10 meest voorkomende printer problemen opgelost (5-10)

Door , dinsdag 17 november 2020 om 15:13 - Tutorials

Printers kunnen een scala aan problemen veroorzaken. Ze verbruiken de inkt van je cartridge te snel, de kwaliteit van de uitdraai is niet goed, ze drukken af met een slakkengang of het papier loopt regelmatig vast. Sommige weigeren soms zelfs helemaal om af te drukken.

Eerder hebben we de eerste 5 meest voorkomende printer problemen opgelost. Dit artikel is het tweede deel.

5. Mijn printer is te langzaam

Sommige printers zijn cheeta’s en sommige zijn luiaards, maar het is mogelijk om een langzame printer een beetje te versnellen. Tenzij je een output van hoge kwaliteit voor een formeel verslag of iets dergelijks nodig hebt, kan printen in de conceptmodus (of een andere lage kwaliteit modus) het printen versnellen. Vermijd dubbelzijdig afdrukken, dit kan het printen aanzienlijk vertragen.

6. Het afdrukken kost te veel

Geloof het of niet, de kosten per afgedrukte pagina (op basis van inkt en toner cartridge kosten en opbrengsten) is in de afgelopen jaren afgenomen. Al is dat slechts een kleine troost voor iemand die momenteel weer online cartridges gaat kopen. Maar er zijn manieren om je inkt kosten te verlagen en op papier te besparen.

  1. De meest voor de hand liggende oplossing om kosten te besparen is het gebruiken van huismerk “compatible” cartridges in plaats van de originele van de fabrikant. Je bespaart soms tot wel 70% op cartridges als je voor een huismerk kiest! Hoewel huismerk cartridges goedkoper zijn, baren ze dezelfde kwaliteit als een originele cartridge. Daarnaast zijn ze vaak ook beter gevuld met inkt, waardoor je dus nóg voordeliger print! Ook op nl bieden wij het FLWR-huismerk aan. Topkwaliteit cartridges, grotere vulling, en 2 jaar garantie, voor een fractie van de prijs!
  2. Denk na voordat je afdrukt. Heb je het volledige document of slechts een pagina of twee nodig? Druk alleen de pagina’s af die je nodig hebt. Dit kun je gemakkelijk op je computer selecteren.
  3. Voor veel printers heb je de keuze tussen lagere capaciteit en hoge capaciteit inkt (of toner) cartridges. De cartridges met een hogere capaciteit kosten misschien ietsje meer, maar ze geven een hoger rendement (kunnen meer pagina’s afdrukken) en lagere kosten per afgedrukte pagina.
  4. Investeren in een goede printer kan ook veel kosten besparen. Lees: printer kopen? Zo kies je de juiste!

7. De afgedrukte tekst ziet er niet best uit

Printers variëren sterk in de kwaliteit van tekst afdrukken. Inkjet printers bieden over het algemeen tekstafdrukken die geschikt zijn voor thuis, op school of casual zakelijk gebruik. Terwijl de meeste lasers in staat zijn om een scherpe tekst af te drukken voor meer professioneel ogende documenten.

Maar ervan uitgaande dat je geleidelijk of plotseling een verslechtering in kwaliteit hebt gemerkt, zijn er verschillende dingen die je kunt proberen om het op te lossen.

Zorg ervoor dat je afdrukinstellingen correct zijn. Wil je scherpere tekst? Schakel je printer dan in naar een hogere kwaliteit modus (let op dat dit wel het afdrukken zal vertragen).

Bij laserprinters kan het ook aan de toner liggen. Verwijder de cartridge en schud deze een paar keer van links naar rechts. Vaak helpt dit de kwaliteit weer even vooruit, maar uiteindelijk zal de toner opraken en moet deze vervangen worden. Bij inkjets kun je het mondstuk reinigen en de printkop uitlijnen. Dit kun je starten vanuit het menu voor onderhoud van de printer.

Als bovenstaande niet helpt dan kun je proberen de cartridges te vervangen (en dan heb je waarschijnlijk een lage inkt waarschuwing gehad).

8. Mijn afgedrukte foto’s zien er slecht uit

Als je niet tevreden met je foto afdrukkwaliteit bent lees dan onze tips over zelf foto’s printen voor het thuis afdrukken van prachtige kwaliteit foto’s.

9. Mijn papier loopt steeds vast

Gelukkig komen papierstoringen bij de nieuwste printers minder vaak voor, maar het kan natuurlijk nog steeds wel gebeuren. Veruit de meest voorkomende oorzaak van vastgelopen papier komt door de papier uitlijning. Zorg ervoor dat je stapel papier goed in de lade ligt en voorkom dat je de lade te volstopt. Als dit het probleem niet oplost controleer dan de gebruiksaanwijzing van je printer of neem, indien nodig, contact met de klantenservice van je printer fabrikant op.

10. Mijn printer wil niet meer scannen

Als je multifunctionele printer niet meer wil scannen dan kan het zijn dat de scanner software niet meer up-to-date is. Installeer in dit geval opnieuw de software van je printer. Lost dit het probleem niet op? Raadpleeg dan de handleiding van je printer of neem contact met de klantenservice op. Het kan zijn dat de scanner zijn beste tijd heeft gehad en vervangen moet worden.

Meest voorkomende printer problemen opgelost

Zie jij graag nog meer printer problemen opgelost? Laat het ons weten en wie weet zie jij de gouden tip binnenkort terug op het blog van Inktweb.nl.

About Youp

Youp is via zijn marketing & communicatie opleiding bij Inktweb.nl terecht gekomen als stagiair, en werkt hedendaags full-time als content manager, grafisch designer en marketeer.

2 reacties

  1. Hans schreef:

    Ik wil mijn printer Canon MF8180C middels WiFi koppelen maar de printer reageert niet. Mac ziet de printer wel kan gewoon meekijken naar de status van het printen.

  2. corinne Claes schreef:

    Mijn printer HP weigert foto’s af te printen op fotopapier sedert ik de vervangcartridges “Ink & Print” van Action gebruik (AC-H640). Wat kan ik hier aan verhelpen ??

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*