aanwijzing van Canon stekkers eruit, uur wachten. Helaas. Heeft u nog een idee wat ik zou kunnen doen? Ik vind uw aanwijzingen over het reinigen van de printkop heel duidelijk. Erg trots dat het lukte. Maar nou die 5100 nog! Vriendelijke groeten, Karin

 24. anja schreef:

  Wie kan mij helpen. Ik heb een Canon Pixma 6200 serie. In de display wordt aangegeven dat er een printerfout is en in de rode balk er boven staat c000. Hoe is dit te verhelpen zodat ik weer met de printer kan werken?

 25. Rinius schreef:

  Binnen een maand Pixma MP640 en MP990 printers van ongeveer 300 euro per stuk B200 foutmelding en met geen mogelijkheid meer aan de praat te krijgen.Zijn alletwee 6 jaar oud en weinig gebruikt. Canon zegt te oud niet meer laten repareren koop maar een nieuwe.

 26. Menno schreef:

  Pixma MG5350 Weinig gebruikt (1-3x/week) Geen foutmelding. Normaal geluid. Normaal papierdoorvoer alsof geprint wordt: Geen afdruk (geen inkt). DAARNA: Meerdere reinigingen van spuitopeningen. Meerdere dieptereinigingen. 2x printkop 12 uur in lauw water. RESULTAAT: in controle raster wel Magenta & Cyan, niet Black en Yellow. 3x Reset met resumeknop levert niets op. Wat is uw advies?

 27. Jurriana schreef:

  Heb een Canon 5550 printer heb vorige week nog 1 dingetje geprint wil nu even iets printen maar krijg er geen stroom op terwijl alles goed zit

 28. Rousselle J. schreef:

  kan niet printen alsook absorbiekussen gereinigd doch
  niets heltp.Wat kan ik nog meer doen????

 29. Sef Nefkens schreef:

  Printer reageerd niet.
  Lampje middelste bedieningsknop knippert oranje.
  Wie kan hulp bieden?

 30. Tiny van Doorn schreef:

  mijn printer geeft aan Type printkop is onjuist ondersteuningscode 1405, wat moet ik doen>?

 31. Priscilla schreef:

  Hallo,

  Ik heb een canon MX 474,
  printerpapier zat vast en daarna kreeg ik error B201
  Hoop dat ik het zelf kan fixen met jullie hulp.

 32. Bij afdrukken verschijnen er telkens twee zwarte banden van 1.50cm. Soms ook op één zijde; maar dan 3.50cm breed
  Hoe dit oplossen

 33. Georges Van Dooen schreef:

  Bij afdrukken komen er links en rechts telkens twee zwarte
  banden van 1.50cm. Soms ook één band van 3.50cm
  Hoe komt dit? En hoe in orde brengen

 34. Hilde schreef:

  Ik heb een canon PIXMA MG 3053
  Contant problemen,het Orange lichtje blijft branden a,fdrukpoiler is gestopt,wat is de reden en wat kan ik eraan doen

 35. Evert-Jan de Beijer schreef:

  Sinds zaterdagmorgen heb ik met mijn mg5250 ook de foutmelding U0052 printkop niet goed, vervang printkop….Op internet lees ik honderden verhalen over dit probleem en nergens een concreet antwoord dus ik dacht weet je wat? ik ga contact opnemen met Canon. Support was al gesloten dus een formulier met mijn klacht ingevuld in de veronderstelling dat ik er NOOOOOIT meer iets van zou gaan horen ;)….Verbaast kreeg ik vandaag echter een telefoontje van Canon, aardige Belgische dame die een heel verhaal had over techniek van vandaag en dat digitale producten toch echt ineens het kunnen begeven bla bla bla…..Nou ik zal het kort houden: Haar advies: Koop geen nieuwe printkop, dit gaat misschien het probleem op de korte termijn verhelpen maar over een aantal weken komt de melding toch weer terug. waarom…omdat het probleem niet aan de printkop ligt maar aan iets anders in de printer. Volgens haar helpt slechts in 1%!!! van de gevallen het vervangen van de printkop ook op lange termijn. Oftewel ik kan beter een nieuwe printer kopen…….Maaaaar ze wilde mij wel tegemoet komen…..ofwel 20% korting op een printer uit hun webshop (die waarschijnlijk qua prijs toch 20% boven de gemiddelde Mediamarktprijs zal liggen) of een setje cartridges of een pakje fotopapier…voral die laatste deed me “glimlachen”……

  Maar waar ik heel erg benieuwd naar ben is of er mensen zijn die ervaringen hebben met een nieuw aangeschafte printkop??? Ik baal er namelijk enorm van …mijn printer deed het nog perfect nooit een enkele storing gehad en van het een op het andere moment…einde oefening…..oh ja die mevrouw wilde dat graag vergelijken met het storingslampje in een auto dat ook zo ineens kon gaan branden terwijl hij het net nog goed deed. Ik zeg ja prima maar wel raar dat dit mijn 2e printer is van hetzelfde type die exact hetzelfde probleemlaat zien. Ik hoor graag van andere ervaringen

 36. Marcq Adriaens schreef:

  Ik heb een Canon MG2100 en deze heeft steeds zeer goed gewerkt. Nu komt er steeds een foutmelding dat het absorptiekussen bijna vol is, hierdoor moet ik de printer steeds manueel starten. Hoe kan ik dit oplossen.

 37. Sabrina schreef:

  Als ik wil printen geeft de printer volgende fout: “er is een printerfout opgetreden. schakel de printer uit en haal het netsnoer van de printer uit het stopcontact, Neem vervolgens contact op met het servicecentrum”

 38. san schreef:

  De MG6850 geinstalleerd maar wil niet printen van de pc?
  Help

 39. j.deKrey schreef:

  pixma 3250

  de printer is goed ingeschakeld maar print niet vanaf de laptop komt steeds foutcode.

  wat is er aan te doen. graag een reactie

 40. ron schreef:

  waarom staat hier niet de bekende 5800 melding beschreven ?

 41. Tanja schreef:

  mijn canon printer geeft aan dat er verkeerde inktcartridges inzitten maar toch heb ik ze vernieuwd en de juiste gebruikt zoals op deksel staat
  wat zou er mis zijn

 42. Mart schreef:

  Ik heb een MX310 printer van Canon die een foutcode U163 aan geeft. Weet iemand hoe ik dit op kan lossen ?

 43. w.hubert schreef:

  Wie kan mij helpen fout code u052 op lossen.
  pixma mp 560. (canon) gr

 44. sita schreef:

  Mijn 1,5 jaar oude Canon pixma 5600 geeft foutcode 1403, type printkop is onjuist, installeer de juiste printkop.
  Wat kan ik hier aan doen?

  Ik heb 10 jaar een brother gehad welke al die jaren probleemloos heeft gewerkt.

 45. Margareth van Velden schreef:

  ik wordt er gek 2dagen mee bezig
  verloren tijd
  oranje lampje knippert geregeld
  wat kan ik eraan doen oplossen ?
  gek van
  margareth

 46. J.Nijenhuis schreef:

  Mijn printer, MG 5150, geeft ineens de fout: “Type printkop is onjuist”. Het ding werkt altijd als een zonnetje. How can?
  Heb hem al laten “afkoelen” maar dat is het dus niet.

 47. vatan schreef:

  mg7750 canon printer foutcode 6900
  bij opstart komt het er op
  printer is weinig gebruikt
  is 10 maanden oud
  weet iemand hoe ik het kan oplossen
  geen garantie deze is achtergelaten door vorige firma
  die bestaan niet meer mijn baas heeft het hele werf over genomen

 48. alice schreef:

  goedemiddag,

  ik krijg als ik wil printen de melding dat de printer niet reageert. Hij staat aan, kan kopieen maken.
  Iemand enig idee…….
  canon mx410

 49. C. Baart schreef:

  Printer Pixma MG 5150 geeft foutmelding 5C20 en krakend geluid. Oplossing s.v.p. ?

 50. nienke schreef:

  heb problemen met de CANON MX515. Geeft de foutmelding: voorste lade, het papier is op. Plaats papier en selecteer ok.
  Het papier ligt er gewoon , maar wordt niet opgepikt.
  Wat kan ik hieraan doen?

  • Frank schreef:

   Hoi Nienke,
   waarschijnlijk is dit een software probleem. Bij de instellingen van je printer, of vanuit je printprogramma, (word of excell of net waarvandaan je wilt printen), kun je aangeven waar het papier vandaan gehaald kan worden. Hier heb je een aantal opties, waaronder automatische selectie of zo. Wanneer je hier de juiste papierlade kiest dan zal de printer dáár ook het papier vandaan halen.
   Dit moet je pér computer instellen trouwens…
   probeer het maar eens…
   meestal is het de cassette die je moet kiezen.
   of handmatig (achterste lade) . afhankelijk waar je je papier hebt zitten.
   succes,
   frank