Printer print alleen blanco pagina’s? [OPLOSSING]

Door , donderdag 9 juli 2020 om 10:55 - Doe-het-zelf | Tutorials

Een veelvoorkomend probleem met printers is dat het apparaat alleen maar blanco pagina’s uitprint. Dit is in theorie een vrij simpel probleem om op te lossen, maar het hangt een beetje af van wat voor cartridge er in jouw printer gaat. Uiteraard controleer je eerst of de inkt cartridge juist geïnstalleerd is en of deze wel geschikt is voor jouw printer.

Inkt cartridges zijn ruwweg in te delen in twee categorieën. Printkoppen en losse cartridges. Printkoppen zijn vaak in zwart óf in drie kleuren. Losse cartridges zijn één cartridge per kleur.

Verschil tussen printkop en losse cartridge

Printkoppen: lege bladzijdes?

Het eerste wat je kunt proberen is om, via de software, een reinigingscyclus te draaien. Via de website of handleiding van de fabrikant kun je vinden hoe je dit voor jouw printer kunt doen. Als dit het probleem niet verhelpt, volg dan het volgende stappenplan:

 1. Maak een stuk keukenpapier (of toiletpapier) vochtig met lauw water.
 2. Druk het vochtige gedeelte van het papier op de printkop (wat is een printkop?). En houd dit stevig vast voor enkele seconden.
 3. Op de keukenrol moet nu een afdruk te zien zijn van de kleur(en).
 4. Herhaal stap 2 t/m 3 totdat er een duidelijke afdruk te zien is op het papier.

Heeft dit niet geholpen? Lees dan hier onze uitgebreide uitleg over hoe je printkoppen reinigt.

Losse cartridges

Printers met individuele (losse) kleurencartridges – zonder printkop – hebben minder problemen met blanco pagina’s. Dit is te danken aan het design van de printer; hier zit namelijk de printkop in de printer zelf in plaats van in de cartridge. Zorg ervoor dat alle stickers van het product verwijderd zijn. Mocht een standaard reiniging het probleem niet verhelpen, dan kan er zijn dat de printer of de cartridge defect is.

Bronnen: HP.com, Igloo, Techrepublic

Banner bespaar op cartridges

About Youp

Youp is via zijn marketing & communicatie opleiding bij Inktweb.nl terecht gekomen als stagiair, en werkt hedendaags part-time bij Inktweb.nl. Hij doet onder andere content-management werkzaamheden en andere marketing-gerelateerde opdrachten.

18 reacties

 1. KW schreef:

  Ik had hetzelfde probleem. Eén of beide cartridges waren defect. Originele HP cartridges geïnstalleerd en het probleem was opgelost!

 2. Geke schreef:

  Onze printer print blanco pagina’s. Maar als je de papieruitvoerklep dicht doet en wacht op de foutmelding van de printer… dan print hij een keurige en kleurige bladzijde.
  De cartridges zijn gecontroleerd en schoongemaakt.
  Dat ding is gewoon super eigenwijs! Of toch niet?

 3. wvanee01@ schreef:

  printer blijfb knipperen

 4. Dick schreef:

  ik heb de zelfde problemen met 4 Canon printers gehad
  nu maar een Epson eco tank gekocht

 5. w branderhorst schreef:

  printer druk allen maar blanco pagina’s af
  vanaf laptop/printer
  kopiëren gelijk van de printer werkt goed
  scannen naar de laptop werkt ook goed
  ik heb een vaste verbinding printer laptop
  weet u wat er mis kan zijn ??

 6. Myriam brubeel schreef:

  Heeft canon geen goeie printers, ik krijg ook ee blancoblad na van alles geprobeerd te hebben

 7. Pieter Oppewal schreef:

  mijn printer drukt wel het logo van de desbetreffende bedrijf of school maar nier de letters en het schrijven .wat moet ik hier aan doen

 8. Gert Beumer schreef:

  Printen vanaf mijn iPhone 6 lukt ineens niet meer op mijn Canon MG7500. Het ging altijd goed maar nu niet meer. Er komen alleen blanke bladzijden uit de printer.

 9. thick glass schreef:

  Having broken or smashed windows or doors?

 10. Hubken schreef:

  De uitleg bij het printen van blanco pagina’s stopt bij het kijken naar de cartridges en printkoppen, dat is het eerste waar men naar kijkt eenvoudig geen uitleg voor nodig;
  We zoeken uitleg “WAT ALS HET DAN NIET OPGELOST IS”

 11. Sana schreef:

  Bij het afdrukken kreeg ik een onvolledige tekst. Ik heb de reinigingscyclus geprobeerd van HP helaas zonder resultaat, maar deze oplossing heeft geholpen!!
  Bedankt!!

 12. J P Beelen schreef:

  mijn printer geeft alleen maar blancoafdrukken

 13. nathalie schreef:

  ik zie kleur op keukenpapier maar paginas blijven blanco

 14. Betty van Bellen-Goddijn schreef:

  Alle adviezen opgevolgd, maar er blijven blanco pagina´s komen. Eén geel patroon blijft knipperen. Is al omgeruild.Maar blijft knipperen. Ik heb zwart/wit nodig. De printer staat op zwart/wit, dan moet het toch gewoon lukken? Vorige week deed ie het nog met die ene niet werkende gele patroon.

 15. wim mevissen schreef:

  Zonder enige aanwijsbare reden drukt mijn HP960C opeens een blanco pagina af (in WORD). Aan en uitzetten heeft geen verbetering; zelfs een nieuwe cartridge geeft hetzelfde resultaat nadat eerst wel een z.g. controle afdruk is verschenen.
  In een ander software module wordt wel een afdruk gemaakt!
  Hocus Pocus wat kan er aan de hand zijn?

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*