Printer print alleen blanco pagina’s? [OPLOSSING]

Door , donderdag 27 december 2012 om 12:55 - Tutorials

Een veelvoorkomend probleem met printers is dat het apparaat alleen maar blanco pagina’s uitprint. Dit is in theorie een vrij simpel probleem om op te lossen, maar het hangt een beetje af van wat voor cartridge er in uw printer gaat. Uiteraard controleert u eerst of de cartridge juist geïnstalleerd is en of deze wel geschikt is voor uw printer.

Inkt cartridges zijn ruwweg in te delen in twee categorieën. Printkoppen en losse cartridges. Printkoppen zijn vaak in zwart óf in drie kleuren. Losse cartridges zijn één cartridge per kleur.

Printkoppen: lege bladzijdes?

Het eerste wat u kunt proberen is om, via de software, een reinigingscyclus te draaien. Via de website van de fabrikant kunt u vinden hoe u dit voor uw printer kunt doen. Als dit het probleem niet verhelpt, volg dan het volgende stappenplan:

 1. Maak een stuk keukenpapier (of toiletpapier) vochtig met lauw water.
 2. Druk het vochtige gedeelte van het papier op de printkop. En houd dit stevig vast voor enkele seconden.
 3. Op de keukenrol moet nu een afdruk te zien zijn van de kleur(en).
 4. Herhaal stap 2 t/m 3 totdat er een duidelijke afdruk te zien is op het papier.

 

Losse cartridges

Printers met individuele (losse) kleurencartridges – zonder printkop – hebben minder problemen met blanco pagina’s. Dit is te danken aan het design van de printer; hier zit namelijk de printkop in de printer zelf in plaats van in de cartridge. Zorg ervoor dat alle stickers van het product verwijderd zijn. Mocht een standaard reiniging het probleem niet verhelpen, dan kan er zijn dat de printer of de cartridge defect is.

Bronnen: HP.com, Igloo, Techrepublic

About Martijn Oud

Marketing manager en liefhebber van merchandise. Kan al je vragen beantwoorden over papier. Email: martijn@inktweb.nl.

4 reacties

 1. wim mevissen schreef:

  Zonder enige aanwijsbare reden drukt mijn HP960C opeens een blanco pagina af (in WORD). Aan en uitzetten heeft geen verbetering; zelfs een nieuwe cartridge geeft hetzelfde resultaat nadat eerst wel een z.g. controle afdruk is verschenen.
  In een ander software module wordt wel een afdruk gemaakt!
  Hocus Pocus wat kan er aan de hand zijn?

 2. Betty van Bellen-Goddijn schreef:

  Alle adviezen opgevolgd, maar er blijven blanco pagina´s komen. Eén geel patroon blijft knipperen. Is al omgeruild.Maar blijft knipperen. Ik heb zwart/wit nodig. De printer staat op zwart/wit, dan moet het toch gewoon lukken? Vorige week deed ie het nog met die ene niet werkende gele patroon.

 3. KW schreef:

  Ik had hetzelfde probleem. Eén of beide cartridges waren defect. Originele HP cartridges geïnstalleerd en het probleem was opgelost!

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*