Printer print alleen blanco pagina’s? [OPLOSSING]

Door , donderdag 9 juli 2020 om 10:55 - Doe-het-zelf | Tutorials

Een veelvoorkomend probleem met printers is dat het apparaat alleen maar blanco pagina’s uitprint. Dit is in theorie een vrij simpel probleem om op te lossen, maar het hangt een beetje af van wat voor cartridge er in jouw printer gaat. Uiteraard controleer je eerst of de inkt cartridge juist geïnstalleerd is en of deze wel geschikt is voor jouw printer.

Inkt cartridges zijn ruwweg in te delen in twee categorieën. Printkoppen en losse cartridges. Printkoppen zijn vaak in zwart óf in drie kleuren. Losse cartridges zijn één cartridge per kleur.

Verschil tussen printkop en losse cartridge

Printkoppen: lege bladzijdes?

Het eerste wat je kunt proberen is om, via de software, een reinigingscyclus te draaien. Via de website of handleiding van de fabrikant kun je vinden hoe je dit voor jouw printer kunt doen. Als dit het probleem niet verhelpt, volg dan het volgende stappenplan:

 1. Maak een stuk keukenpapier (of toiletpapier) vochtig met lauw water.
 2. Druk het vochtige gedeelte van het papier op de printkop (wat is een printkop?). En houd dit stevig vast voor enkele seconden.
 3. Op de keukenrol moet nu een afdruk te zien zijn van de kleur(en).
 4. Herhaal stap 2 t/m 3 totdat er een duidelijke afdruk te zien is op het papier.

Heeft dit niet geholpen? Lees dan hier onze uitgebreide uitleg over hoe je printkoppen reinigt.

Losse cartridges

Printers met individuele (losse) kleurencartridges – zonder printkop – hebben minder problemen met blanco pagina’s. Dit is te danken aan het design van de printer; hier zit namelijk de printkop in de printer zelf in plaats van in de cartridge. Zorg ervoor dat alle stickers van het product verwijderd zijn. Mocht een standaard reiniging het probleem niet verhelpen, dan kan er zijn dat de printer of de cartridge defect is.

Bronnen: HP.com, Igloo, Techrepublic

Banner bespaar op cartridges

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

61 reacties

 1. Mart schreef:

  Besten, wat ik nu meemaak!
  Printer Epson XP-452 print alles behalve teksten. Als ik een Word voorzie van tekst en een tekening in Word, wordt allen de tekening geprint, maar de tekst niet.
  Rara hoe kan dat?

 2. Jerry schreef:

  Heb dit geprobeerd. Maar aan de cartridges ligt het niet. Hebben nog genoeg inkt en laten veel vrij inkt achter op het keukenpapier.

  Kan ook geen info of uitlijnings pagina afdrukken omdat hij de inkt gewoon niet op het papier doet

 3. Yasha schreef:

  Beste
  Ik heb inkt al vervangen maar ik krijg wit papier daar kom niks uit op de papier
  Ik heb een Epson printer
  Zou je mij kunnen zeggen wat moet ik doen dat probleem word opgelost

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Yasha, heeft u de stickertjes van de cartridges gehaald? Vaak zit er een geel pulltabje op de cartridge die eerst verwijderd moet worden. Dit zorgt ervoor dat de inkt uit de cartridge kan komen.

 4. Tom schreef:

  Hoi Angel, wat fijn dat je zoveel zelf voor elkaar hebt gekregen. Blanco pagina’s zijn naar mijn ervaring niet meestal de schuld van de printerkop maar van de cartridges. Zo heeft Ink123 een onderzoek gedaan naar mijn teruggezonden cartridges en ze zijn allen vergoed omwille een fout (electronisch-inktgewijs-…). Dat was continu printen & white pages. Ben er vrijwel zeker van als u andere cartridges gebruikt het probleem is opgelost. Groetjes

 5. Angel schreef:

  Ik heb zojuist een nagenoeg nieuwe HP Envy 5032 printer overgenomen en heb via de Hp smart app de printer geïnstalleerd en ook Bluetooth geactiveerd en aan mijn apparaten gekoppeld. Dat is allemaal goed gelukt. Via de printer kan je ook de cartridges reinigen en dat heb ik ook gedaan. Via mijn mobiele telefoon heb ik ook een printopdracht kunnen geven. De printer gaat dan printen, maar de inkt komt niet op het papier. Wat ik ook probeer, er komen alleen blanco pagina’s uit. De printer geeft niet aan dat de cartridges leeg zijn. Wat is er aan de hand? En kan dit worden opgelost. Verkoper suggereert dat ik een nieuwe cartridge koop. Ik dacht zelf aan het reinigen van zowel de printkop van de cartridge als de contactpunten in de printer zelf met een wattenstaafje met alcohol voordat ik een nieuwe cartridge koop. Kan dit kwaad? Kan een evt verstopping door opgedroogde inkt verholpen worden. Ik zou het fijn vinden even een berichtje van iemand te krijgen. Vind het al knap van mezelf dat ik de installatie voor elkaar had gekregen 😅 want ik ben niet zo technisch. Heb het gevoel dat het iets kleins is wat ik over het hoofd zie. Groetjes, Angel

  • Dag Angelique, in dit geval zou je best wel eens gelijk kunnen hebben dat de printkop verstopt zit en gelukkig hebben wij een artikel waarin staat hoe je deze kan schoonmaken! Wij hebben hier de link naar het artikel en dan vernemen wij graag of het probleem verholpen is.

 6. J.v.d.werf schreef:

  Hallo heb de hele printerkop van mijn canon prixma ip7250 goed schoongemaakt maar er komt nog geen letter op papier. Ook heb ik nieuwe inktpatronen erin geplaatst maar heelaas. Weet iemand hier een oplossing voor.

 7. tom schreef:

  Beste Youp,
  Dank voor jouw reactie. Het is zowel als de printer in stand-by gaat of ik de stekker fysiek losmaak. Steeds moet ik dan de voorklep openen opdat de cartridges in hun “basisstation” komen te staan en hoef zelf nu de cartridge even te verwijderen, gewoon terug sluiten en print zoals het hoort. Maar zoals u reeds opmerkte lijk de printer de cartridge niet te herkennen na een stand-by of shut down.

  Mvg,
  Tom

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Tom, dat is dan erg vreemd! Heeft u dit probleem met verschillende cartridges gehad, of alleen met de cartridges die u momenteel geïnstalleerd heeft? Wellicht is de chip op uw huidige zwarte cartridge vervuild of werkt deze niet goed. We raden aan dat u de cartridge dan even schoonmaakt middels het volgende stappenplan: https://www.inktweb.nl/blog/cartridge-geeft-geen-inkt/

   Mocht het probleem voortdoen, raad ik aan om een nieuwe zwarte cartridge te installeren. Indien het probleem zich dan nogsteeds voortdoet, zit het probleem waarschijnlijk in uw printer. U zult dan even de contactpuntjes aan de binnenkant van het zwarte cartridge “station” moeten schoonvegen met een microfiber doekje. Ik verneem graag van u!

 8. Tom schreef:

  Beste, mijn Canon MG3650S print perfect kleur en zwart maar elke keer ik de printer heb uitgezet en terug op print hij enkel kleur en geen zwart. Ik dien dan de voorklep open te doen om aan de cartridges te komen, zwart eruit te halen en terug insteken en dan print die weer de gehele dag perfect zwart en kleur.
  De contacten van de cartridges heb ik eens nagekeken en die maken allen op de juiste plaats contact met de printkop. Ook is de spuitmond van de zwarte cartridge helemaal niet vuil of verstopt. Enig idee?
  Mvg,
  Tom

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Tom, bedankt voor uw reactie. Wat bedoelt u met “printer uitzetten”? Haalt u de stekker eruit? Wij raden altijd aan dat u de printer op stand-by modus laat staan. De printer gaat automatisch naar deze modus wanneer u de printer voor een aantal minuten niet gebruikt. Grote kans dat de printer dan de zwarte cartridge blijft herkennen.
   Ik verneem graag van u.

 9. daene jo schreef:

  mijn printer HP deskjet 2722e print alleen blanco papieren .
  wat moet ik doen ???

 10. Beste
  Foto’s kan ik afdrukken maar als ik een document wil af printen dan komt er blanco papier uit printer
  Wat zou dit kunnen ?
  Mvg Christophe

 11. Marc Michaux schreef:

  Sinds deze week levert mijn Canon TS6300 series overwegend blanco bladen af. Teksten die ik voorheen opstelde kan ik nog uitprinten maar niet langer recente. Ingescande documenten kan ik ook nog uitprinten. Mijn printer is dus niet kapot. M.i. heeft Canon opzettelijk een virus in de software verwerkt die het uitprinten van nieuwe kopij na de garantieperiode blokkeert. De garantie van mijn Canon is inderdaad anderhalve maand geleden verlopen. Mijn leverancier (Vanden Borre) gewaagt van de ‘printmaffia’, raadt me de peperdure herstelling af en adviseert een nieuw toestel te kopen.

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Marc, bedankt voor uw reactie. Zo te horen aan uw bericht klopt het inderdaad dat de printer niet defect is, omdat u nog wel ingescande documenten kunt uitprinten. Ik raad aan dat u de driver van de printer opnieuw installeert; dat doet u hier: https://hk.canon/en/support/0101036103

   Hiermee zijn alle instellingen van de printer op uw PC gereset, en kunt u hopelijk weer naar behoren printen.

 12. Boonstra schreef:

  Heb een HP printer 6234. Bij het printen komt er alleen een blanco vel uit. Dus geen tekst. Gr T Boonstra

 13. Hermsen schreef:

  Hartelijk dank voor de duidelijke uitleg.
  Kunnen we zeker iets mee.

  Bedankt en fijne dag

 14. Gre Zijlstra schreef:

  Mijn printer geeft eerst een blanco vel en dan de kopie. Hp6950 hoe kan dit.?.

  • Allon schreef:

   Bedankt voor uw reactie. Zolang uw belangrijkste documenten worden afgedrukt zou het misschien niet zo’n groot probleem zijn, maar de extra blanco pagina’s kunnen dat wel langzaam afdrukken. Dit zijn enkele resoluties waardoor HP-printers mogelijk extra blanco pagina’s afdrukken voor MS Word-documenten.
   1) Controleer eerst of het MS Word document bevat geen extra lege pagina’s onderaan. Als dit het geval is, moet u de extra lege pagina uit het document verwijderen.
   2) Verwijder pagina-einden van pagina’s. Als u alle pagina-einden verwijdert kunnen de lege vellen die worden afgedrukt ook verdwijnen.

 15. Dick schreef:

  Ik heb een hp c5180. Deze print steeds geen blauwe afdruk. Ik heb de vaste printkop verwijderd en deze helemaal ontdaan van inkt en schoon gemaakt. Terug geplaatst. Heb zeker 50 velletjes papier geprint. Maar krijg alleen maar blanco papier. Bij het opstarten krijg ik wel een systeemfout ……..20
  Kan er eventueel valse lucht of vocht in de printerkop kunnen zitten? PS. Als ik de printerkop op een stuk keukenrol druk, krijg ik 6 mooie kleurenafdruk?

  Mvg.

  Dick.

 16. Angela schreef:

  Mijn printer print blanco bladen, maar als ik die test print doe dan zie je wel die strepen op papier. Ik heb de Epson et2650. Eco tank

  • Youp schreef:

   Dat klinkt als printkoppen welke vies zijn. Deze zult u dus moeten reinigen. Voer de reiniging een aantal keer uit via de software en kijk of dit resultaat heeft geboden. Zo niet, dan zult u de printkop fysiek schoon moeten maken.

 17. Het gaat hier om E print. Wel papier bij het printen, maar geen tekst.
  Via de PC gaat het wel goed.

 18. Hans schreef:

  Heb een pixma MX475. Hij blijft roepen dat inktniveau zwart niet kannen worden aangegeven. De truk met rode reset knop 15 sec en dan groene, dan weer 15 seconde rest, en dan zwart levert geen print op, alleen 1 pagina met een vaag driehoekje.

  Kleur is nu vervangen door voole huismerk. Moet ik zwart ook verplicht vervangen ?

  • Youp schreef:

   Bedankt voor uw reactie. Uit uw omschrijving vat ik op dat het inktniveau van de zwarte cartridge niet herkend wordt, daarnaast het feit dat de pagina maar een vaag zwart driehoekje geeft. Ik denk dat de cartridge op is, en u deze toch echt zal moeten vervangen. Moderne printers hebben een verplichting ingesteld dat alle cartridges inkt moeten bevatten voordat een afdruk kan worden gestart.

 19. Benprive schreef:

  Wat een problemen met hp printers krijg alleen maar blanco pagn via mobiel ,0p de computer doet het wel

 20. luc serneels schreef:

  Hallo
  probleem:
  plots …
  mijn Lexmark Prevail Pro704 spuwt enkel blanco pagina’s zonder enige poging tot afdrukken
  Net alsof er geen data wordt doorgegeven naar de printer
  Dit zowel voor doorgestuurde pagina’s vanuit Word, Excel
  Een testpagina afdrukken doet de printer wel
  Software printer, windows is up-to-date
  ..
  Waar zit het probleem ..?
  Dank voor tips, suggesties
  Luc

 21. severino uda schreef:

  beste help mijn printer canon i560 print blanco test is heel goed wiffie ok is begonnen met installeren van microsoft edge instellingen ok
  vriendelijke gr

  • Youp schreef:

   Helaas wordt uw printer niet meer ondersteund door Canon. U kunt kijken of u ergens het besturingsprogramma kan vinden om het internet, welke misschien wel uw printer aan de praat krijgt maar helaas heb ik deze zelf niet meer kunnen vinden voor Windows 10.

   We zien u graag terug bij Inktweb.nl

 22. Chris Horemans schreef:

  Draadloze verbinding valt uit . Geïnstalleerd met kabel. Printen lukt niet meer wit blad . Printer juist 2 jaar .

  • Youp schreef:

   Dag Chris,

   Wat vervelend om te horen dat uw printer deze kuren vertoont. Om u beter te kunnen helpen, moet ik weten welke printer u heeft. Kunt u dat mij vertellen?

   Met vriendelijke groet,
   Youp
   Inktweb.nl

 23. Geert schreef:

  Bij printen papier geplaatst, bij maken afdruk begint de printer te ratelen en wordt geen papier meegenomen.

 24. KW schreef:

  Ik had hetzelfde probleem. Eén of beide cartridges waren defect. Originele HP cartridges geïnstalleerd en het probleem was opgelost!

 25. Geke schreef:

  Onze printer print blanco pagina’s. Maar als je de papieruitvoerklep dicht doet en wacht op de foutmelding van de printer… dan print hij een keurige en kleurige bladzijde.
  De cartridges zijn gecontroleerd en schoongemaakt.
  Dat ding is gewoon super eigenwijs! Of toch niet?

 26. wvanee01@ schreef:

  printer blijfb knipperen

 27. Dick schreef:

  ik heb de zelfde problemen met 4 Canon printers gehad
  nu maar een Epson eco tank gekocht

 28. w branderhorst schreef:

  printer druk allen maar blanco pagina’s af
  vanaf laptop/printer
  kopiëren gelijk van de printer werkt goed
  scannen naar de laptop werkt ook goed
  ik heb een vaste verbinding printer laptop
  weet u wat er mis kan zijn ??

 29. Myriam brubeel schreef:

  Heeft canon geen goeie printers, ik krijg ook ee blancoblad na van alles geprobeerd te hebben

 30. Pieter Oppewal schreef:

  mijn printer drukt wel het logo van de desbetreffende bedrijf of school maar nier de letters en het schrijven .wat moet ik hier aan doen

 31. Gert Beumer schreef:

  Printen vanaf mijn iPhone 6 lukt ineens niet meer op mijn Canon MG7500. Het ging altijd goed maar nu niet meer. Er komen alleen blanke bladzijden uit de printer.

 32. thick glass schreef:

  Having broken or smashed windows or doors?

 33. Hubken schreef:

  De uitleg bij het printen van blanco pagina’s stopt bij het kijken naar de cartridges en printkoppen, dat is het eerste waar men naar kijkt eenvoudig geen uitleg voor nodig;
  We zoeken uitleg “WAT ALS HET DAN NIET OPGELOST IS”

 34. Sana schreef:

  Bij het afdrukken kreeg ik een onvolledige tekst. Ik heb de reinigingscyclus geprobeerd van HP helaas zonder resultaat, maar deze oplossing heeft geholpen!!
  Bedankt!!

 35. J P Beelen schreef:

  mijn printer geeft alleen maar blancoafdrukken

 36. nathalie schreef:

  ik zie kleur op keukenpapier maar paginas blijven blanco

 37. Betty van Bellen-Goddijn schreef:

  Alle adviezen opgevolgd, maar er blijven blanco pagina´s komen. Eén geel patroon blijft knipperen. Is al omgeruild.Maar blijft knipperen. Ik heb zwart/wit nodig. De printer staat op zwart/wit, dan moet het toch gewoon lukken? Vorige week deed ie het nog met die ene niet werkende gele patroon.

 38. wim mevissen schreef:

  Zonder enige aanwijsbare reden drukt mijn HP960C opeens een blanco pagina af (in WORD). Aan en uitzetten heeft geen verbetering; zelfs een nieuwe cartridge geeft hetzelfde resultaat nadat eerst wel een z.g. controle afdruk is verschenen.
  In een ander software module wordt wel een afdruk gemaakt!
  Hocus Pocus wat kan er aan de hand zijn?