Canon printkoppen schoonmaken

Door , woensdag 29 april 2020 om 12:50 - Tutorials

In ons vorige artikel hebben we uitgelegd hoe je de printkoppen van HP cartridges kunt schoonmaken, om zo te kijken of het problemen in slechte printkwaliteit kan oplossen. Ook hebben we hierbij verteld dat het alleen geldt voor de HP cartridges, omdat Canon, Epson, Brother etc. andere soort printsystemen en cartridges gebruiken.

In dit artikel leggen we uit hoe je de Canon printkoppen kunt schoonmaken. Dit is wel een wat moeilijker klusje, omdat bij veel Canon’s de printkop niet op de cartridge zelf zit maar in de printer. Maar het is goed te doen als je de stappen in dit artikel volgt.

Het voordeel van het zelf reinigen is dat het minder inkt verbruikt en veel grondiger is. Hetzelfde resultaat zou in theorie ook bereikt kunnen worden door meerdere keren de reiniging via de software uit te voeren, dit gebruikt alleen veel inkt en zal echte opstoppingen niet verhelpen.

Let op:

Hoewel er niets mis kan gaan als je onze stappen netjes opvolgt – is dit alles wel op eigen risico!

Stap 1) Open de printer

Open de printer. Je kunt de inkt cartridges bij Canon makkelijk bereiken door de bovenste plaat op te tillen. Indien de printer aan staat, komt de wagen met de cartridges, na even wachten, vanzelf naar voren.

Stap 2) Verwijder de cartridges

In de wagen zie je de 5 cartridges zitten. Pigment zwart, zwart, geel, magenta en cyaan. Verwijder deze voorzichtig uit de printer. Ze kunnen gemakkelijk verwijderd worden door het lipje aan de voorkant tegen de cartridge aan te duwen. Hierdoor schieten ze vanzelf los. De cartridges kunnen inkt lekken die moeilijk uit kleding te wassen is, dus zorg ervoor dat de spuitmondjes van de cartridges nergens tegen aan komen.

Als er inkt op je handen belandt is het moeilijk om dit er af te krijgen. Je kan met behulp van dit artikel je handen schoonmaken.

Stap 3) Verwijder de printkop

Hier zie je de printkop. Deze kun je loshalen door de klem naar achter te trekken. Na deze stap kun je de printkop uit de wagen halen. Kantel de printkop naar voren en trek hem dan naar je toe. Dit moet met een vloeiende beweging gaan. Indien je weerstand voelt, controleer of de vergrendeling goed los is.

Een Canon printkop (intern in de printer)
Een Canon printkop.

Stap 4) Maak de printkop schoon

Bovenkant van een Canon printkop. Omcirkeld: Rubbertjes.

Trek één voor één de rubbertjes er af. Zie bovenstaande foto. Nu is het tijd om de printkop schoon te maken. Zet de kraan aan op heet water, en spoel de printkop schoon onder het water. Draai de printkop om en spoel deze kant ook goed schoon. Dit duurt een tijdje maar zodra er geen inkt meer met het spoelen mee komt, dan is de printkop schoon.

Laat de printkop drogen, of dep deze voorzichtig droog met een doekje. Indien je een föhn gebruikt, zet deze dan niet op de hete stand! Als je met links de printkop vasthoudt en met rechts de föhn bedient, dan merk je dat je de juiste temperatuur hebt als je linkerhand niet te warm of zelfs heet wordt.  Zorg ervoor dat er geen stof of papierresten blijven hangen aan de printkop. Dit is juist wat je nu probeert weg te krijgen! Plaats daarna weer de rubbers terug.

Stap 5) Plaats de printkop terug

Maak de printkop goed droog met een handdoek en keukenpapier. Plaats de printkop terug in de printer, en klik de cartridges terug in de printkop. Als je de printer weer dicht doet, hoor je de wagen weer teruggaan in de printer.

Stap 6) Draai een reinigingsprogramma in de software

In de Canon printer software kun je een reinigingsproces uitvoeren, en de printkoppen opnieuw uitlijnen. Voer deze processen uit zodat de inkt weer goed door de printkop stroomt. Het kan namelijk zo zijn dat er wat vocht in de printkop overblijft na het reinigen.

Na deze stappen heb je handmatig de inkt- en papierresten kunnen verwijderen uit de printer. Dit is iets wat niet gedaan kan worden met het reinigingsprogramma voor de printkoppen. Draai nu een testafdruk uit en bekijk het resultaat!

Krijg je een foutmelding op je printer? Lees dan ons artikel over Veelvoorkomende Canon foutmeldingen.

Als je na deze stappen het toch nog niet helemaal snapt, kun je de onderstaande video bekijken voor verdere uitleg met beeld:

About Youp

Youp is via zijn marketing & communicatie opleiding bij Inktweb.nl terecht gekomen als stagiair, en werkt hedendaags full-time als content manager, grafisch designer en marketeer.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

372 reacties

 1. ton schreef:

  Mijn printer MG5650 vertoont een golf in het afdrukraster van PGBK.
  De koppen zijn gereinigd en uitgelijnd maar een zwarte rechte lijn printen gaat niet.
  Wat kan er fout zijn?

  • Youp schreef:

   Bedankt voor uw reactie. Heeft u al gekeken of het papier mooi uitgelijnd zit in de printer? Het is belangrijk dat de papierdoorvoer het papier netjes recht langs de printkoppen haalt zodat rechte lijnen gegarandeerd kunnen worden. De meeste papiertrays hebben de mogelijkheid om de randen zo te schuiven dat het papier precies recht in de tray ligt.

   • ton schreef:

    Mijn papier ligt goed in de printer. het gebeurd telkens bij de PGBK cartridge.
    Bij zwarte lijnen krijg ik een golf te zien, wanneer ik dezelfde print in donkerblauw of rood of een andere kleur is de lijn recht.

    • Youp schreef:

     Krijgt u hetzelfde resultaat als u de PGBK cartridge vervangt? Hiermee is het te achterhalen of de cartridge, of de printkop de boosdoener is. Toch gok ik dat dit een printkop probleem is, aangezien de cartridges in uw printer alleen de inkt leveren. De printkop brengt het ook daadwerkelijk aan op de pagina’s en zal dus ook de wankelende lijnen bezorgen.

     Ik zou toch nog aanraden om de printkop nog even grondig schoon te maken. Mocht dit niet helpen zou ik even het slotje en spuitmondje van de PGBK goed onderzoeken op beschadigingen. Printkoppen zijn uiteraard te vervangen mocht dit het geval zijn.

 2. Corrie Kramer schreef:

  Heel hartelijk dank voor de tips van Youp!
  Ik heb er veel aan gehad.
  Na het schoonmaken van de printkoppen maakte de printer Canon MP550 direct perfecte kopieën. Helaas hield hij er daarna totaal mee op en moet ik nu alsnog een nieuwe printer kopen..
  M vr gr
  C. Kramer

 3. jo schreef:

  de printkop van mijn MG5750 is blijkbaar ook verstopt, hij print geen zwart meer. testraster geprint en inderdaad alles wat zwart is wordt niet geprint. printkop verwijderd en onder heet water schoongespoeld tot geen inkt meer komt. weer ingebouwd en testraster geprint , de onder en bovenkant van het zwarte raster is er wel maar in het midden nog niks. een paar keer dieptereiniging gedaan ,maar blijft het zelfde. heeft het doel om de printkop een tijdje in een bakje met heet water te leggen zodat de aangekoekte inkt goed kan losweken?

  • Youp schreef:

   Bedankt voor uw reactie. Dat is zeker nog een goed idee om uit te proberen! De symptomen die uw printer vertoont wijzen toch echt naar een verstopte printkop.
   Laat even weten of dit resultaat heeft!

   • jo schreef:

    zo, nog altijd problemen met de printerkop. hij heeft 2 uurtjes in een bakje met heet water gelegen ,er komt geen inkt meer uit maar zwart werkt nog altijd niet. daarna een flesje reinigingsalcohol gekocht hiermee gereinigd en 3 uurtjes in een bakje laten weken, maar ook dit heeft geen resultaat. ik denk dat de printerkop het toch echt begeven heeft. ik heb bij wish een nieuwe kop voor 18€ besteld, dan gaan we dat maar proberen.

    • Youp schreef:

     Helaas heeft het stappenplan niet voor iedereen resultaat, en bij u ging het hoogstwaarschijnlijk dus echt om een defecte printkop. In ieder geval heeft u er alles aan gedaan om het mogelijk op te lossen maar tevergeefs! Ik hoop dat de nieuwe printkop uw printer weer werkend kan krijgen!

 4. Wil Schouten schreef:

  ik heb het probleem snel kunnen oplossen met de aanwijzingen op de site ! Super !!!

 5. At Hof schreef:

  Ik heb ook problemen die wijzen op een verstopte printkop op mijn printer Canon MG 5750
  Zwart-wit tekst werd slecht afgedrukt, een dag later helemaal niet meer. Met kleuren gaat alles prima.
  Ik vond jullie aanwijzingen voor het reinigen en die heb ik gevolgd.
  Maar het heeft niets geholpen! Kleur gaat prima, maar zwart doet helemaal niets. Ik heb nog een nieuwe 570 PGBK inktpatroon geplaatst, maar dat hielp ook niet. Er is geen foutmelding.
  Kan het zijn dat Canon boos is dat ik niet hun eigen dure inkt heb gebruikt?
  Ik gebruik meestal cartridges van de Action.

  • Youp schreef:

   Ook compatible cartridges (zoals die van de Action) worden gewoon ondersteund in uw printer, en Canon blokkeert deze niet zonder foutmelding. Als u met verschillende cartridges hetzelfde probleem blijft houden, en meerdere keren printkop reinigen niets op levert, ben ik bang dat uw printkop helaas defect is.

 6. Martin schreef:

  Stond er sceptisch tegenover om een elektronische component onder water af te spoelen… toch gedaan en de verstopping is verdwenen. Super dus, bedankt voor deze tip!

 7. Dirk schreef:

  Bedankt voor de uitleg, het verwijderen van de printerkop was even zoeken maar het is gelukt! Dan inderdaad gewoon met warm water laten doorlopen tot de kleurafzet bijna weg is. Rubbertjes dien je niet te verwijderen gezien deze rond een plastieken huls zitten waar de inkt doorloopt. Na het spoelen en grondig afdrogen met keukenpapier heb ik alles terug gezet en cartridges bijgevuld. Werkt opnieuw perfect!!!

 8. Bert schreef:

  Geachte,

  Ik heb er best wel wat aan gehad, maar moest nog wel 2x reinigen met de printer zelf en het lukte. Heeft me wel veel inkt gekost door de printer zelf te laten reinigen. De rubbertjes kunnen best blijven zitten, worden ze ook schoon.
  Ik denk toch dat ik de volgende keer kies voor een printkopreiniger vloeistof.
  Alles beter dan een nieuwe printkop of printer niet.

 9. cristel schreef:

  top die uitleg over het reinigen, ik heb alle mogelijke reinigingen gedaan maar nog steeds geen raster als ik een testpagina afdruk… waarvan kan daar de oorzaak zijn??

  • Youp schreef:

   Dag Cristel,

   Wat vervelend dat onze uitleg geen resultaat had. Mag ik er van uit gaan dat de cartridges nog goed gevuld zijn met inkt, en deze inkt ook goed doorloopt? Dit kunt u checken door de cartridges uit de printer te verwijderen, een keukenpapier tegen de spuitmonden van de cartridge te houden en te zien of er inkt uit komt.
   Mochten de cartridges het nog goed doen, raadt ik u aan nogmaals onze stappen te doorlopen om er helemaal zeker van te zijn dat uw printkop schoon is. Mocht dit alsnog niet baten, denk ik dat uw printkop helaas het loodje heeft gelegd.
   De printkop vervangen is onhandig aangezien dit meestal bijna even veel kost als een gloednieuwe printer, dus mijn advies is om voor een mooie nieuwe op zoek te gaan!

   Ik hoop u hiermee genoeg geïnformeerd te hebben, en we zien u graag terug op http://www.Inktweb.nl
   Met vriendelijke groet,
   Youp

 10. Harrie Meijers schreef:

  Geweldig bedankt voor deze uitleg. Mijn printer drukte bijna niets meer af. Plots dacht ik de koppen kunnen wel eens vuil zijn, maar hoe maak ik die schoon. De uitleg was voortreffelijk en het resultaat subliem. De printer werkt weer als voorheen. Top uitleg!!!!

 11. HVG schreef:

  Heb dit geprobeerd na B200 fout bij Pixma MX885. Er kwam een hoop inkt uit bij het schoonmaken, maar de fout bleef. Ik heb schoongemaakt met water en stickerverwijderaar. Ik heb het opgegeven en heb een nieuwe printer besteld. Het apparaat heeft het lang genoeg naar alle tevredenheid gedaan. WIk heb de printkop nooit eerder schoongemaakt. Wat is het advies om dit te voorkomen?

  • Youp schreef:

   Goedenmiddag,

   De B200 error is een beruchte foutmelding. Deze komt veel voor in Canon printers; dat is ook de reden dat ons artikel over deze foutmelding een van onze meest gelezen blogposts is.
   Waarschijnlijk is de printkop van uw printer defect geraakt, en misschien is dat ook niet zo vreemd, aangezien het model al 9 jaar oud is. De meeste printers leggen na 5 jaar al het loodje!

   Ik hoop u hiermee genoeg geholpen te hebben.
   Mocht u voordelige cartridges nodig hebben voor uw nieuwe printer, kunt u altijd bij ons op http://www.Inktweb.nl terecht!

   Vriendelijke groet,
   Youp

 12. Bas schreef:

  Deze procedure uitgevoerd op MX925. Ik vind het nog wel raar om de kraan op een electronisch component te zetten, maar goed, het staat er niet voor niets.
  Gelukkig geen problemen ondervonden hierdoor. Wel even opletten dat de rubbertjes precies zo terug worden geplaatst als dat ze er uit komen. Hier zit een boven en onderkant aan.

  Helaas na de eerste keer nog niet het perfecte resultaat voor PGBK, dan toch maar nog een diepte reiniging er overheen.
  Ik zou ook graag weten hoe ik de printer kan forceren alleen een PGBK print of BK print kan laten doen. Om zo even deze inktdoorstroom te forceren zonder de rest te hoeven misbruiken.

  • Youp schreef:

   Dag Bas,

   Jammer dat ons artikel niet resulteerde in de gewenste kwaliteit van de print.
   U kunt inderdaad de cartridge eventjes afzonderen en de inktdoorstroom forceren.

   U kunt de printer forceren om alleen met BK te printen. Dat doet u zo:
   1. Open een willekeurig document in Word.
   2. Druk op Ctrl + P om te printen of ga naar ‘Bestand’ rechtsboven en selecteer ‘Afdrukken’.
   3. U krijgt het afdrukvoorbeeld te zien.
   4. Hier kunt u aanpassen welke printer u wil gebruiken.
   5. Klik onder de printerselectie op de optie ‘Printer eigenschappen’ o.i.d.
   6. Hier kunt u aanpassen welke instellingen de printer gebruikt voor de eerstvolgende afdruk.
   7. Selecteer in het bovenste lijstje “Photo Printing” of “Foto’s afdrukken” (o.i.d)
   8. Zorg dat het vakje “Zwart-wit printen” aangevinkt is.
   9. Bij Media Type (o.i.d) selecteer “Plain paper” of “Normaal papier”.
   10. Klik op OK.

   Houd er rekening mee dat printen met BK een stuk trager is dan met PGBK.

 13. G. Steenvoorden schreef:

  Mijn Pixma mp630 doet net of hij print, maar het papier blijft blanco. Ik heb de printkop helemaal schoon gemaakt, en een printtest laten doen. Alleen het Windows logo kwam op papier. Bij het controle van de kleuren kwamen deze wel netjes op papier. Rara. Help!

 14. E.J.Klein schreef:

  Mijn ervaring is dat na het spoelen en schoonmaken de koppen maar heel kort schoon blijven de oor zaak is kalk in het water vooral hier in ZH dus als het mogelijk is spoel de koppen na met gedemineraliseerd water om te voorkomen dat er kalkresten in blijven hangen.

 15. Nelleke schreef:

  Ik ben midden in het proces, maar ik krijg met geen mogelijkheid de printerkop eruit van mijn MG5450. er valt niets naar achteren te duwen. Misschien heb ik een iets andere printer waar dit toch niet voor geldt?

 16. Fried van Rijt schreef:

  Hallo Marc, Ik wil de printknop van mijn Canon MG5650 reinigen maar zit de “klem” ? Alvast bedankt

 17. mijn printer MP 990 CANON GEEFT PRINTERFOUT b500
  NIETS HELP ,,??

 18. Alma schreef:

  Is dit ook mogelijk bij de Canon Pixma MG3600? De printer is nog geen half jaar oud en ik krijg alleen maar prints met witte strepen. Omdat ik veel strteepjescodes print is dat niet te doen! Blijkbaar zitten er gaatjes verstopt. Ik kan niet vinden hoe ik de printkop er uit moet halen. Lijkt niet zo’n eenvoudig kliksysteem te zijn al in het filmpje.

 19. Jan schreef:

  Goede tip,
  Maar na het reiningen van de printkoppen print mijn MX925 alleen nog zwart. Kleuren doen het niet meer, ondanks dat ik meerdere “prints” met 64 pts letters in kleur heb gemaakt!
  Ben ik te ongeduldig en zit er nog water in het systeem? Of is er een andere oorzaak?

 20. Adrie schreef:

  Ha Bart bedankt alles uitgevoerd zoals aangegeven het werkt perfect.
  Printer is 5 jaar oud kop nooit schoongemaakt na fout B200 Fijn alle kleuren doen het weer.

 21. ann-sophie schreef:

  Canon Pixma 3100 printer hier. Net de cartridges vervangen maar nog steeds B200 fout. Ook de inktcartrideges verduwd naar links maar hij schiet maar een stukje terug naar rechts. Al 5 maal herhaald maar wil nog steeds niet printen…

 22. Bart schreef:

  Verrekte handig; zocht op printkop Canon MG7750 schoonmaken en kwam dit tegen. Dankjewel.
  Ipv blauwe prints nu weer alle gaatjes open en mooi op tijd voor de prachtig versierde gedichten van de Sint.

  Dank nogmaals!

 23. jack w schreef:

  ik heb een canon mp550 printer .
  ik kreeg met printen geen zwarte tekst meer op papier ,alleen maar zwarte lijntjes geen tekst,de keuren print het wel alleen geen zwart e tekst op A4 printkoppen schoongemaakt ,zoals beschreven,nieuwe inktpatronen geplaatsts.software reiniging gedaan raster uitgeprint ,zie alleen maar kleuren op het raster,geen zwart ,kan nog steeds niet zwarte tekst uitprinten.is het mogelijk dat ik alles op kleur kan uitprinten? kan het niet vinden bij instellingen? iemand een idee ?

 24. Inge schreef:

  Supertip, precies zo uitgevoerd als beschreven en de Canon print weer als nieuw, dank!

 25. Michel schreef:

  Mijn printer mg 5750 werkt normaal, alleen staat er niets op het blad. Weet iemand raad ? Mvg

 26. Pieter schreef:

  super! dit had ik niet in de gebruiksaanwijziging gezien.
  Er kwam opeens helemaal geen inkt meer uit. Maar nu wel weer.
  Note: de MG5450 blijkt precies zo in elkaar te zitten. Het terugdoen van de printkop is wat moeilijker, heeft even geduurt voordat ik de beweging snapte.

 27. Jos Bosch schreef:

  Beste,

  Kan deze handeling ook gebruikt worden voor de Canonprinter Pixma MG5750?
  Alvast bedankt voor je reactie.

  Mvg, Jos

 28. R.De Bruyne schreef:

  Bedankt voor dit artikel, +/-75€ besparing! De verstopping doet zich meestal voor na lange stilstand of met het warme weer.Heb dit nu reeds voor de 2 de maal gedaan met perfect resultaat, fluitje van een cent. Misschien nog een int: Na spoelen en voor het föhnen de spuitmondjes effe uitblazen met een dokters spuit.

 29. Debruri schreef:

  Bedankt voor dit artikel, +/-75€ besparing! De verstopping doet zich meestal voor na lange stilstand of met het warme weer.Heb dit nu reeds voor de 2 de maal gedaan met perfect resultaat, fluitje van een cent. Misschien nog een int: Na spoelen en voor het föhnen de spuitmondjes effe uitblazen met een dokters spuit.

 30. Will v D schreef:

  Heel erg blij met deze info. Ik heb het stappenplan nauwkeurig opgevolgd en het werkt weer perfect!!
  Deze pagina opgeslagen voor een eventuele volgende keer. Ik ben blij :)

 31. Nikki schreef:

  Hallo

  Ik heb je tips opgevolgd maar nu valt me op dat het lijkt alsof de cartridge gelekt heeft in de printer zelf. Er zit blauwe inkt op het wagentje en daarnaast. Ik denk dat dat het probleem is. Kun je dat ook schoonmaken? En zo ja hoe kan ik dat doen zonder de printer te beschadigen?

  Vriendelijke groet,
  Nikki

 32. Eddy schreef:

  Binnen 1 jaar drie (3) nieuwe printers, IP4200, MG5350 en nu met MX925 met foutcode B200.
  Ondanks verzoek om hulp van hun vertegenwoordiger in Nederland, geen enkele reactie ontvangen m.b.t. “service,” b.v. vervangen printer, kop of oplossen B200 fout!
  Wel verkopen, maar geen service als hun product niet / goed werkt, zijn voor mij 3 “goede redenen” om hun producten niet meer te kopen.

 33. Arnold Mauer schreef:

  Hoi Bart, gedaan zoals je beschreven hebt en het werkt weer helemaal goed.

  Bedankt,
  Arnold

 34. Borgviking schreef:

  Hallo Bart,
  Helaas, ondanks alle goed bedoelde tips, is mijn Canon MG 5250 niet meer aan de praat te krijgen.
  Ik heb de moed opgegeven en alles geprobeerd, niets gelukt. Warm water badje 3x, tot slot alcohol 96%, maar probleem niet opgelost.
  Machine is 7 jaar oud en daar mag ik niets van zeggen.
  Overigens is deze machine slechts incidenteel gebruikt, omdat ik daarnaast voor het normale werk (zwart) een laser printer gebruik. Het is een bekend Canon probleem code B200. Zelfs de Consumentenbond besteedt er aandacht aan.
  Vriendelijke groet,
  Paulus

 35. Ines Budding schreef:

  Printerkop gereinigd zoals aangegeven. Dit hielp niet helaas. Daarna allerlei tips uitgeprobeerd, maar foutmelding kwam toch steeds terug. Uiteindelijk printer weer opgestart en voordat de foutmelding kwam meteen naar instellingen gegaan in printermenu. Daar beginnen met printerkopreiniging en tenslotte alle mogelijke onderhoud uitgevoerd. En zowaar! De printer doet het weer! HOERA!

 36. Henk schreef:

  Ik heb de werkzaamheden zoals beschreven uitgevoerd met een supergoed resultaat. Echter…. Als ik iets uitprint zijn een aantal regels prima maar dan opeens print hij met een iets kleinere letter en dan voor de tweede keer een 0,5mm verschoven zodat het geheel moeilijk leesbaar is. Ik zie geen foutmelding. Wat moet ik doen???

 37. Mirjam schreef:

  Ik heb een IP4700 print vooral vaag roze en weinig zwart. Ik wil de print koppen reinigen zoals beschreven maar zie dat er een printplaatje aan vast zit. Elektronica zet je toch niet een nacht in water? De printkop ziet er precies zo uit als op jullie foto’s. Kan dit geheel in water?
  Graag een reactie, hartelijk dank

 38. Leo Stormer schreef:

  Ik heb een canon printer MG7750.. Mijn vraag hoe krijg ik de de printerkop bak los op heb in lauw water te shoon te maken?

  Leo Stormer.

 39. C.T.H. Kugel schreef:

  Voor mij ook de perfecte tip. Stond al op het punt de printer de deur uit te doen maar na de bovenstaande duidelijke tips te hebben opgevolgd doet de printer het nu weer als vanouds

 40. Marta Flendrig schreef:

  Printkoppen er uit gehaald, maar perongeluk stroom er af gehaald terwijl beugeltje nog omhoog stond. Zit nu naar rechts gereden klem; help!

 41. Marc schreef:

  Geweldig!
  Alles uitgevoerd zoals beschreven en nu print ie (op lichtblauwe gloed na) helemaal niets meer!

 42. Keesss schreef:

  Bedankt voor de super tips!
  Keess!

 43. Keesss schreef:

  Bedankt voor de super tips!
  Kees

 44. hoe kan ik de printerkop schoonmaken van mijn mx925 canon printer

 45. kan ik ook een canon mx 925 op deze manier schoonmaken

 46. F Senden schreef:

  Hallo.
  Ik heb een vraag mijn printer drukt niet af ,ook komen de cartriagesniet naar boven ,ik heb een probleem wie kan me helpen .
  CanonPixma Mp 550 ,heb al 25 jaar Canon .
  De printer geeft aan ga na. sevice .nl daar kan ik geen informatie op krijgen .
  Hartelijke groet F Senden .

 47. Martine Vroomen schreef:

  Ik krijg de printkop er niet uit, bij mij is het zonder zoń grijze vergrendeling. Wat te doen?

 48. bakker schreef:

  Hoe werkt dit voor de Maxify?

 49. Roelof Schellaars schreef:

  Goeden-avond,
  Ik ben in het bezit van een Canon IP 7250.
  ik heb de inkt cartriges verwijderd, en probeer de
  inktkop te verwijderen, maar geeft weerstand.
  Om de zaak niet kapot te maken, graag een methode dit los te krijgen, zonder iets af te breken.
  Ik zie de Print kopjes, ook deze kunnen er pas uit als de cartriges is verwijderd. Maar HOE ????

 50. Geert schreef:

  Ik heb de printkop gereinigt zoals omschreven hier boven.
  Daarna alles weer terug geplaatst, en toen kreeg ik weer een foutmelding B200, kan het beteken dat de printkop nog niet goed schoon is? ,wat kan ik nu nog meer doen?