10 meest voorkomende printer problemen opgelost (1-5)

Door , dinsdag 17 november 2020 om 13:30 - Tutorials

Printers kunnen een scala aan problemen veroorzaken. Ze verbruiken de inkt van je cartridge te snel, de kwaliteit van de uitdraai is niet goed, ze drukken af met een slakkengang of het papier loopt regelmatig vast. Sommige weigeren soms zelfs helemaal om af te drukken.

Een hamer lost printerproblemen meestal NIET op..

Gelukkig zijn veel van deze situaties oplosbaar. Hier op Inktweb.nl beschrijven we de 10 meest voorkomende problemen die je met de printer kunt hebben. We geven je tips hoe je deze problemen oplost en laten je weten wanneer het tijd is om de handdoek in de ring te gooien en de helpdesk van de fabrikant te bellen. Vandaag ontdek je tips 1 t/m 4.

1)     Printer problemen: Mijn printer wil niet printen

Als je printer geen foutmeldingen aangeeft, controleer dan eerst of je printer nog steeds is aangesloten is via USB of kabel. Heb je een draadloos model? Check dan of de WiFi is ingeschakeld en je verbonden bent met het juiste netwerk.

De printer driver en software moeten op de computer waarmee je af wilt drukken worden geïnstalleerd. Vaak doet je computer dit automatisch bij het aansluiten van een printer, maar soms is dit niet het geval. Je zal de software moeten installeren of een update moeten uitvoeren voor je weer kan printen. Controleer de downloadpagina van de printerfabrikant voor de nieuwste versie. Als het dan nog niet werkt, controleer dan de sectie probleemoplossing in de gebruikershandleiding van je printer. Indien nodig bel je de helpdesk van de printer fabrikant.

2)     Mijn printer zegt dat de cartridge bijna leeg is, maar ik kan nog steeds afdrukken. Hoe kan dat?

Je hoeft je niet te haasten met het vervangen van je cartridges als je een laag inktniveau waarschuwing ziet. Bijna alle nieuwe printers hebben een inktniveau indicator en deze zal een waarschuwing geven wanneer je inkt bijna op is. De nauwkeurigheid van deze waarschuwingen varieert sterk tussen fabrikanten en modellen.

De enige manier om te bepalen of je inkt echt op is, is door te blijven afdrukken na het zien van de waarschuwing. De afdrukkwaliteit zal vanzelf minder worden. Zodra je geen goede afdrukken meer krijgt, weet je dat het tijd is om de inktcartridges te vervangen.

Mocht je een grote print opdracht van vele pagina’s gaan afdrukken, verwissel dan wel alvast de cartridges bij de low-inkt waarschuwing. Dan weet je zeker dat de afdrukken er allemaal mooi uitrollen.

3)     Ik krijg een inkt-low melding, maar mijn cartridge zit nog vol

Een ink-low melding kan heel vervelend zijn vooral als je cartridge nog vol zit. Gelukkig is het niet moeilijk om dit probleem op te lossen. Het enige wat u nodig heeft is een zwarte marker of stift. Zie onderstaande video voor uitleg.

4)     Ik kan niet afdrukken vanaf mijn mobiele apparaat naar mijn printer

Zelfs als je printer al wat ouder is of niet over netwerk-functionaliteiten beschikt, kan je waarschijnlijk wel vanaf een telefoon of tablet printen. Wat je er precies mee af kunt drukken hangt van de situatie af.

De meeste wifiprinters ondersteunen AirPrint, waarmee gebruikers van iOS-apparaten kunnen afdrukken (op voorwaarde dat zowel de iPhone, iPad of iPod en de printer op hetzelfde wifinetwerk aangesloten zijn). Bijna alle grote printermerken hebben apps uitgebracht zodat de iPhone, iPad, Android toestellen kunnen afdrukken vanaf hun mobiele apparaten.

Lijst met print-apps voor de meeste merken:

Je kunt afdrukken naar een printer zonder WIFI zolang je netwerk een draadloos toegangspunt heeft. Dit doe je met behulp van het installeren van een programma op een computer in het netwerk.

Sommige nieuwe draadloze printers ondersteunen afdrukken via WIFI direct, een protocol waarmee twee compatibele apparaten een directe draadloze verbinding maken zonder een draadloos toegangspunt. Veel nieuwe Android apparaten ondersteunen WIFI direct, iOS apparaten meestal niet.

Sommige HP en Kodak printers ondersteunen afdrukken via de e-mail. In beide gevallen krijgt de printer een e-mailadres toegewezen en kun je bijlages vanuit je email direct afdrukken.

5)     WIFI afdrukken duurt te lang

Wanneer je je printer heel dicht bij je router plaatst dan versnelt dit de print tijd. Maar er zijn ook andere manier om de wifiprestaties te verbeteren. Zorg ervoor dat je router geschikt is. Deze moet de firmware up-to-date hebben en voldoende kracht hebben. Je kunt een draadloze versterker toevoegen om de prestaties van het afdrukken via WIFI te versnellen. De Ziggo Wifibooster en KPN SuperWifi zijn hier goede voorbeelden van.

Het kan ook zijn dat je Wi-Fi traag is door externe factoren, zoals slechte dekking in jouw woongebied of omdat je router verouderd is. Om dit te verhelpen zal je contact op moeten nemen met jouw internetprovider.

Zat jouw probleem er niet tussen?

Bekijk hier 10 meest voorkomende printer problemen opgelost tips 5 t/m 10.

Laat een reactie achter

Bedankt voor het achterlaten van een reactie, we waarderen het zeer! Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd en

rel="nofollow"
in gebruik is. Dus, gebruik géén spammy trefwoord of domeinnaam als uw 'naam' — dit zal verwijderd worden. Laten we in plaats daarvan een persoonlijk en zinvol gesprek houden. Bedankt!

*

279 reacties

 1. maria schreef:

  Mijn printer drukt zwart/ wit af als ik kleur aanduidt blijft hij in zwart/wit afdrukken.
  Er zit een nieuwe kleur inkt in.

 2. sleeckx denise schreef:

  mijn printer is vastgelopen graag advies

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Denise, om u te kunnen helpen heb ik iets meer informatie nodig over het precieze probleem en uw printer model. Wat is er precies vastgelopen? Is er een foutmelding te zien? Welke printer heeft u?

 3. H.J. van Heek schreef:

  mijn printer start niet

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Goedendag, dat kan verschillende oorzaken hebben. Zit de stroomkabel goed in de printer? Wat is er precies aan de hand?

 4. Albertjan schreef:

  mijn epson ecotank print prima, alleen foto’s zijn enorm wazig

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Albertjan, dat is vreemd? Heeft u al een reinigingsprogramma uitgevoerd op uw printer? Meestal verhelpt dit dit soort problemen.

 5. hanneke schreef:

  mijn printer geeft aan dat er tussenkomst van gebruiker nodig is. ik heb de printer al 100 x verwijderd en weer aangemeld en dit lukt maar dan krijg ik deze melding

  Help

 6. Dorenda schreef:

  Wanneer ik vanuit mijn laptop een document print naar mijn Brother printer, vult ie slechts de halve blz. wanneer ik dat zelfde document vanuit mijn telefoon print, gaat het wel goed en wordt de volledige pagina benut. Ik heb al van alles geprobeerd maar niets helpt. Wat kan de oorzaak zijn?
  afdrukbereik heb ik naar gekeken, liggend of staand heb ik naar gekeken.

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Dorenda, als ik het zo lees staat waarschijnlijk het papierformaat verkeerd ingesteld op uw computer. In de printervoorkeuren moet het formaat op A4 staan (of ander formaat dat u in uw printer heeft zitten) om een juiste print te krijgen. Ik verneem graag of dit uw probleem heeft opgelost!

 7. JJ schreef:

  De tonerprinter laat behalve de afdruk op het papier aan de zijkant vieze grijze vlekken zien, die zich als op een rol herhalen. De tonerrol vertoont ook vieze vlekken!
  Ik heb de toner (dus niet de inkt) al vervangen, maar dat lost niets op…..
  Waar kan dit probleem zijn oorzaak in vinden? Het is een HP Laserjet PRO M102w van 2,5 jaar oud die aardig is gebruikt.
  Alvast bedankt

 8. Eddy schreef:

  Beste
  Onze printer slaagt aan zonder redenen wat is hier de oorzaak
  MVG Eddy

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Eddy, de printer doet soms onderhoud om de inkt vers te houden zodat u altijd kunt printen en uw cartridges niet uitdrogen.

 9. HANNES schreef:

  Mijn printer drukt geen blauw meer af ookal is de cartridge vernieuwd.
  Het is een hp officejet 6950.
  Wat kan het probleem zijn.
  Alvast bedankt.

  • Goedendag Hannes, het probleem in dit geval zou te maken kunnen hebben met de printkop die verstopt zit. Het is eventueel te proberen om deze even te reinigen en misschien lost dit het probleem op. Wij hebben ook een artikel waar uitgelegd wordt hoe dit moet en de link is hier te vinden.

 10. van damme mia schreef:

  Ik wil een A4 blad et etiketten – 2 kolommen van 10 en rijen van 2,5 cm afdrukken maar de printer weigert en heeft een hulpmenu dat ik niet begrijp ?

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Mia, mogelijk is het document dat u wilt printen te groot voor voor het papier. Bij de afdrukinstellingen kunt u ervoor kiezen om het document “passend” te maken voor de pagina. Op deze manier schaalt de computer het document af op het formaat papier in uw printer.

 11. Ina Westdijk schreef:

  Printer heeft inkt genoeg maar print de tekst slecht uit o.a. halve letters en cijfers.

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Hi Ina, het is mogelijk dat u even een reinigingsprogramma moet uitvoeren op uw printer. Welke printer heeft u? U kunt dit via de software of het schermpje op de printer uitvoeren, onder een kopje “onderhoud” o.i.d.
   Let op: het reinigingsprogramma gebruikt inkt, dus zorg dat uw cartridges nog genoeg inkt bevatten. U moet mogelijk het reinigingsprogramma meerdere keren uitvoeren om resultaat te zien. Indien het reinigingsprogramma geen resultaat geeft, moet u misschien toch even de cartridge vervangen. Ik verneem graag of dit uw probleem heeft opgelost!

 12. Harry schreef:

  Goedenavond, mijn Epson XP3100 drukt tijdens ‘dubbelzijdig afdrukken’ 2 paginas af op dezelfde kant. Wat kan dit zijn?

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Harry, het is mogelijk dat uw printer niet ingesteld staat op het juiste papier waardoor hij niet goed het papier oppakt om dubbelzijdig te printen. Uw printer moet ingesteld zijn op A4 papier met een stadaardafwerking als u normaal A4 papier gebruikt. U kunt het papier aanpassen in het afdrukscherm onder “Printeropties” op uw computer.

 13. Kuiperij schreef:

  Als ik factuur binnen krijg van leveranciers print hij wel de bon van de leverancier zelfs .maar niet wat erop staat en adres gegevens als ik er een foto van maakt print hij wel alles heb een mg5750 pixma
  Zou u mij kunnen helpen
  M.V.G
  JH Kuiperij

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Goedendag, mogelijk staat het papierformaat op uw printer niet goed ingesteld, waardoor sommige componenten van uw document niet goed meekomen met de print. Wanneer u een factuur print, moet u even goed kijken naar de papierinstellingen. Dit doet u onder het kopje “afdrukinstellingen” op uw PC.

 14. Marie rose David schreef:

  Ik heb een ipad en een hp printer
  Tot gisteren was er geen probleem met het afprinten
  Nu geeft de printer melding dat hij de printer niet vindt, maar wel een andere onbekende printer
  Ik heb maar 1 printer en heb niets veranderd aan de installatie
  Wat zou daarvan de oorzaak zijn en hoe kan dat opgelost worden
  Dank bij voorbaat voor uw antwoord

 15. Frits Kuipers schreef:

  Mijn printer een HP Photosmart Premium geeft aan :”plaats papier in papierlade”, terwijl de papierlade gevuld is. ???

 16. Luc Pylyser schreef:

  Geachte
  Er komt op het scherm “er staat een papierlade open”. Voor zover ik het apparaat beheers zie ik geen lade openstaan.
  HP Envy Photo 6234
  Met vriendelijke groeten
  L.Pylyser

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Luc, bedankt voor uw reactie. Ik raad aan dat u goed de klep nakijkt, en misschien met een beetje kracht de klep dichtklapt. De printer lijkt niet goed te herkennen dat de papierlade dicht zit. Misschien dat er wat losse papierresten vastzitten in de lade?

 17. Carry schreef:

  Printer HP3632 slaat bij het printen in excel regels over. Heb nieuwe cartridge. Help

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Carry, dat klinkt als een Excel probleem, en niet een printer probleem. Zorg dat u de juiste instellingen voor uw printer heeft geselecteerd in de afdrukinstellingen van Excel en de uitlijning klopt.

 18. John Kersten schreef:

  Mijn printer print de helft van de printopdracht. De onderste helft is gewoon weg.

 19. wiel Claessen schreef:

  Geachte
  Bij het printen van mijn laserprinter HP colorjet 1515 geeft hij de tekst weer in schaduwbeeld.
  Grt
  Wiel Claessen

 20. Dahmen schreef:

  Kan wel afdrukken maken vanaf computer,maar al ik wil koperen via printer komen er alleen maar blanken vellen papier uit laden.

 21. Dirk schreef:

  Bij mijn printer, een Canon MG3650 zijn de printkoppen in de ruststand geblokkeerd. Ik krijg er geen beweging in. Hoe is dit op te lossen?
  Alvast bedankt!

  • Hallo Dirk,

   Ik weet niet zeker of wat ik gevonden heb het probleem kan verhelpen maar misschien helpt het schoonmaken
   van de printkoppen wel en als je niet weet hoe dat moet heb hier een linkje naar ons artikel die laat zien hoe dat moet.

   Met vriendelijke groet,

   Joël van der Hurk

 22. bert schreef:

  mijn printer epson style bx 300 f heb altijd foto s geprint en nu niet meer

  • Hoi Bert,

   In dit geval kan je het beste contact opnemen met het bedrijf waar je de printer heb gekocht. Zij kunnen je waarschijnlijk iets meer
   informatie geven over het probleem en misschien herkennen zij dit probleem zelfs.

   Met vriendelijke groet,

   Joël van der Hurk

 23. Frans schreef:

  Bij het inschakelen van mijn hp pcs 1300 printer wordt steeds een testpagina afgedrukt. Hoe kan ik dit stoppen?
  Met bij voorbaat dank verblijf ik met vriendelijke groet,
  Frans C. Klut

 24. Gaby schreef:

  Hi,
  Mijn Canon printer print zonder inkt en heel soms met een klein beetje licht blauw.
  De testprint is gewoon goed.
  Inkt cardridge zijn nieuw.
  Gaat dit om een instelling of….?

 25. Linda Nieman schreef:

  Mijn printer (HP deskjet 2130) print enkel op de rechter kant van het blad.(als je het blad verticaal in 3 zou verdelen, print het op het tweede en derde deel) In het printervb staat alles zoals het hoort…

 26. Gino schreef:

  ik heb een A4 template gemaakt in de designer en wens deze af te drukken op een laser printer op gewoon papier.
  Dit lukt, maar
  ik krijg 3 pagina’s waarvan er maar 1tje de inhoud bevat die ik wens, op de eerste staat de layout, op de 2de staan mijn database records en de derde is opgevuld vanuit een txt file.
  hoe kan ik dit oplossen dat ik enkel het derde (vervolledigd) document krijg

  Alvast bedankt voor jullie reactie

 27. Heb geen mooi kleuren als ik afdruk,die lopen precies door elkaar ,geen zuiver beeld:

 28. Daamen schreef:

  Printer gaat iedere keer naar kleur als ik zwart wil printen

 29. Hans schreef:

  Mijn HP officejet 6950 wil geen zwart meer printen. Ik heb een nieuwe inktjet gekocht en dan nog doet hij het niet. Verschillende testprogramma’s uitgevoerd, cleaning, … en nog steeds niets. Het programma geeft volle inktjet aan. Wanneer ik binnenin kijk, zie ik zwarte inkt liggen.

 30. W. Naber schreef:

  Hallo,
  Mijn HP ENVY 5030 printer geeft na plaatsing van een nieuwe originele cartridge (nr 304) aan: Enkele cartridgemodus. Heb van alles geprobeerd, maar hij blijft weigeren. Ook : probleem met de cartridge. Wat kan zo ineens daarvan de oorzaak zijn? Printer is draadloos verbonden met de PC en dat is goed. Ziehier mijn probleem.
  Met vr. gr.
  W. Naber

 31. Gabriëlle schreef:

  Ik heb vaak last als ik print dat mijn printer dan de taak gaat annuleren.
  Waardoor ik wel een uur of 2 moet wachten tot die opdracht geannuleerd is.

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Hi Gabriëlle, dat is vreemd. Hoe is de printer aangesloten en welk model heeft u? Als de printer aangesloten is via het netwerk kan het zijn dat het annuleren lang duurt wanneer de verbinding traag is of als het een groot bestand is. Ik raad aan dat u probeert om de printer aan te sluiten via USB om te kijken of dit het probleem verhelpt. Probeer ook het stuurprogramma van de printer te installeren om te kijken of dit misschien uw probleem oplost.

 32. Vincent Rondwijk schreef:

  Bedankt voor het delen van deze meest voorkomende problemen met een printer. Wij hebben de laatste tijd ook problemen met het printen van kleur, terwijl de cartridges nog niet leeg zijn. Ik ga de tip met de marker uitproberen!

 33. G,brouwers schreef:

  Ik krijg met printen blanco a4tjes van mijn word bestand. Met de printer is alles in orde alles gecheckt ,koppen 2 testen en cartridge vernieuwd.

 34. coby schreef:

  goedenavond
  heb vrijwel nw epson printer maar deze geeft steeds aan dat papier niet goed geladen is
  opnieuw geladen,,wapperen niets helpt
  maar staat dicht bij het raam grrrrrr

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Coby, heeft u al geprobeerd om de printer te resetten door de stekker uit het stopcontact te halen, 30 sec te wachten en het opnieuw aan te sluiten? Mocht dit niet werken, kunt u nog proberen om de printer te resetten door middel van een fabrieksreset. Deze optie vindt u terug in de instellingen van uw printer.

   Ik verneem graag of dit resultaat heeft gehad!

 35. coppin schreef:

  De printer ontvangt de printopdracht alles lijkt normaal te gaan maar de afdruk die eruit komt is steeds BLANCO. Testblad is ook BLANCO
  printer Brother
  dcp-J152W

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Goedemiddag, heeft u al geprobeert om de inktpatronen uit de printer te halen en te kijken of alle stickertjes en klepjes zijn verwijderd? Het kan zijn dat deze de inktuitvoer blokkeren.

 36. verheijden schreef:

  ik heb een iMac van apple ,als ik print drukt hij niet alles af op papier wat op het scherm staat ,alleen boven en ondertekst, maar wat in de midden staat drukt hij niet af.Wat is er mis?

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Goedemiddag, welke printer heeft u? U kunt proberen te Googlen op het printermodel met het woord “driver imac” erachter en het stuurprogramma voor uw printer te downloaden. Dit zou dit probleem moeten oplossen.

 37. Martine schreef:

  Ik heb een DCP printer LB41OCDW.
  Waar ik last van heb is dat tijdens het printen de toner (eerst de blauwe, toen de gele nu de roze) vlekken en een dikke streep op mijn printjes achterlaat? Opeens houdt het vlekken op. Gaat het even goed en dan begint het weer.
  Bij het openmaken van de tonerbak (geen idee hoe dit heet?). Ligt er dan ook veel los poeder in de kleur die overlast geeft? Ik gebruik de toners van 123Inkt. Kan het daar aan liggen? Of is er iets ‘groters’ aan de hand?

 38. Annie schreef:

  Mijn printer wil mijn scan niet versturen naar de computer sinds ik een harde schijf heb geïnstalleerd, wel anders om.

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Hi Annie, heeft u al geprobeerd om de software van de printer opnieuw te installeren? Laat even weten of dit geholpen heeft! :)

 39. m.gielissen schreef:

  pagina blijft bij uitprinten halverwege steken. Heb HP printer ENVY 5530

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Goedemiddag, waarschijnlijk zit er wat papier vast in de uitvoer van de printer. Heeft u dit al aandachtig nagekeken? Als u niets ziet, kan het zijn dat er wat papier diep in de printer vastzit, of dat de uitvoerrollen van de printer niet helemaal goed draaien of niet goed werken. Ik raad aan dat u dan de printer disassembleert om te kijken of er papier vastzit, en eventueel de uitvoerrollen inspuit met WD-40.

   Mocht dit te ingewikkeld zijn, wat ik begrijp, raad ik aan dat u contact opneemt met een servicepunt.

 40. Peter schreef:

  Brother DCP J562 DW printer werkt prima maar weigert sinds kort, na een vastgelopen papiervel, dubbelzijdig te printen. Papierrollen zijn schoon, geleidingen ook. Programma opnieuw laden levert ook niets op. Denk dat het papiertransport na het drukken van de eerste zijde niet goed zit, denk dat het wat verder zou moeten komen. Moet het vel er ook uittrekken. Printer geeft vervolgens foutmelding enz. Misschien weet je een oplossing, of is dit einde printer??

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Goedemiddag Peter, waarschijnlijk heeft de printer wat interne schade opgelopen nadat het papier was vastgelopen. Ik raad aan dat u dan de printer disassembleert om te kijken of er papier vastzit, en eventueel de uitvoerrollen inspuit met WD-40.

   Mocht dit te ingewikkeld zijn of geen resultaat bieden, raad ik aan dat u contact opneemt met een servicepunt.

 41. Joris schreef:

  Beste Youp,

  Ik heb een HP Deskjet 2620. Deze print opeens onzuivere letters en ook streperig.

  Ook gaat de papierinvoer vaak mis. Ik moet het papier dat een klein tikje geven voordat hij het kan inladen.

  Wat kan ik het beste doen?

  Heel erg bedankt alvast!

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Joris, het kan zijn dat de printkop van de printer niet goed uitgelijnd is, ik raad aan dat u het uitlijningsprogramma van uw printer meerdere malen uitvoert om de streperige prints te verhelpen. Het kan zijn dat de papierinvoer verstopt zit, dus kijk goed aan de binnenkant van de printer of er geen papier of andere troep vastzit.

   Ik verneem graag of uw probleem verholpen is!

   • Joris schreef:

    Dank je wel Youp voor je tips. Het uitlijnen werkte niet. Ik heb uiteindelijk de printkop van de cartridge schoongemaakt met warm water en daarna weer uitgelijnd. Nu werkt het.
    De papierinvoer blijft twijfelachtig. Ik heb niets kunnen vinden.

 42. Kitty schreef:

  Ik wil een verzendlabel uitprinten om iets van vinted op te sturen, maar hij print alleen heel klein het dpd icoontje dat ook op het printlabel staat, maar niet het adres en de qr-code e.d.
  Heeft u enig idee hoe dit te verhelpen is?
  Canon MG3650

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Dag Kitty, bij de printopties in het afdrukscherm kunt u ervoor kiezen om de gehele pagina passend te maken op het printpapier. Bent u hier al ingedoken? De kans is groot dat dit uw probleem zal oplossen.

   Ik verneem het graag!

 43. j. Kielstra schreef:

  Mijn brother printers printen maar 1 keer af, dus geen 2-3-of keer.
  Brother MFC-J497DW
  Brother DCP-562DW
  Verder prima

  • Youp | Inktweb.nl schreef:

   Goedendag, heeft u de juiste stuurprogramma’s voor uw printer geïnstalleerd? Deze kunt u downloaden via de website van Brother door te Googlen op uw printertype met daarachter “Driver”. De kans is groot dat de printers hierna wel uw gewenste aantal afdrukken gehoorzamen.

   Ik verneem graag of dit uw probleem heeft opgelost!

 44. Joke schreef:

  Ik heb een Brother DCP 1612. Gisteren moest ik papier bijvullen en nu blijft hij zeggen dat het papier op is. Uit- en weer aanzetten helpt niet. Wat kan ik nog meer doen?

  • Youp schreef:

   Dag Joke, heeft u al gekeken of écht al het papier is verwijderd? Misschien moet u de printer even openmaken en goed kijken of dit het geval is. Soms blijven er restjes over.
   Mocht dit niet baten, dan is de kans groot dat de papiersensor defect is.

 45. Vlaanderen schreef:

  ik krijg een vaag beeld ,het is net of het in de mist zit

 46. claeys annie schreef:

  mijn Pixmaprinter geeft er de brui aan!
  B}Vanmorgen is er een dun mica lintje te voorschijn gekomen, zo maar
  Hij toont met het oranjelampje een fout, knippert steeds 2x
  Help me aub

  • Youp schreef:

   Dag Annie, geeft uw computer ook een foutmelding? Hieruit is vaak meer informatie te halen dan alleen een knipperend lampje. Uw computer geeft automatisch een foutmeldingscode aan wanneer u probeert te printen. Met deze code kunt u precies achterhalen waar het probleem nou precies in zit.

 47. Harrie Dierx schreef:

  Ik heb een HP Officejet 6950, deze druk geen cyclan ( blauw ) af .
  Heb reeds tweemaal originele nieuwe cartridge geïnstalleerd maar geen succes, daarnaast ook printkoppen schoon gemaakt maar ook dit heb niet.
  Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?

  • Youp schreef:

   Dag Harrie, wat vreemd dat cyaan afdrukken uitblijven. Het ziet er naar uit dat het cyaan spuitmondje erg verstopt is. Ik raad aan dat u de printkop nogmaals grondig schoonmaakt via het reinigingsprogramma, desnoods meerdere keren, of door de printkop te verwijderen en handmatig schoon te maken met water. Aan de cartridge kan het niet liggen omdat deze al vervangen is.

 48. Mijn printer Canon Pixma MG 4250, print met horizontale zwarte strepen als ik een kleurenprint wil maken. Bij zwarte tekst krijg ik verschillende tinten grijs horizontaal. sommige regels zijn niet te lezen. Beide reinigingsprogramma’s voor de printerkoppen meermalen geprobeerd. Geeft geen verbetering. Kunt u mij helpen?
  Hanny

  • Youp schreef:

   Dag Hanny, dit klinkt als een cartridge die niet goed functioneert. De cartridges van uw printer beschikken over eigen printkoppen. Deze printkoppen kunnen door een fout in de fabriek misschien niet goed werken en de desbetreffende strepen geven. Ik raad aan dat u het volgende stappenplan volgt voor de zwarte cartridge om te kijken of dit het probleem verhelpt:
   https://www.inktweb.nl/blog/verstopte-hp-cartridges-schoonmaken/
   (dit stappenplan is eigenlijk voor HP cartridges, echter hebben uw Canon cartridges hetzelfde ontwerp en werking)

 49. Frebo schreef:

  Telkens ik iets afprint, neemt hij nog een extra blad en dat stopt halfweg bij het doorschuiven. Moet dan printer eens uitschakelen en opnieuw starten dan komt het blad eruit. Samsung ML 1665

  • Youp schreef:

   Dag Frebo, heeft u al naar de papierinstellingen gekeken op uw printer? Er bestaat een kans dat het verkeerde formaat is ingesteld waardoor de printer denkt dat de bladen kleiner/groter zijn dan dat ze daadwerkelijk zijn.
   Om dit op te lossen moet u in de afdrukinstellingen duiken op uw computer. Dat doet u zo:
   1. Open Word
   2. Open een willekeurig document of maak een nieuw document aan
   3. Zodra u een document voor u heeft, klikt u linksboven op ‘Bestand’
   4. Klik links op ‘Afdrukken’
   5. Selecteer uw printer in de lijst.
   6. Onder dit vakje ziet u de tekst “Printereigenschappen” staan. Klik hier op.
   7. Zorg dat de printerinstelling voor papierformaat op ‘A4’ staat.
   8. Klik op OK en probeer nogmaals te printen.

 50. Anita schreef:

  Hallo,

  Ik heb een epson printer.
  Nu print deze niet meer, hij geeft aan dat de papiertoevoer fout is of papier is vastgelopen.
  Echter er zit geen papier vast, hij pakt gewoon het papier niet.
  Enig idee voor oplossing?

  Groetjes Anita

  • Youp schreef:

   Bedankt voor uw reactie. Zo te horen zit er een stuk papier vast in de lade. We raden aan dat u de lade niet te hard lostrekt omdat deze van fragiel plastic is gemaakt. U zult de printer moeten disassembleren om het vaste papier of overschot te verwijderen.

   Indien dit niet het geval is, raad ik aan om ander soort papier te gebruiken (minder dik). Dit was de oplossing voor meerdere van onze lezers.